Reklamní sdělení
Kadeřnictví Veltrusyhttps://www.kadernictviveltrusy.czVeltrusy, kadeřnictví Veltrusy, stříhání, kadeřník, lóreal, dámské stříhání, panské stříhání,
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.

Gól Romana Verbíka nestačil, z prvního říjnového utkání berou body Poděbrady

2122_Kralupy_Podebrady_report

Za slunečného sobotního večera přivedlo 4. kolo středočeské krajské ligy do Kralup silné Poděbrady, kterým se vstup do sezóny dosud vůbec nedařil dle představ a potřebovaly tak na našem ledě nutně bodovat, aby se odlepily od nejspodnějších pater tabulky. Svou premiéru v poděbradském dresu si odbyl brankář Denis Hermann, který se nakonec ukázal jako ústřední postava prvního poděbradského tříbodového úspěchu.

Změna v brankovišti, nasazení osvědčeného žolíka do útoku, nebývale široká soupiska pro výjezd k venkovnímu utkání, Poděbrady šly první tříbodové výhře naproti všemi možnými způsoby. Pro mužstvo z východní skupiny se jednalo o poslední ze série čtyř venkovních utkání, které mu letošní los krajské ligy pro vstup do sezóny namíchal a jelikož předchozí zápasy nevyšly vůbec dle představ, když si z nich odvezlo jediné dva body, muselo tento večer nutně bodovat, aby první domácí utkání v příštím týdnu nezačínalo s nejhorším vstupem do sezóny za posledních šest let v zádech.

Na poděbradské soupisce se tak vůbec poprvé v letošním ročníku objevil dříve již osvědčený dvaadvacetiletý reprezentant Univerzity Karlovy Viktor Martínek, který se pro zajímavost hned po prvním odehraném zápase v české Univerzitní lize ledního hokeje ujal se čtyřmi asistencemi role ligového lídra v bodování. Z poslední kompletní sezóny 2019/2020 má za sebou Martínek zkušenost kromě šesti utkání ve 2. lize také s osmi zápasy v dresu pražské Slavie v Chance Lize či 14 utkáními za Carolina Jr. Hurricanes v zámořské USPHL Premier, kde zaznamenal 22 bodů za 10 branek a 12 asistencí. V dresu Poděbrad k tomu navíc stihl během pěti kol krajské ligy zapsat úctyhodných 14 bodů (3+11). Vzpomínku na tohoto mladého útočníka už Kralupané mají, když v loňském střetnutí na poděbradském ledě svým hattrickem proti nim prakticky rozhodl celý zápas.

A nasazení talentovaného mladíka se poděbradským vyplatilo i tuto sobotu. V první třetině se hrálo dlouho za bezbrankového stavu. Příležitosti eliminovaly úspěšně obrany obou mužstev, případě šanci zlikvidovali ve finální fázi brankáři. Až v 15. minutě během přesilové hry zabránil právě Martínek domácí rozehrávce a vybojovaný kotouč předložil do ideální střelecké pozice Pácalovi, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání, čímž zároveň i uzavřel brankový účet první třetiny. Tu tak hráči opustili za skromného stavu 0:1.

Svou letošní premiéru v poděbradském dresu prožila i brankářská posila od rivala z nedalekého Kolína Denis Hermann, který sezónu začal v roli dvojky za Pavlem Bílkem. Ten však v předchozích utkáních inkasoval celkem čtrnáctkrát a přišel tedy čas na změnu a první šanci pro Hermanna, kterou sedmadvacetiletý gólman chytil opravdu za pačesy. Kralupským útočníkům nenabídl byť jen minimální prostor k protlačení puku do své sítě, když si na něm jen v první třetině postupně vylámali zuby v šanci v bezprostřední blízkosti po individuálních akcích Jakub Kaprál či po přihrávkách před Hermannovu bránu Tomáš Soukup, Pavel Husarik nebo někdejší zástupce poděbradských barev Jiří Brandejský. A pokud Hermann nedosáhl na kotouč, zaúřadovala skvěle posazená konstrukce. Vyrovnat například mohl ve druhé třetině po Hamplově zavezení puku do pásma Soukup, který hraje od začátku sezóny v každém utkání výborně a na ledě vždy patří k nejvýraznějším hráčům, ovšem střelecké štěstí se ho letos ne a ne chytit, což pocítil i na pravé spojnici Hermannovy brány, kterou trefil z mezikruží. Na stejném místě o chvíli později ztroskotal i Roman Verbík po bekhendovém pokusu při závaru na poděbradském brankovišti. Nevyužité šance poté potrestal při hře ve čtyřech výše již zmiňovaný Viktor Martínek, který po Rindošově přihrávce do mezikruží střelou zápěstím gólem do šatny 24 sekund před koncem druhého dějství upravil na 0:2 z pohledu domácích.

Pohodlné dvoubrankové vedení už si mnohdy až za hranou pravidel tvrdě hrající poděbradská obrana v dalším dění pohlídala a do mnoha dalších šancí Kralupany ve třetí části nepouštěla. Střeleckou formu poté potvrdil hostující kapitán Tuma, když trefil z levého křídla milimetrovou skulinu v pravém rohu Škubalovy brány a získal pro svůj tým tříbrankový náskok. Jiskru naděje poté v přesilové hře po Kaprálově přihrávce vykřesal dělovou střelou z první Roman Verbík, ale osud zápasu definitivně zpečetil o tři minuty později při kralupské hře vabank Lukáš Rindoš nejprve proměněným únikem a následně i pátou poděbradskou brankou do odkryté klece během hry Kralupanů v šesti.

"Byl to od nás dneska takový utahaný výkon," hodnotil po utkání kralupskou hru hlavní trenér Dušan Sikela. "Chyběla tomu od začátku nějaká jiskra, náboj a bohužel jsme nebyli schopni se z toho celý zápas dostat. Poděbrady jsou zkušené mužstvo a odehráli to dneska dobře," nezapomněl na závěr sklonit poklonu soupeři, který si odvezl zpátky do Poděbrad zasloužené tříbodové vítězství.

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO HODNOCENÍ TRENÉRA DUŠANA SIKELY:

Už příští neděli čeká Kralupy další těžký souboj na ledě aktuálně vůbec nejlepšího mužstva východní skupiny z Kolína. "Doufám, že tam budem trochu živější," říká Sikela. "Musíme hlavně proměňovat vyložené šance, pokud chceme uspět. Máme celý týden na to, abychom potrénovali. Čeká nás tam těžký soupeř, ale to je jedině dobře, těžcí soupeři nás můžou jedině posílit," dodává optimisticky Dušan Sikela k jednomu ze dvou říjnových venkovních zápasů, ke kterému vám v průběhu týdne přineseme další podrobnosti v předzápasovém preview. Určitě nás sledujte.

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.