Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Odveta s Královým Dvorem pro Kralupy, třetí výhru v řadě řídil třemi body Jonáš Marek 

2122_Kralupy_Kraluv_Dvur_report

V posledním domácím utkání základní části Kralupy přivítaly Králův Dvůr, kterému bylo za cíl oplatit říjnovou porážku ze soupeřova ledu v Berouně. Kralupská soupiska se musela opět obejít bez jmen zraněných opor Tomáše Soukupa, Jiřího Brandejského a Jakuba Verbíka. Do branky se vrátil po dvouzápasové pauze Jiří Škubal.

Utkání ještě před jeho začátkem zpestřilo slavnostní předání památečního dresu s číslicí 100 na zádech Jakubu Kaprálovi připomínající pětadvacetiletému útočníkovi jeho stý odehraný zápas za Kralupy (bez play-off) z minulého víkendu. Během tohoto snad teprve začátku své kralupské hráčské kariéry nasbíral Kaprál celkem 118 bodů za 61 branek a 57 asistencí a špatně nevstoupil ani do své druhé dvoustovky, když se jeho útok postaral proti Královu Dvoru o tři z pěti vstřelených domácích branek.

Zápas začal aktivním tempem z obou stran. Králův Dvůr před 21. kolem pro svůj klid potřeboval získat alespoň bod, aby měl před posledním utkáním základní části jistotu postupu do předkola play-off. Kralupy zase vstupovaly do zápasu s jednobodovou ztrátou na druhou příčku západní skupiny, která by jim zajistila přímou vstupenku do čtvrtfinále. Už od prvního střídání tak byla na obou stranách znát silná motivace a zápas musel diváky bavit. Převážná většina z nich přející domácímu mužstvu se poté v 9. minutě mohla poprvé radovat, když v útočném levém rohu získal Jonáš Marek kotouč a předložil ho do perfektní střelecké pozice najíždějícímu Michalu Hájkovi, který trefil přesně do protipohybu brankáře Černého a otevřel skóre utkání. Opařenosti hostů následně hned ve svém dalším střídání využil první útok znovu, když se Kaprál pokusil Černého překvapit zpoza brány. Králodvorský gólman si svou levou tyč ještě pohlídal, ale na pohotovou dorážku Jonáše Marka už byl krátký a v rychlém sledu po sobě tak tahal puk ze své brány podruhé. A aby toho nebylo na nervy strážce hostující svatyně málo, necelou minutu na to přidal třetí zářez Ondřej Hampl, jehož našel přesným pasem napříč útočným pásmem Ota Řehák. Neuběhla ani polovina první třetiny a letci vypadali, že by se jim hodil ručník.

Hra se poté ale srovnala a krátce po uplynutí 17. minuty zápasu se dokonce poprvé prosadili i hosté, když domácí obraně unikli Březina s Petrusem a první jmenovaný nakonec po forhendovém blafáku snížil na rozdíl dvou branek. Ještě ve stejné minutě ale u pravého mantinelu v útočném pásmu zachytil puk Jonáš Marek, jenž ve středu kluziště našel najetého střelce Martina Příhodu, který soupeři jasně vzkázal, komu tenhle zápas patří a nekompromisní střelou zápěstím získal pro svůj tým třígólové vedení nazpět. Pro Jonáše Marka se jednalo o třetí bod zápasu a zároveň o 5. bod zapsaný v posledních třech utkáních (2+3), které odehrál na křídle Kaprálova útoku. Tam to dvacetiletému útočníkovi viditelně svědčí.

Tvrdá aktivní hra pokračovala i ve druhé dvacetiminutovce, v níž si zároveň vybrala svou daň na svobodě Oty Řeháka, jehož poslal rozhodčí Hruška za nedovolené bránění za katr a v hostujícímu celku vzplanul nový plamen naděje. Následnou přesilovou hru sehráli Králodvorští ukázkově a po střele Bréma od pravého mantinelu ztráceli krátce po polovině utkání znovu jen dva góly. Plamen naděje však ani v tomto případě nehořel dlouho a podruhé a nadobro ho uhasil dvě minuty na to David Bradáček, který potrestal další nedorozumění v soupeřově obraně a králodvorským Easy Flyers definitivně sebral vítr z plachet. Třetí třetina pak sice ještě nabídla několik šancí, s nimi ale zároveň i několik jistých zákroků brankářů na obou stranách. Kralupané vědomi si berounského zaváhání při dvoubrankovém vedení zároveň nehodlali dopustit další fiasko a závěr zápasu si hodni týmu připraveného na vyřazovací boje pohlídali. Na skóre už se tak nic nezměnilo a Králův Dvůr si tedy z Kralup odvezl další porážku. 

"Konec sezóny je vrchol pro každého a Královák to sem dnes určitě nepřijel odevzdat," komentoval výsledek po utkání hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Od začátku se snažili a prvních osm minut proti nim nebylo jednoduchých, pak nám to tam ale napadalo a vypadalo to, že bude po zápase. Soupeř to ale neodevzdal, zlepšil se, my jsme do toho byli bohužel zase vylučovaní a tím jsme soupeře vrátili zpátky do zápasu. Zbytek utkání pak byl, dá se říct, nahoru-dolů až do jeho konce."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Kralupané se tak postarali o sedmou porážku Králova Dvora v řadě, který tak bude muset vzhledem k výsledkům mužstev v tabulkových příčkách pod ním v posledním kole proti Žebráku nezaváhat a bodovat, aby měl jistotu postupu do předkola play-off. Již po sobotním kole ho totiž vystřídala na 5. místě vzájemné tabulky o nasazení či samotný postup do předkola Čáslav, jediný bod na Easy Flyers ztrácí před posledním kolem v Benešově Vlašim, dva zápasy k dobru a zároveň tedy 6 ve hře mají Žabonosy, které na Králův Dvůr ztrácí už jen 4 body. Pokud by se vše sešlo zároveň s tříbodovou výhrou Mladé Boleslavi, je Králův Dvůr, vzhledem k pozici po první polovině základní části až téměř neuvěřitelně, najednou mimo postupové pozice. Pro Kralupy budou boje velmi natěsnané druhé poloviny tabulky velice zajímavé sledovat, přeci jen pokud se nezadaří postoupit do čtvrtfinále napřímo, vzejde z těchto bojů jejich soupeř do předkola.

V boji o přímý postup do čtvrtfinále budou Kralupané pokračovat v posledním kole základní části, v rámci něhož se utkají v prestižním derby s domácím Mělníkem. Preview už se pro vás chystá, tak nás určitě nadále sledujte a příští sobotu rozhodně dorazte kralupské hokejisty v posledním utkání základní části podpořit.

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.