Reklamní sdělení
Cepelsnakeshttps://www.uzovka-cervena.czChov a prodej barevných forem užovky červené , heterodonů, Krajty královské a korálovek
Prajzulka https://www.prajzulka.czZabývám se výrobou a prodejem drátovaných výrobku.
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czUrychlíme procesy ve vašem e-shopu. Ověřujte bankovní převody efektivně.

1125 diváků vidělo první finálovou výhru, Kralupy na Mělníku zabojují o titul! 

Poprvé po 23 letech od druholigového finále 2000 viděly Kralupy finálový zápas, ve kterém vyzvaly soupeře největšího - okresního rivala z Mělníka. Na utkání si našlo cestu rekordních 1125 diváků.

Středeční večer nepatřil v Kralupech ničemu jinému, než ligovému finále snů s odvěkým okresním rivalem z Mělníka. Kralupy hostily finále po dlouhých 23 letech, kdy naposledy padly ve své poslední druholigové sezóně 0:2 na zápasy s Ústím nad Labem. V obou utkáních tehdy dokonce vstřelily jen jediný gól. To letošní sérii mají Kralupané rozehranou o mnoho lépe a po výsledku 4:3 mohla většina z 1125 dorazivších platících diváků konečně oslavit vítězství.

To se ovšem nerodilo snadno. Do zápasu vstoupil lépe Mělník a v jeho úvodní části byl i lepším týmem na ledě, což dokázal v 9. minutě zápasu po přihrávce před odkrytou klec od Marka Macka zužitkovat nejproduktivnější hráč Junioru v play-off Jan Vernek.

V 17. minutě byl ale za napadení vyloučen Miroslav Šícha a Kralupští šanci na srovnání nepromarnili. Ondřej Hampl vyhrál buly, David Bradáček posunul na modrou na Jakuba Verbíka a ten s pomocí teče bránícího, v Kralupech dobře známého, Miloslava Cafourka srovnal na 1:1. Skvělou práci na brankovišti tradičně odvedl Tomáš Prášek.

Od druhé třetiny se obraz hry začal vyrovnávat a Tomáš Soukup pro domácí dokonce vybojoval trestné střílení. Do akce šel nájezdový kouzelník Pavel Husarik, který ale na Formánka nevyzrál a do vedení tak šly naopak znovu hosté. Tentokrát zásluhou Ondřeje Škutiny, který se nenápadně protlačil kolem mantinelu, aby následně zavěsil pod víko Novotného brány. Přesto bylo ve 27. minutě znovu srovnáno, když Karel Šmíd poslal do přečíslení Jonáše Marka s Filipem Štibranem, kteří situaci vyřešil na výbornou a postarali se o vyrovnání na 2:2.

Ani domácí radost ovšem netrvala příliš dlouho. Neuběhla totiž ani půlminuta a na trestnou lavici usedl za hákování Tomáš Soukup, načež i hosté svou přesilovku sehráli perfektně. Po kombinaci od modré propálil "z první" vše v cestě do sítě Miloslav Cafourek a Mělník byl už potřetí v utkání ve vedení.

Třikrát a dost však řekli si domácí a poté, co usedl na trestnou lavici Kryštof Kapoun za nebezpečné podražení Jiřího Brandejského brankářem Formánkem, prostřelil vše od modré za asistence perfektní práce Tomáše Práška před brankovištěm tentokrát obránce David Chládek. Skóre bylo znovu vyrovnané a tento stav si první finálové střetnutí přeneslo i do třetí dvacetiminutovky.

A do té nemohli domácí vstoupit lépe. Hned ve 43. minutě zavřeli rivala v pásmu, Tomáš Soukup posunul na modrou na Jakuba Verbíka a ten svým druhým gólem utkání poslal Kralupy poprvé v zápase do vedení, které už nepustily. V závěru třetí třetiny sice dostali Mělničtí ke hře bez brankáře jako bonus další přesilovou hru, obětavost domácích bojovníku však neměla mezí a ti tak výsledek i přes nápor soupeře zaslouženě dotáhli až do vítězné tečky.

"Těžký zápas," komentoval první finále útočník Jakub Kaprál. "Myslím si, že první půlku byl Mělník o trochu lepší, neměl třeba tolik šancí, ale my jsme měli velký problém s pohybem, moc nám to nebruslilo. Druhá půlka už ale podle mě patřila nám, především třetí třetinu jsme hráli výborně a myslím si, že jsme to zaslouženě dotáhli do vítězného konce. Dneska to bylo hrozně důležité. Věřím tomu, že jak z psychické, tak z fyzické stránky je tohle obrovská vzpruha, obrovská síla a motivace pro nás jít dál a nezbývá nic jiného, než přijet do toho Mělníka a tam to ukončit!"

"Třikrát jsme dotahovali, napočtvrté jsme to otočili, což ukazuje sílu toho našeho kolektivu. Za to klukům patří dík, nesložili zbraně, makali ještě víc a třetí třetina už byla z mého pohledu jasně naší dominancí," hodnotil utkání trenér Martin Příhoda, pro něhož obzvlášť je letošní finále velice speciální. "Pro mě s Honzou Boháčkem je to hodně specifické finále. Hráli jsme na Mělníku první ligu, druhou ligou, krajský přebor, Honza tam tuhle soutěž dvakrát vyhrál jako trenér, takže se s klukama známe, známe se s trenérama a dneska se mi to hodnotí velice příjemně."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S MARTINEM PŘÍHODOU A JAKUBEM KAPRÁLEM:

Kralupské vítězství v prvním utkání finálové série vidělo dle oficiálních záznamů 1125 diváků, dle neoficiálních určitě ještě o něco více, což je rekord nejen letošní sezóny, ale i tohoto tisíciletí. Podobnou návštěvu zažil kralupský zimní stadion totiž právě při poslední účasti ve finále 2. ligy před 23 lety. 

"Je to neuvěřitelné, lidi se bavili, atmosféra skvělá, já jsem si to hrozně užíval. Díky všem divákům, kteří dnes přišli a podpořili nás," komentoval středeční návštěvu Martin Příhoda, který věří ve velkou účast kralupských fanoušků i v sobotu na mělnickém stadionu. "Na Mělníku budeme potřebovat ještě větší podporu diváků. Je tam specifické velké hřiště, Mělník to doma umí. Musíme to umlátit, ubojovat, dát do toho ještě víc než doma a já doufám, že to v sobotu končí."

Pojďme to společně dotáhnout! Udělejte si sobotní výlet k soutoku a přijďte kralupské hokejisty v těžké odvetě na Mělníku podpořit! Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.