Reklamní sdělení
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.
Šatoli.cz - šijeme kvalitněhttps://www.satoli.czSvatební doplňky, kapsáře na zeď, kapsáře do školky, ubrousky na svačinu, zakázkové šití.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z

Kralupy mají skalp východního lídra! Obrat v Kolíně nastartoval prvním gólem sezóny Tomáš Soukup

2122_Kolin_Kralupy_report

Těžkou misi připravilo Kralupanům 5. kolo středočeské krajské ligy, v rámci něhož se utkali na ledě SC Kolín s místním rezervním týmem, který doma dosud neztratil jediný bod. V brance Kralupanů letos poprvé nastoupil osmnáctiletý Ondřej Gabriška, který si do krajské ligy odskočil z juniorského extraligového kolotoče z dresu kladenských Rytířů.

Vědomy si soupeřovy síly vstoupily Kralupy do utkání velice aktivně. Hned po pár sekundách hry zahrozil z ideální střelecké pozice dvacetiletý Jonáš Marek, který dostal příležitost v zahajovací formaci vedle Jakuba Kaprála s Martinem Příhodou. Na lapačku brankáře Kvasila však v první šanci nevyzrál.

Aktivní hra se poté projevila prvním kralupským vyloučením a v následné přesilové hře domácí ukázali svou sílu. Dělovou střelu Luboše Kozáka od modré nejprve obětavě zblokoval Štěpán Binko, na další pokus už však byl i Gabriška v kralupské brance krátký a Kolínští se tak ujali rychlého vedení 1:0.

Brzkým inkasovaným gólem se Kralupané nenechali rozhodit a nadále pokračovali ve své aktivní a zároveň zodpovědné hře dozadu. Vrásky na čele přidělávala hostům především letošní posila z prvoligového kolínského A-týmu Robin Martínek, který byl viditelně nejrychlejším hráčem na ledě. Připravená kralupská obrana si však třináctibodového lídra kolínského bodování poctivě hlídala a eliminovala veškeré jeho příležitosti k zakončení. 

Ve druhé třetině převzali Kralupští otěže utkání. Na ledě byli hráči v modrém jasně lepším týmem, nespočet příležitostí však zůstalo i díky skvěle chytajícímu Kvasilovi bez využití. Až přišla 39. minuta zápasu a vhazování po Kvasilově pravici. Husarik vyhrál šikovně buly na Soukupa, který se nerozpakoval, z první vyslal nechytatelnou střelu nad Kvasilovo levé rameno a gólem do šatny srovnal stav utkání. Pro Tomáše Soukupa se jednalo o vůbec první zásah sezóny. Když už se však tento dvacetiletý dravec trefí, stojí to za to.

V úvodu třetího dějství pak prokázal svou hbitost a přehled ve hře Robin Martínek, který byl po další Kozákově dělovce jako první u odraženého puku, posunul ho na parťáka Malého, jemuž stačilo už jen doklepnout nabídnutý kotouč do prázdné brány. Domácí tak překlopili opět velmi brzy po startu třetiny zápas na svou stranu, kde ho drželi po většinu dvacetiminutovky. Těsným vedením poté napínali jak diváky v hledišti, tak u monitorů či obrazovek chytrých televizí až do 56. minuty, kdy se k puku dostal na modré Pavel Husarik. Můžeme se jen domnívat, zda se kotouč dostal až na Příhodovu hokejku náhodou či domluveným signálem, nicméně na modré kralupský útočník napřáhl a o zadní mantinel kotouč dopravil až k před brankovištěm číhajícímu Příhodovi, na něhož už čekala jen připravená odkrytá klec zmateného brankáře Kvasila. Bylo vyrovnáno a žíly početné skupinky kralupských příznivců na tribuně prolila euforie.

Neuběhly ani tři minuty a kolínskou střídačku postihl další šok, když zaskočenosti domácích hráčů využil Jakub Kučera, který schovanou technickou střelou zápěstím od modré čáry překvapil Kvasila znovu a na milimetr přesně trefeným pravým horním rohem kolínské brány dokonal obrat. Následnou euforii dvacetiletého obránce navíc umocnil fakt, že se jednalo o jeho historicky vůbec první zásah v dresu kralupského áčka.

I přes zdánlivě pohodlné vedení však tímto divoký dramatický závěr nekončil. Po oddechovém času domácí střídačky opustil Matěj Kvasil kolínské brankoviště a kozlové vyslali do pole svou nejlepší šestici, co měli k dispozici. V power-play poté mohl znovu uplatnit své prvoligové či zahraniční zkušenosti Robin Martínek, když si našel Hanzlův pokus od modré a šikovnou tečí usměrnil kotouč pod víko brány bezmocného Gabrišky. Srovnaný stav poté vydržel až do konce třetího dějství.

Už před prodloužením mohli Kralupané slavit jistý úspěch, když dokázali letos jako vůbec první tým na kolínském ledě bodovat. U jednoho za remízu získaného bodu nakonec málem i zůstalo nebýt obětavého zásahu obránce Martina Davida, který v nastaveném čase zlikvidoval Semirádovu dorážku do odkryté brány po vyražení jedovaté střely z pravého křídla Josefa Malého. Brankář Ondřej Gabriška později tento zákrok označil za klíčový moment celého utkání. Obětavost Kralupanů se poté hostující střídačce vrátila nazpět v plné míře, když za katr usedl za podrážení Jan Hanzl a s následnou přesilovou hrou čtyřech proti třem si Kralupy poradily na výbornou. Kombinaci zakončil po přihrávce svého bratra Jakub Verbík přesnou trefou do pravého rohu Kvasilovy brány a získal tak pro svůj tým třetí výhru sezóny. 

Kromě vůbec první kolínské prohry v letošním ligovém ročníku přinesl zápas Kralup v Kolíně i několik dalších poprvé. Jakub Kučera v něm zaznamenal první trefu v dospělém hokeji, která byla zároveň i vůbec prvním zapsaným bodem. Brankář Gabriška vychytal vůbec první výhru v kralupském dresu, když se mu to nepodařilo na první pokus v loňském utkání v Poděbradech: "Dneska mi zápas sednul. Celý zápas to bylo vyrovnané, za vítězství jsem hrozně rád," svěřil se po utkání. Tomáši Soukupovi se prvním gólem sezóny zase konečně zhodnotila tvrdá práce, kterou v každém zápase odvádí, přesto ho neopouští pokora a skromnost: "Mám samozřejmě radost z prvního gólu, ale mnohem větší radost mi udělal dnešní týmový výkon. Zápas jsme odehráli opravdu týmově a výsledek podle toho dopadl," ocenil po zápase hru všech svých spoluhráčů, čímž jen potvrdil pokoru, jakou se prezentuje na hřišti.

Jaké poprvé nedělní 5. ligové kolo nepřineslo, byla vůbec první výhra kolínské rezervy nad Kralupy nad Vltavou. Historicky spolu tyto dva celky sehrály 6 zápasů, v nichž nedokázali kozlové ani v jednom uspět a celkové skóre se aktuálně drží na poměru 36:14 ve prospěch Kralup.

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ ZÁPASU VČETNĚ OHLASŮ S TOMÁŠEM SOUKUPEM A ONDŘEJEM GABRIŠKOU:

I přes vítězství nad lídrem východní skupiny se po 5. kole posouvají Kralupy ve vyrovnané tabulce středočeské krajské ligy směrem dolů ze čtvrtého na šesté místo v boji o postup či umístění do předkola play-off. Kralupy tak nyní čeká důležitý domácí dvojzápas, který začínají už příští sobotu s odvěkým rivalem ze Slaného a bude v něm zapotřebí bodovat. Podrobnosti o utkání vám přineseme v průběhu týdne, tak nás určitě sledujte a doufáme, že se v sobotu uvidíme na tribuně! Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.