Reklamní sdělení
FotoStoryAShttps://www.fotostoryas.comlovecká fotografia , lovecká kynológia
Kadeřnictví Veltrusyhttps://www.kadernictviveltrusy.czVeltrusy, kadeřnictví Veltrusy, stříhání, kadeřník, lóreal, dámské stříhání, panské stříhání,
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.

Zpátky na vítězné vlně! Sedmigólovou demolici Vlašimi okořenil hattrickem Brandejský

2122_Kralupy_Vlasim_report

První listopadové a celkově 9. kolo středočeské krajské ligy přivedlo v sobotu do Kralup po třech letech celek východní skupiny z Vlašimi, která zde prohrála naposledy dokonce před dlouhými sedmi roky. Do sestavy se vrátil novopečený otec Ota Řehák a centr prvního útoku Jakub Kaprál, ze zdravotních důvodů zápas vynechal pro změnu Ondřej Hampl. Kralupy nakonec soupeře roznesly rozdílem třídy, k čemuž hattrickem dopomohl Jiří Brandejský, čtyři gólové nahrávky zase vynesly na čelo kralupského bodování Pavla Husarika.

Jsou to skoro dva roky, co se Kralupy s Vlašimí potkaly na ledě naposledy. Sestavy obou mužstev od té doby prošly nemalými změnami a start do zápasu byl takový opravdu seznamovací. K vidění tak v úvodní dvacetiminutovce fanoušci na tribunách příliš šancí neměli, přestože se hosté snažili hrát poměrně aktivně. "První třetina se nám moc nepovedla, soupeř nás asi trochu i překvapil," přiznal po zápase hlavní trenér Dušan Sikela. "Byli jsme málo aktivní, prohrávali jsme souboje, puky se odrážely k soupeři, přišlo mi, že jsme byli takoví zaskočení. O přestávce na druhou třetinu jsme ale udělali nějaké změny, které viditelně prospěly a pak už jsme, troufnu si říct, byli lepší."

Změny se po první přestávce projevily na skóre hned ve 22. minutě, když využil Řehákovu nabídku od zadního mantinelu bojovník Filip Štibran, který kotouč poprvé procedil za záda Michala Holánka a otevřel nejen brankový účet zápasu, ale s ním doslova i  gólovou hráz. O necelé dvě minuty později totiž po Štibranově přihrávce dostal svým premiérovým gólem nejen této sezóny, ale v kralupském dresu vůbec, obránce David Chládek domácí do dvoubrankového vedení, jež vlašimskou obranu ještě více ochromilo. Když pak ve 27. minutě David Bradáček v úniku po forhendové kličce zvyšoval na 3:0 a o 47 sekund později lovil Holánek puk z brány po Brandejského trefě počtvrté, sáhla vlašimská střídačka k radikálnímu řešení a v brankovišti hostů tak mohli kralupští diváci spatřit poprvé i brankáře z hokejově exotického Islandu Jóhanna Björgvina Ragnarssona. Změna poté domácí gólovou přestřelku zpomalila, nejproduktivnější Rytíř Dominik Florián ve 37. minutě dokonce dotlačením puku poprvé za kralupskou brankovou čáru i dodal svému týmu určitou naději. Necelé dvě minuty před koncem druhého dějství však i islandský gólman poprvé poznal šikovnost zlatých český ručiček, když nechal mezi betony mezeru Jiřímu Brandejskému, který nabídce neodolal a svou druhou trefou a pátou domácí celkově snížil vlašimské šance na vítězství na minimum.

Ve třetí třetině poté v 51. minutě korunoval skvěle odehraný zápas útočník Filip Štibran, když dorazil po Markově přihrávce vlastní Ragnarssonem vyraženou střelu a získal pro Kralupy svou druhou trefou pohodlný pětibrankový náskok. Ten v 55. minutě ještě vyšperkoval na vlašimském brankovišti završeným hattrickem Jiří Brandejský, jenž do vlašimské brány šikovně ztečoval nahození od mantinelu Jakuba Verbíka. Finální podobu skóre nakonec udal dvacet sekund před koncem šťastnou brankou vlašimský Václav Drahoš, drtivou porážku v Kralupech už však odvrátit nedokázal. Rytíři si tak do autobusu na zpáteční cestu do Vlašimi byli nuceni přibalit sedmigólový příděl po kralupském vítězství 7:2.

"Řekl bych, že soupeře stála hodně sil první třetina, pak jim začaly síly ubývat," komentoval vývoj utkání hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "My hodně trénujeme a se silami bychom měli vydržet, což si myslím, že se pak projevilo. Byli jsme aktivnější a tím, jak jsme dali první gól, to z nás i spadlo. Chytli se střelecky i kluci, kteří doteď góly nedali (první branku sezóny zaznamenali obránce David Chládek a útočník Filip Štibran, pozn. red.). Pak už to bylo jednoznačné."  

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:  

Na povedený vstup do listopadu budou chtít Kralupané navázat už příští týden na ledě extraligové Mladé Boleslavi, kde s místním rezervním týmem sehrají jediný venkovní duel v tomto měsíci. "Moc těch zápasů do konce sezóny už není, je potřeba přistoupit ke každému z nich na sto procent a každý chtít vyhrát ," je si vědom hlavní trenér Dušan Sikela, který má ještě živě v paměti poslední vypjatou čtvrtfinálovou sérii, v níž Kralupy v Mladé Boleslavi vybojovaly až po samostatných nájezdech třetího rozhodujícího utkání postup do semifinále. 

Podrobnosti k nadcházejícímu utkání vám přineseme tradičně v průběhu týdne, tak nás určitě nadále sledujte. Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.