Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.

Ze Slaného s bodem, o výsledku rozhodl 8 sekund před koncem prodloužení Sekerka 

2122_Slany_Kralupy_report

Čtvrteční dohrávka 6. ligového kola zavedla Kralupy do nedalekého Slaného, kde se s domácími Lvy utkaly v přímém souboji o první letošní vítězství. Do sestavy se z marodky vrátil centr Jakub Kaprál, obejít se musel trenér Sikela nadále bez rychlonohého křídelníka Hamplova útoku Tomáše Soukupa a obránce Jakuba Verbíka.

Ani jedno z mužstev zatím po oslavě Nového roku nepoznalo sladkost vítězství, Slánští na něj před čtvrteční dohrávkou čekali dokonce dlouhých 9 zápasů a už na úvodním buly to tak silně sršelo motivací. O něco větší jí měli přeci jen Kralupané hrající o lepší pozici do blížícího se předkola play-off, kam už má Slaný spíše jen matematickou šanci na postup. Do zápasu tak hosté vstoupili velice aktivně s cílem být za každou cenu tím, kdo otevře skóre zápasu, aby nemuseli čelit betonáži, jakou zažili v Hořovicích po první brance domácích. Aktivní hra se vyplatila a hned začátkem 2. minuty zápasu potrestal zmatek v domácí obraně Martin Příhoda, který z bezprostřední blízkosti po bekhendovém zasunutí mezi betony brankáře Jaňoura poslal Kralupy do rychlého vedení. 

14. minuta poté přinesla krátkodobou radost na střídačku domácích, když ukázal Martin Sekerka, proč je suverénně nejproduktivnějším hráčem na slánské soupisce a přesnou střelou zápěstím pod víko Gabriškovy brány srovnal skóre. Vyrovnaný stav ovšem netrvalo dlouho a už o 39 sekund později měly Kralupy své vedení zpět, když po buly sebral Hanzlíkovi v předbrankovém prostoru kotouč Ondřej Hampl a prostřelil podruhé překvapeného Jaňoura.

Ve druhé třetině si Kralupští vypracovali spoustu příležitostí svému soupeři odskočit, ale smůly v koncovce se ne a ne zbavit. Jednobrankové vedení si tak přenesli až do třetí třetiny, kterou ovšem nezačali vůbec dobře. I přes vyhrané buly se záhy ve středním pásmu k puku dostal slánský Šmatlák, jenž ho obratem poslal na Kubinčáka na levém křídle. Zkušený čtyřiačtyřicetiletý útočník, který v loňské krátké sezóně reprezentoval barvy Kralup, od levého mantinelu vypálil a Jan Vodička následně v předbrankového prostoru bekhendem z druhé dorážky srovnal stav utkání. 

Vyrovnané skóre vydrželo šest minut, než přišla 52. minuta zápasu a s ní domácí obrat. Puk do útočného pásma zavezl Sekerka a podobně jako u vyrovnávací branky byl do Gabriškovy brány doklepnutý z následné dorážky, tentokrát Tomášem Kubinčákem. Stav byl 3:2 a s Kralupami to nevypadalo dobře. Koncem 57. minuty se však podražením provinil Petr Hanzlík, který tak svůj tým na závěr třetí části poslal do čtyř. Kralupská střídačka vsadila vše na jednu kartu, stáhla brankáře Gabrišku a na led poslala ofenzivní šestici toho nejlepšího, co měla k dispozici. Risk se vyplatil a premiérovou brankou sezóny tečí dělovky Romana Verbíka od modré obránce Martin David vyrovnal!  

Následovalo prodloužení, ve kterých se Kralupským letos zatím příliš nedaří, když z pěti pokusů proměnili zatím jediné. Změnit vše mohl po individuální akci nejproduktivnější Kralupan Pavel Husarik, který projel celé hřiště až před brankáře Jaňoura. Ten ho však fantastickým zákrokem vychytal. Vše nasvědčovalo tomu, že uvidíme podruhé v letošní sezóně samostatné nájezdy, domácí však byli proti. Domluvený signál Ujfalušiho se Sekerkou při vhazování v útočném pásmu vyšel perfektně a 8 sekund před koncem prodloužení bylo rozhodnuto o ukončení dlouhé série porážek domácích a naopak prodloužení té kralupské, a to na 3 zápasy, z nichž Kralupané vydolovali celkem 2 body.

"Nejsme v herní pohodě," konstatoval po utkání hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Věřil jsem tomu, že se to dnes po výkonu se Žebrákem zvedne. Začátek nebyl z mého pohledu špatný, ale rychlý gól namísto aby nám pomohl, tak nám spíš uškodil, soupeř pak vyrovnal a i když jsme hned dali na 2:1, tak ten výkon nebyl dobrý. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, ale nedali jsme šance, které jsme měli," pokračuje Sikela, který se poté vrací k rychlému vyrovnávacímu gólu po 17 sekundách hry ve třetí třetině a následnému obratu na 3:2. "Asi nás to zase srazilo dolů, ale myslel jsem si, že když se nám to podaří vyrovnat, tak už to utkání dotáhneme do vítězného konce. Když dáme gól takhle v power-play, tak by se mužstvo mělo zvednout a soupeře dorazit. Měli jsme tam i přesilovku, ale bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo. Deset vteřin před koncem buly u nás a my z toho dostanem góla, byli jsme tam jak namalovaní," dodal závěrem.

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ UTKÁNÍ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Krátce po čtvrteční dohrávce 6. kola ve Slaném sehráli Kralupané i poslední domácí lednové utkání s Čáslaví. Reportáž z tohoto zápasu budeme publikovat v nejbližších hodinách.

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.