Reklamní sdělení
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy
Servis a opravy oken a dveříhttps://www.oknoservis1.czseřízení oken,dveří servis oprava oken a dveřÍ výměna těsnění,kování oken a dveří,
Ateliér Holubí dům Dana Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czVitráže Tiffany, Andělé, drahé kameny, minerály, cínované šperky, obrazy, malba

Devět gólů a třetí výhra v řadě, Kralupy si zastřílely proti Žebráku

2122_Kralupy_Zebrak_report

Od kralupské postupové sezóny 2017/2018 se znovu setkali. Kralupy a Žebrák, dva někdejší rivalové v boji o nejvyšší příčky středočeské krajské soutěže, tentokrát však v úplně jiné lize a také úplně jiných rolích. Kralupy jakožto tým s blízkými druholigovými ambicemi, Žebrák jako loňský nováček s cílem krajskou ligu udržet. Díky pětigólové třetí třetině nakonec utkání dopadlo dle očekávání, čtyřmi body se blýskli hned dva útočníci Ondřej Hampl s Otou Řehákem. 

Nic se však v průběhu první třetiny nejevilo tak jednoznačně, jak předpovědi hlásaly. Kralupané sice velice dobře vstoupili do zápasu Soukupem využitou přesilovou hrou ve 4. minutě po hákování Josefa Mareše a také následné individuální akci Jakuba Kaprála, který nachytal Matyáše Peyerla na švestkách po objetí brány u nehlídané levé tyčky, načež si tvořili další šance. "Řekli jsme si dneska s klukama, že na ně musíme vletět a nesmíme je podcenit, protože by se nám to akorát vymstilo," komentoval aktivní úvod po zápase útočník Ondřej Hampl. Postupně však jako by se Kralupané přesto pomalu přizpůsobovali tempu soupeře. V 16. minutě poté přišla první drobná chyba v obraně, jíž hosté bez váhání využili. David Belda našel obloučkem napříč pásmem v brejku Štemberu, který vrátil Žebrák do utkání snížením na rozdíl jediné branky. A netrvalo to ani půl minuty a dvojice Belda - Štembera udeřila podruhé. Oba aktéři si tentokrát roli skórujícího prohodili a po domácí obranné chybě "ťukecem" znemožnili Jiřímu Škubalovi jakkoliv zabránit vyrovnání. "Nechávají tam celý zápas hráče bránit ve třech a dva čekají ve středním pásmu, aby ujeli," popisoval strategii soupeře z pohledu z brankoviště brankář Jiří Škubal, který už v následném vývoji žádný další gól Spartaku nedovolil, k čemuž jistě dopomohla i rychlá reakce Martina Příhody. Nejlepší domácí střelec vzal totiž hned v dalším střídání odpovědnost na svá bedra a přesnou střelou z pravého křídla vrátil obratem vedení na domácí stranu a tím i klid na hokejky svých spoluhráčů, kterou si přenesli do dalšího vývoje.

Třetí puk lovený z vlastní sítě sebral Žebráku po prvotní euforii z vyrovnání nabrané síly a ve druhé třetině už se na další srovnání nezmohl. "Myslím si, že ve druhé třetině se ukázala kvalita na naší straně, bylo vidět, že už kluci z Žebráku tahají nohy," komentoval další vývoj zápasu Hampl, který se svou druhou asistencí v zápase podílel na jediné brance, která v prostředním dějství padla, když přihrál v přesilové hře na třetí zásah sezóny nejproduktivnějšímu obránci Kralup Jakubu Verbíkovi. Svou šanci měli i hosté v závěru třetiny ve dvojnásobné přesilové hře 5 na 3, ta ovšem zůstala stejně jako všechny jejich další příležitosti bez využití.

Třetí třetina už pak byla jednoznačnou záležitostí domácích, kteří trestali množící se chyby na hokejkách Spartaku. Rozehrávku v útočném pásmu hostů nejprve zachytil David Bradáček, jenž následně vyslal do brejku rychlonohého Ondřeje Hampla, který přesnou střelou nad lapačku Tomáše Peyerla zvýšil na 5:2. Tentýž hráč udeřil z podobného úniku znovu i o tři minuty později, když pro něj kotouč vybojoval pro změnu Jiří Brandejský. Na 6:2 zvýšil Hampl tentokrát přesnou trefou pod pravou Peyerlovou rukou. Poslední kapkou byla poté pro brankáře Žebráku individuální akce právě Brandejského, když vytáhlý bojovník obral o puk při rozehrávce hostů samotného dvoubodového kapitána Davida Beldu, který už se ani nezmohl na odpor a nechal kralupského útočníka mezi Peyerlovy betony zasadit sedmou trefu, jež definitivně vyhnala brankáře Spartaku z brány. 

Závěr třetiny Kralupané korunovali dvěma góly v poslední minutovce, když nejprve doslova druhou asistencí pomohl Hájkovi k otočení hry rovněž dvoubodový žebrácký útočník Milan Štembera. Kralupský obránce Michal Hájek pak už jen přesnou přihrávkou našel před branku najíždějícího Martina Příhodou, jenž bekhendovou kličkou potvrdil vsítěním deváté branky sezóny svou střeleckou potenci. Konečnou podobu skóre poté po pohledné kombinaci stanovil svým již druhým gólem sezóny Jakub Kučera.

"Jsme rádi, že nám to tam ve třetí třetině napadalo, parádní výsledek. Myslím si, že jsme i pobavili diváky, padlo hodně gólů, dobrá práce celého týmu," komentoval nakonec finální výsledek zápasu Ondřej Hampl, který k němu přispěl dvěma góly a dalšími dvěma asistencemi, přesto mu prý více vyhovuje hrát proti hokejovějším mužstvům, než je právě Žebrák. "Mně se osobně spíš hraje líp proti týmům, které se snaží hrát hokej. Žebrák se snažil bránit, zavřít střední pásmo, pak se ale ukázala kvalita na našich hokejkách a určitě i fyzická kondice."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ OHLASŮ S ONDŘEJEM HAMPLEM A JIŘÍM ŠKUBALEM:

Skandované vytoužené "desítky" se sice domácí příznivci nedočkali, přesto z Kralup Žebrák odjíždí se svou dosud nejvyšší porážkou letošního ligového ročníku a všichni v Kralupech tak mohou být s výsledkem spokojeni. Příští sobotu se Kralupané pokusí natáhnout prozatím třízápasovou vítěznou šňůru o další triumf v Berouně proti Královu Dvoru, který se letos po nebývale úspěšném vstupu do sezóny drží o pouhé dva body právě za Kralupami. "V minulých sezónách na tom Královák nebyl tak dobře, evidentně tam posílili," říká Ondřej Hampl. "Bude to pro nás důležitý zápas, potřebujeme teď udělat nějakou sérii, urvat tam vítězství a posouvat se tabulkou dál nahoru."  

Bližší informace o utkání 8. ligového kola vám přineseme v preview v průběhu týdne, tak nás určitě sledujte a pokud můžete, už teď si naplánujte výlet do Berouna a dorazte naše bojovníky v těžkém zápase podpořit. Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.