Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Třízápasové semifinále ovládl Mělník, sezóna pro Kralupy končí

2122_semifinale_report

Poslední zápas play-off může vyhrát jen jediný tým ze všech 16 účastníků krajské ligy, kteří o něj celou základní část usilují. Po probojování se mezi nejlepší čtveřici z těchto všech týmů se Kralupanům v cestě za tímto snem v semifinále postavil soupeř nejtěžší, samotný vítěz základní části z Mělníku, který byl především v jeho domácím prostředí nad kralupské síly.   

Po středeční těsné úvodní porážce v semifinálové sérii na ledě soupeře čekal Kralupy v sobotu nejprve důležitý zápas o její návrat zpět na horký led okresního rivala. Jednoznačně nejpočetnější návštěva letošní sezóny viděla první gól po oboustranně opatrné úvodní dvacetiminutovce až ve druhé třetině, kdy útočník Ota Řehák využil zaváhání zkušeného mělnického brankáře Jana Chábery, který mu doslova "namazal" na hokejku do bezprostřední příležitosti. S tou si kralupská útočná stálice poradila bravurně a bekhendem otevřela skóre utkání.

Mělník po první inkasované brance musel více otevřít hru, čehož ještě před uplynutím poloviny utkání využil kralupský lídr v bodování play-off David Bradáček, který nejprve u mantinelu vybojoval kotouč, aby následně unikl Davidu Chvátalovi a ve finále přesnou střelou nad Cháberovu lapačku navýšil domácí vedení na dvě branky. Domácí ochozy byly v euforii a hnaly své bojovníky za úspěchem.

Od druhé inkasované branky však Chábera svou klec zavřel a činili se hosté. Ve 37. minutě nejprve potrestal Husarikovo nedovolené bránění přesnou střelou zápěstím David Chvátal, načež přišlo ve 45. minutě vyrovnání z hole Miroslava Šíchy, když potrestal pro změnu nedorozumění v kralupské rozehrávce. 

Nervydrásající zápas poté dospěl až do prodloužení, kde se nastavená desetiminutovka ani zdaleka nevyužila a po 49 sekundách hry bylo rozhodnuto. Pokus o přihrávku nejproduktivnějšího Mělničana Tomáše Havla před Novotného branku se od brusle výborně blokujícího Davida Bradáčka odrazila směrem do středního pásma, čehož si jako první všiml obránce Martin David, který nabral rychlost, ujel stíhající dvojici Macek - Kapoun a bekhendem mezi Cháberovy betony rozhodl o prodloužení série na třetí rozhodující zápas na Mělníku.

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ 2. SEMIFINÁLOVÉHO ZÁPASU V KRALUPECH:

Hned následující den se pak ve večerních nedělních hodinách konalo rozhodující třetí utkání na Kralupami dosud nedobytém zimním stadionu na Mělníku. Stejně jako v otevíracím zápase série domácí i v tom zavíracím velmi rychle otevřeli jeho skóre , když se už v jeho 4. minutě k levé Novotného tyči trefil za obráncem schovanou střelou mělnický lídr Tomáš Havel. Oproti středečnímu zápasu však Kralupané tentokrát dokázali poměrně rychle odpovědět, o což se postaral v 10. minutě nikdo jiný než nejlepší kralupský střelec play-off Pavel Husarik, který doslova doklepal puk přes Cháberův beton až do domácí klece a srovnal skóre. Na trestnou lavici poté za hákování usedl ještě před dvěma lety Kralupan Miloslav Cafourek a o dvě minuty později hosté v přesilovce dokonce dokonali obrat. Bylo to z hole obránce Davida Chládka, jemuž v předbrankovém prostoru skvěle zastínil Jakub Verbík a Chládkovi tak stačilo jen přesně zamířit k pravé tyči a upravit na 1:2 s pohledu domácích.

Mělnická odpověď na sebe ovšem nenechala dlouho čekat a už v 16. minutě bylo opět vyrovnáno, když se puk od blokujícího Jakuba Verbíka odrazil po Prejzově střele smolně k Jakubu Šípkovi, na něhož zívala odkrytá Novotného klec a s ní i snadný úkol, v němž nezklamal a srovnal na 2:2. 

Za vyrovnaného stavu pak obě mužstva zakončila první polovinu utkání, ta druhá už však patřila plně domácím. Hned ve 31. minutě nejprve trefil přesně levý růžek Novotného brány navrátilec do sestavy Jan Vernek, jemuž vypršel čtyřzápasový trest za nevybíravý faul do oblasti hlavy a krku z prvního čtvrtfinálového zápasu s Čáslaví a návrat oslavil hned vítěznou postupovou brankou. Kralupané si totiž ve zbytku zápasu sice vypracovali několik dalších příležitostí, ovšem k většímu tlaku je nepustila vlastní nedisciplinovanost, která je ve snaze zápas znovu zvrátit na svou stranu limitovala. Celkově si Kralupští v utkání připsali celkem 18 trestných minut proti 6 domácím, z toho 14 jich bylo ve druhé půlce zápasu. Namísto vyrovnání Kralup si tak Mělník těsné vedení v 55. minutě naopak pojistil, a to nejprve šťastnou tečí Davida Šubrta Krejsovy střely od modré, načež potrestal o tři minuty později stejným způsobem podrážení Romana Verbíka Libor Stinka, tentokrát po střele Kapouna. Tříbrankové manko sebralo Kralupanům definitivně vítr z plachet a za stavu 5:2 se zápas dohrál až do konce.

"Jsem zklamaný z dnešní druhé půlky zápasu, ta se nám hrubě nepovedla," řekl po zápase hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Myslím si, že jsme to hlavně v hlavě nezvládli, měli jsme jí špatně nastavenou. Zbytečně jsme pak i hledali problémy v rozhodčím, které si myslím, že nebyly. Prostě jsme dělali fauly, které rozhodčí pískal. Bohužel jsme pak byli pořád v oslabení a to těžko můžeme na ledě Mělníka uspět. O to víc mě to mrzí, že si myslím, že byl dneska Mělník hratelný, což bylo i vidět první třetinu a je škoda, jak jsme s tím naložili."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ TŘETÍHO SEMIFINÁLOVÉHO ZÁPASU VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Po prohraném třetím semifinálovém zápase s vítězem základní části Mělníkem Kralupy letošní ročník zakončují na celkovém 4. místě. O mistrovský titul se ve finále Mělník utká s Černošicemi, které vyřazovacími boji, stejně jako Kralupy, procházely až do setkání s Mělníkem bez jediného zaváhání. Ligový vítěz bude znám nejpozději v neděli 20. března.  

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                
  • Komentáře jsou prázdné.