Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Jackob Sochy z kovu .cz https://www.sochyzkovu.euVýroba na zakázku i dle foto. Exkluzivní umění ČR auta-motorky-dekorace-postavy-sci-fi-zvířata

Bradáček hattrickem znemožnil "druholigové" Benátky, Kralupy vstupují do sezóny vítězně

První zápas sezóny, první vítězství. Kralupy v rámci 1. kola přivítaly ligového nováčka z Benátek, který do Kralup dorazil s vítěznými ambicemi, nazpět k Jizeře však odjel s prázdnou. V utkání se hattrickem prosadil David Bradáček, i díky němuž Kralupy hned na úvod soutěže zakotví na prvním místě nově vzniklé severní skupiny.

Rezerva Benátek, posílená o jednu formaci ze sestavy druholigového áčka, chytila začátek zápasu stejně, jako se dostavila k úvodnímu vhazování. Pozdě. V první třetině tak gólově slavil jediný tým, a to ten domácí, když se chopil puku nejproduktivnější kralupský hráč posledního play-off David Bradáček a přesně umístěnou střelou do levého rohu Šuhájkovy brány otevřel skóre utkání.

V první třetině další branky nepadly, nicméně nakolik v ní byli domácí fanoušci o gólové hody ochuzení, natolik jim je oba týmy vynahradily v první polovině třetiny druhé. Na úvodní domácí gól nejprve zareagovali ve 24. minutě hosté, když nachytal Luboše Novotného schovanou střelou k tyči čtyřiadvacetiletý obránce František Uřidil. Z vyrovnaného stavu se však Benátečtí dlouho neradovali a už o 36 sekund později si vzali Kralupané své vedení nazpět. O to se postaral obránce Jakub Kučera, jenž se dostal na brankovišti nikým nehlídaný jako první k odraženému puku a bekhendem ho zavěsil za bezmocného Šuhájka. A aby toho nebylo pro mladý tým Benátek málo, v následné minutovce poslal Kralupy svou druhou brankou v utkání do dvoubrankového vedení David Bradáček, který našel přízemní střelou mezeru u pravé tyče a navýšil na 3:1.

Brankový účet druhé třetiny poté uzavřela necelých 5 minut po Bradáčkově druhé trefě jedna z druholigových posil Benátek Lukáš Křenek, který krátce po návratu Ondřeje Hampla z trestné lavice využil ještě doznívajícího přesilovkového tlaku a dorážkou do odkryté klece vykřesal pro svůj tým naději. Tu mu ovšem definitivně sebral nejproduktivnější Kralupan přípravného období, mrštný útočník Tomáš Soukup, který se prokličkoval sám mezi třemi obránci až k brankáři Šuhájkovi, jemuž vsítil po forhendovém blafáku čtvrtý zářez. Ten Benátkám sebral poslední vítr z plachet a hosté už se poté na nic nezmohli. Naopak přidal pátou branku David Bradáček, který tak krátce před oslavou jednadvacátých narozenin završil svůj první hattrick v dospělém hokeji.

"Z hattricku mám radost, ale jsem rád hlavně za tým, že jsme zvládli první zápas," řekl po utkání mladý útočník, který nezapomněl zmínit velký podíl na vítězství brankáře Luboše Novotného, který za stavu 3:2 zabránil výtečným zákrokem pravým betonem vyrovnání, aby následně mohl Tomáš Soukup vsítit důležitou čtvrtou branku. "Neskutečná Tomášova individuální akce, to bylo parádní, klobouk dolů."

"Bylo to těžké utkání, soupeř tam měl několik hráčů z druhé ligy, pro nás to bylo ale dobře, protože těžké utkání jsme na začátek potřebovali," hodnotil zápas trenér Dušan Sikela. "Přátelská utkání nebyla v úplně optimálním tempu a potřebovali jsme se do toho co nejrychleji dostat. Myslím si, že tímhle utkáním se nám to určitě povedlo. Tempo bylo od začátku vysoké, soupeř hrál výborně, bylo vidět, že je nabruslený a nedal nám nic zadarmo," uznal kvalitní hru soupeře Sikela. "Z celkového pohledu to utkání hodnotím dobře, povedlo se nám, byly tam některé věci, které musíme zlepšit, obzvlášť u nás ve třetině, ale asi se to dalo čekat, musíme si zvyknout na to zápasové tempo."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ ZÁPASU VČETNĚ CELÝCH ROZHOVORŮ S DAVIDEM BRADÁČKEM A DUŠANEM SIKELOU:

Na vítězství 5:2 s Benátkami budou chtít Kralupané navázat už příští neděli v Kolíně proti Žabonosům. Podrobnosti k tomuto zápasu vám přineseme v průběhu týdne. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.