Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

2 body z Benešova! O vítězství rozhodl v prodloužení svého 100. zápasu za Kralupy Jakub Kaprál

2122_Benesov_Kralupy_reportaz

3 kola před koncem základní části zavítaly Kralupy na led ambiciózního Benešova, který se dvěma odloženými zápasy k dobru bojuje stejně jako Kralupy o získání druhého místa své skupiny zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. V zápase se musel trenér Sikela obejít bez zraněných útočníků Tomáše Soukupa s Jiřím Brandejským a obránce Jakuba Verbíka, své druhé utkání za Kralupy úspěšně odchytala nová brankářská akvizice Luboš Novotný.

Je to už dlouhých devět let, co Kralupští dokázali mužstvo z Benešova porazit naposledy. Stalo se tak v únoru roku 2013, kdy spolu oba týmy válčily o udržení se v krajské lize v rámci play-down složeného ze čtyř posledních celků tabulky. I přes porážku favorita této skupiny byly Kralupy tenkrát paradoxně tím týmem, který nakonec musel na jednu sezónu o ligu níž. Dnes je situace diametrálně jinde. Kralupy stále živí šanci na druhé místo západní skupiny, které by jim zajistilo přímý postup do čtvrtfinále bez nutnosti účasti v předkole, stejně jako Benešov, který na něj ve své skupině sice ztrácí 8 bodů, ale zároveň má dva odložené zápasy a s nimi tedy i 6 dalších potenciálních bodů k dobru. Pro oba soupeře byl zároveň sobotní duel prakticky zápasem o 6 bodů v přímém souboji o třetí místo společné meziskupinové tabulky určující následné nasazení do předkola v případě, že by se čtvrtfinálovou pozici ve skupině získat nepodařilo. S vědomím toho všeho bylo v Benešově viděno utkání s častými prvky play-off, které ač nenabídlo příliš branek, rozhodně příchozí diváky nenudilo.

Lépe do zápasu vstoupili hosté z hlavního města Dolního Povltaví, když využil aktuálně nejlepší kralupský střelec Ondřej Hampl zmatku na domácím brankovišti a z podobné pozice jako kdysi Karel Rachůnek v semifinále mistrovství světa se Švédy, prostřelil z mezikruží odražený puk obdobně modrožlutého Jana Štěpánka v benešovském brankovišti a otevřel skóre zápasu. Hampl tímto zásahem zapsal už svůj 6. bod z posledních čtyř utkání a kromě toho, že se v tabulce střelců nadále vzdaluje někdejšímu královi Martinu Příhodovi, se začíná dotahovat i na lídra celé kralupské produktivity Pavla Husarika, na kterého ztrácí už jen tři body.

Netrvalo poté dlouho a na první kralupskou branku navázal Štibranův útok, kdy sám Filip Štibran využil zmatku při benešovské rozehrávce za domácí brankou a vybojovaný kotouč předložil Davidu Bradáčkovi, který po dvou asistencích z domácího utkání proti Čáslavi přidal druhým sobotním kralupským gólem do své sbírky třetí bod ze dvou posledních kol. 

Když se však ke spokojenosti několika dorazivších kralupských příznivců zdálo, že se vše vyvíjí správným směrem, proplul pár desítek sekund po druhém gólu kralupskou obranou Lukáš Netolický a přesnou trefou k levé Novotného tyči snížil na 1:2. Definitivně zpátky do zápasu poté domácí vrátila dvojnásobná přesilová hra, jíž Benešov sehrál perfektně a přestože si bránící se trojice nevedla vůbec špatně, po Procházkově střele se nepodařilo před brankovištěm ubránit Ondřeje Sládka, který odražený kotouč dorazil za Novotného záda a srovnal stav zápasu.

Už od první třetiny hra připomínala utkání play-off, na které se oba týmy pomalu viditelně začínají připravovat a divákům nabídla spoustu tvrdosti a s ní spojených i několik trestných minut. S rozdáváním trestů se příliš nepolevilo ani ve druhé části, ať to bylo za sekání, podrážení, hákování, faul kolenem či nesportovní chování. Vzorovou a zároveň čistou práci bez jediného trestu odváděl na vlastním brankovišti obránce Tomáš Prášek, který poctivě střežil svého brankáře a sebemenší seknutí či jeho jiné ohrožení nekompromisně trestal a soupeři dával jako správný kapitán jasně najevo, jak se bude u kralupské brány chovat. Další beci ho svou obětavostí následovali. Práci kralupských obránců v pozápasovém rozhovoru ocenila s ohlédnutím i na předchozí zápas s Čáslaví nová kralupská akvizice v bráně Luboš Novotný. "Jsem nadšený, kluci tady hrajou super dozadu, tyhle dva zápasy jsem si fakt užil."

Kromě trestů a několika skvělých brankářských zákroků už zbytek utkání žádné další zápisy nepřinesl a rozhodnout tak muselo prodloužení. Tam Kralupští svému soupeři téměř nepůjčili puk, čehož nakonec i velice rychle zužitkoval po Bradáčkem předloženém kotouči Jakub Kaprál, který už 41 sekund po vhození puku prostřelil brankáře Štěpánka a svou třetí vítěznou brankou sezóny dodal svému 100. zápasu v dresu prvního kralupského týmu perfektní tečku.

"Myslím si, že to byl takový typický zápas, který nás čeká v play-off," komentoval utkání střelec rozhodující branky. "Tady v Benešově je to vždycky těžký zápas. Hlavně od druhé třetiny se hrálo o každý kousek ledu a bylo to o malých šancích, které přijdou. Gól už pak nakonec nepadl žádný, měli jsme tam na konci ještě asi dvě velké šance, které jsme mohli využít a mohlo to být za tři body, ale myslím si, že aspoň ty dva body odsud jsou pro nás cenné."

O svůj pohled se podělila i brankářská posila z Řisut Luboš Novotný, který se po dvou premiérových utkáních s prostředím krajské ligy zatím teprve seznamuje. "Bylo to dneska ve větším tempu, než zápas s Čáslaví. Oba soupeři jsou brusliví, mají mladé kluky v týmu. Byl to těžký zápas, jsme vyrovnané týmy, i tabulka tomu odpovídá, takže super 2 body."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ ROZHOVORŮ S JAKUBEM KAPRÁLEM A LUBOŠEM NOVOTNÝM:

Boj o druhou příčku západní skupiny pokračuje už příští sobotu odvetným zápasem s Easy Flyers z Králova Dvora. "Určitě to lehký zápas nebude, ale myslím si, že Královák je jedním z týmů, které doma musíme porážet. V tom zápase si musíme jít určitě pro tři body," má jasno Jakub Kaprál, který ze zdravotních důvodů poslední vzájemné utkání hrané v Berouně vynechal. Bude se jednat o poslední domácí zápas základní části a ve hře je stále hodně, tak si už nyní rozhodně rezervujte termín pro návštěvu kralupského zimního stadionu a dorazte kralupské hokejisty naposledy doma před startem play-off podpořit! Společně jsme silnější!

Preview k utkání 21. kola základní části budeme publikovat tradičně v průběhu týdne, tak nás určitě sledujte.

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.