Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Po dvanácti a půl letech výhra ve Slaném! Kralupy se v sobotu doma porvou o postup!

Čtvrteční čtvrtfinálová utkání definitivně otevřela brány play-off i pro zbývající účastníky, kteří byli dosud ve fázi příprav na vrchol sezóny. Mezi těmito celky bylo i Slaný, které ve čtvrtek večer přivítalo rozjeté Kralupy.

Obě mužstva se do zápasu snažila vstoupit především se zabezpečenou obranou. Obzvláště zodpovědně pak hráli Kralupští vědomi si "prokletí" slánské víceúčelové sportovní haly, kde nevyhráli od října roku 2010. Kralupy zároveň působily i fyzicky připravenější a kromě toho, že Slánské nepouštěly do větších příležitostí, si postupně vytvářely nebezpečnější a nebezpečnější šance a úvodní gól byl dlouho na spadnutí. Hosty ale držel fantastickými zákroky brankář Lukáš Matoušek, který ve svém brankovišti doslova čaroval a jenom druhému nejlepšímu kralupskému střelci ze základní části Jakubu Kaprálovi doslova ukradl dva góly. Stejně spolehlivě chytal veškeré domácí šance i brankář Luboš Novotný a úvodní třetina tak branky nepřinesla. 

Změnu stavu nabídla až 23. minuta zápasu. Jak mnozí na ochozech předpokládali, že standardní cestou to v tomto zápase nepůjde, se tak také stalo a puk si musel do branky najít cestu poněkud nestandardní. Po Hamplově zavezení kotouče do útočného pásma obdržel přihrávku na modrou čáru obránce Jakub Kučera, který se nerozpakoval a otestoval svou jedovatou střelu zápěstím. Do Kučerova pokusu ovšem natáhl hůl Jan Vodička, který ho usměrnil do helmy před brankovištěm operujícího slánského obránce Martina Maláta. A ten hlavičkou fotbalovým způsobem do protipohybu brankáře Matouška poslal Kralupy do vedení. 

Vstřelenou brankou nabuzení kralupští hokejisté nepolevovali z tempa a tvořili si další příležitosti. Všechny ovšem  pochytal, někdy až nadpozemskými zákroky, domácí brankář Matoušek. Podobně jako v Kutné Hoře tak Kralupané drželi těsné jednobrankové vedení až do závěru třetí třetiny. Tam se ale ani tentokrát zasloužené čisté konto Luboši Novotnému udržet nepodařilo a po kombinaci na malém prostoru s Martinem Malátem a rozehraným Tomášem Kadlecem, který se o den dříve v dresu pražských Engineers podílel na třináctibrankové kanonádě ve čtvrtfinále univerzitní ligy proti pardubickým Riders, ho o něj v 56. minutě připravil slánský lídr ze základní části Martin Sekerka.

Po postupovém utkání z předkola v Kutné Hoře tak dospěl do prodloužení i první čtvrtfinálový zápas ve Slaném a jak se ukázalo později, oba dva tyto zápasy mají společného více, než by se komukoliv mohlo zdát uvěřitelné. Po několika dalších nevyužitých kralupských příležitostech totiž v obranném pásmu převzal kotouč Ondřej Hampl, který projel středním pásmem až za útočnou modrou a střelou zpoza obránce Maláta v na sekundu stejném čase, jako byl rozhodnut zápas v Kutné Hoře (67:29), získal pro Kralupy před sobotní odvetou postupový mečbol.

"Předně musím kluky pochválit za výkon, byl vynikající, všichni makali," nešetřil po utkání chválou svých svěřenců  trenér Martin Příhoda. "Dneska nejde nikomu nic vytknout. Samozřejmě chyby vznikají, ta hra byla rychlá a i když je výsledek jen 2:1 v prodloužení, tak ten hokej byl hodně útočný, gólmani na obou stranách výborně zachytali. Měli jsme kapánek větší štěstí, ale myslím si, že jsme byli i celý zápas lepší, měli jsme víc šancí, chtěli jsme to víc."

"Řekli jsme si, že na ně vlítnem, že jsme rozehraní," popisoval předzápasovou strategii střelec vítězné branky Ondřej Hampl. "Chtěli jsme aktivně napadat, myslím si, že se nám to dařilo. Ta naše koncovka je ale strašná. Mohli jsme to rozhodnout v prvních dvou třetinách, měli jsme tam prázdné brány, nedáváme góly. Doufám, že se to doma prolomí, zvedne se to a v sobotu to ukončíme, protože si myslím, že jsme byli dneska jednoznačně lepší."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÝCH ROZHOVORŮ S MARTINEM PŘÍHODOU A ONDŘEJEM HAMPLEM:

Čtvrtfinálová série pokračuje druhým zápasem v sobotu v Kralupech, kde bude cíl domácích hokejistů jasný - vybojovat nejrychlejším možným způsobem postup do semifinále. Slaný však bude chtít navázat na výsledek z posledního kola základní části, kdy v Kralupech vyhráli vysoko 4:1. Kralupské bojovníky tak nečeká jednoduchá mise a rozhodně budou potřebovat podporu zaplněných tribun.

"Doufám, že diváci v sobotu uvidí více gólů," říká střelec vítězné branky z prvního utkání Ondřej Hampl. "Bude tam i nějaké překvapení před začátkem zápasu, tak budu rád, když všichni dorazí a podpoří nás, protože to budeme potřebovat."

Čtvrtfinále se v Kralupech hraje maximálně jednou do roka. Nenechte si nejatraktivnější fázi sezóny ujít, dorazte kluky podpořit a společně jim pomoci vybojovat potřetí za sebou postup do semifinále! Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.