Reklamní sdělení
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.
Česká národní asociace kempingu https://www.cnacc.euRádi cestujete, kempujete? S karavanem nebo bez, na tom nezáleží. My jsme otevření všem.
Celostní koučink Písekhttps://www.morionlight.comKoučink, kraniosakrální terapie, tkáňové soli, Bachovy esence, produkty Finclub

Kralupy nezvládly závěr a z Berouna vezou jen bod, zápas rozhodl hattrickem Veselý

2122_KraluvDvur_Kralupy_report

8. ligové kolo zavedlo Kralupy do nedalekého Berouna, kde se utkaly s cílem natáhnout vítěznou sérii na čtyři zápasy s králodvorskými Easy Flyers. V těžké misi se musel trenér Dušan Sikela obejít bez dvou stěžejních postav svého útoku, když ze zdravotních důvodů nakonec nemohl nastoupit první centr Jakub Kaprál a z důvodů rodinných čtyřbodový muž posledního zápasu Ota Řehák, kterému tímto gratulujeme k narození první potomka, syna Dominika!

Do sestavy se oproti tomu po zranění vrátil kapitán Tomáš Prášek a nástup do prvního zápasu sezóny si připsal Jan Háva, který se usadil hned v zahajovací formaci na Kaprálově místě. Řehákovo křídlo obsadil dvacetiletý bojovník Štěpán Binko. Nově poskládané formace si poté nějakou dobu sedaly a zápas začal opatrnějším tempem. Pokud se objevila šance, zlikvidovala ji obranná hra obou mužstev, nebo se zkrátka nepodařilo trefit zařízení. Vrásky na čele přidělávala hlavně domácím útočníkům nekompromisní kralupská obrana a už v úvodním dějství zapustil kořeny postupně se rozvíjející konflikt mezi obráncem Kralup Jakubem Kučerou a do tohoto zápasu nejlepším domácím střelcem Jiřím Tučkem, jehož Kučera osobní obrannou hrou nepouštěl do sebemenší příležitosti, což králodvorský střelec nenesl dobře. Jedinou trefu úvodního dějství poté zaznamenal Tomáš Soukup, který nachytal za obráncem schovanou střelou brankáře Černého a získal pro Kralupy vedení, jež si hosté následně přenesli do druhé třetiny.

Ve druhém dějství poté ve 27. minutě utkání dostal puk od Husarika na své oblíbené levé křídlo střelec Martin Příhoda, který zamířil a přesnou trefou k pravé tyči Černého branky navýšil svým desátým gólem sezóny kralupské vedení o dvě branky. To však nemělo dlouhého trvání, když o dvě minuty později po kombinaci s Hamadou za brankou zaskočil kralupskou obranu včetně brankáře Škubala pohotovým zakončením Piovarči a vrátil Kralův Dvůr první domácí brankou zpátky do zápasu. 

Blízko opětovného odskočení o dvě branky byl poté ve 32. minutě Brandejský, který trefil smolně pouze spojnici brány. Stejně tak neuspěl ani o 5 minut později při dorážce Černým vyražené střely Jakub Verbík a pověstná situace "nedáš-dostaneš" následně přinesla vyrovnání. Piovarči v protiútoku zavezl puk do pásma, Klimeš nahodil od modré a Gebhart úspěšně dorazil a druhou domácí brankou tak potrestal nevyužité šance hostů. 2:2.

Ve třetí třetině Kralupané znovu převzali otěže utkání a hnali se do dalších příležitostí. Odpovědnost na sebe vzal ve 47. minutě v brejku útočník Ondřej Hampl, který potvrdil střeleckou formu z posledních dvou utkání a vrátil vedení milimetrovou trefou do pravé šibenice na stranu Kralup. Když pak v 57. minutě stejný útočník vsítil v přesilové hře po dorážce vlastní střely svůj šestý gól za poslední tři zápasy a vrátil tak Kralupům dvoubrankové vedení, začali někteří domácí příznivci opouštět ochozy v domnění, že je hotovo. Před závěrečnými minutami však přišel oddechový čas domácí střídačky, načež následovala hra vabank. Černý zůstal na střídačce a Králův Dvůr na led poslal to nejlepší, co měl, aby zkusil s výsledkem ještě něco udělat. Při závaru na Škubalově brankovišti se poté strhla potyčka, v níž vyústil i celozápasový souboj Jakuba Kučery s nejlepším králodvorským střelcem Jiřím Tučkem, jemuž se v utkání nepodařilo získat i díky Kučerově nepříjemné defenzivní hře jediný bod. Po vzájemné bitce zamířili oba dva aktéři pod sprchy a zápas se dohrál bez nich.

Celá událost se nakonec ukázala být jako jedním z klíčových bodů samotného zápasového vyústění, kterých se však naráz muselo sejít několik, aby vůbec utkání mohlo dopadnout tak, jak dopadlo. Oslabená kralupská obrana, bitkou nabuzené domácí mužstvo, neúspěšné vyhození puku z kralupského obranného pásma a rázem se ke kotouči po Piovarčiho přihrávce dostává obránce Jan Veselý, který "z první" trefuje přesně k levé tyči Škubalovy brány. 3:4, oddechový čas kralupské střídačky, Pánkem a Slabým vybojovaný kotouč při vhazování ve středním pásmu, Černý odjíždí na střídačku a pouští za sebe při power-play hráče do pole navíc, Kralupanům se nedaří získat a vyhodit puk ven z obranného pásma, Pánek kotouč přihrává na modrou osamocenému Janu Veselému, ten zamíří opět přesně, tentokrát do levé šibenice Škubalovy brány a odrazem o horní tyčku střílí vyrovnávací gól.

Své představní následně obránce Jan Veselý korunoval v prodloužení, když po několika nevyužitých příležitostí na obou stranách prakticky do stejného místa s odrazem o horní tyčku završil obrat králodvorského týmu a zároveň i hattrick, kterým v rozmezí necelé čtyř a půl minuty prakticky rozhodl celý zápas. Asistenci na vítězné brance si mimo Petruse připsal Piovarči, který zaznamenal bod u každého z pěti vstřelených králodvorských branek.

"Dvě třetiny jsme hráli hodně špatně, nedali jsme do toho srdce, nic," hodnotil kralupský výkon po zápase hrající asistent trenéra Martin Příhoda. "Třetí třetinu jsme do toho vlítli, najednou jiný obraz hry, vedeme 4:2, myslím si, že jsme vypadali velmi dobře, ale pořád máme problém s proměňováním šancí, kterých máme spoustu, musíme se naučit jít víc do brány, snažit se zakončit za každou cenu, nevymýšlet kraviny a prostě to tam cpát," říká autor druhé kralupské branky, který se následně vrací k nepovedenému závěru a hlavně třetímu domácímu gólu, který to celé nastartoval. "Nesmysl úplně, to mělo jít ven. Pak si necháme dát na 4:4. Nechápu to, musíme se z toho poučit."

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S MARTINEM PŘÍHODOU:

Nepovedený zápas v Berouně budou chtít Kralupané odčinit příští sobotu proti Rytířům z Vlašimi, s nimiž sehrají jedno ze tří listopadových domácích utkání. Pro Kralupy to bude důležitý meziskupinový souboj se soupeřem, který má za sebou poměrně úspěšný začátek sezóny. Už nyní si tedy jistě rezervujte v kalendáři sobotní večerní termín a určitě dorazte kralupské hokejisty podpořit. Preview k samotnému střetnutí vám přineseme v průběhu týdne.

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.