Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.

První zápas předkola pro Kralupy, kutnohorské Sršně sestřelil v 53. minutě Jonáš Marek

Středeční večer odstartoval vyřazovací boje o titul středočeského šampiona, které Kralupy započaly domácím utkáním předkola play-off s Kutnou Horou.

Úvodní zápas předkola s sebou přinesl několik premiér. Zatímco na kralupské střídačce si odbyl svůj první zápas v roli hlavního trenéra dosavadní asistent Martin Příhoda, kutnohorští Sršni zase rozehráli své historicky vůbec první play-off od postupu do krajské ligy v roce 2017. Přesto šlo ne úplně pro všechny jejich členy o zcela první zkušenost a už vůbec ne proti Kralupům. Za soupeře totiž nastupují mimo jiné i bratři Kadlecovi, kteří si oba jistě velice dobře vzpomenou na předkolovou sérii před třemi lety, kdy ještě v dresu Kolína podlehli Kralupským 0:2 na zápasy. Starší bratr Jiří navíc v kolínských barvách pamatuje i loňské čtvrtfinále, jež Kralupy rovněž ovládli bez jediného zaváhání. V kolínském dresu navíc ještě tehdy působil i otec Jiří Kadlec starší, který nyní kutnohorskému týmu šéfuje ze střídačky. Minimálně v krvi Kadlecových tak jistě v zápase vřela touha Kralupům obě dvě prohrané série vrátit.

Zápas s motivovaným soupeřem ve středu přinesl asi to, co se od úvodního utkání play-off očekávalo. Především urputný boj o každý puk, kterému navíc kralovali oba gólmani. K viděni tak nebylo příliš branek, přestože brankové skóre otevřel již ve 12. minutě Tomáš Soukup po pohledné akci s Pavlem Husarikem a jen o necelé tři minuty později odpověděl na straně hostů schovanou střelou Dominik Jiráň. To bylo ovšem na dlouho dobu z gólových hodů všechno. Dokonce vše nasvědčovalo tomu, že se zápas za stavu 1:1 překlene do prodloužení. 

Hrozbu nastaveného času ale nakonec k euforii kralupských ochozů rozprášil v 53. minutě Jonáš Marek, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži kolem brankáře Jelínka a doklepnutím na brankovišti nevšímaného kotouče za brankovou čáru poslal Kralupy zpátky do vedení.

A to už domácí nepustili. Po úspěchu toužící Kutná Hora vývoj utkání nenesla snadno a rozhodčí Doubek tak hned v minutě následující po Markově brance rozdal naráz pět dvouminutových trestů, které byly vyústěním napadení Dominikem Jiráněm jeho ještě loňského spoluhráče z Univerzity Karlovy Pavla Husarika. 

Ani přes veškerou motivaci už ve zbytku utkání Sršni se zápasem nedokázali nic udělat. Patnáct sekund před třetí sirénou naopak skóre do prázdné brány definitivně zpečetil druhou brankou v zápase Tomáš Soukup a potvrdil tak pro Kralupy před sobotní odvetou postupový mečbol.

"Dneska to bylo klasické utkání play-off," řekl po zápase trenér Martin Příhoda. "Výborně jsme bránili, Luboš nás podržel, poslední třetina byla vynikající, nakonec vítězství na jeden gól. Musím před klukama smeknout, jak makali, klobouk dolu."

"V první třetině jsme byli takoví bojácní a začali jsme hůř," hodnotil zápas na sociálních sítích Sršňů kutnohorský trenér Jiří Kadlec. "Ve druhé třetině jsme byli lepší, ale bohužel jsme to brankově nevyjádřili. Ve třetí třetině jsme měli fakt špatný začátek a po dvanácti minutách, kdy jsme byli pořád pod tlakem, toho soupeř využil, dal na 2:1 a v závěru už si to zkušeně pohlídal."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S MARTINEM PŘÍHODOU: 

Další zápas je na programu už tuto sobotu v Kutné Hoře od 17:30, kdy mohou Kralupané vybojovat postup do čtvrtfinále, a nebo Kutnohorští prodloužit sérii do nedělního třetího utkání v Kralupech.

"Musíme navázat na tenhle náš defenzivní styl," má jasno o receptu na úspěch Martin Příhoda. "Na Kutné Hoře je strašně znát, že přišel Káďa (Jiří Kadlec), trenér z Kolína, který je zvednul, ti kluci perfektně bruslí a i když nejsou tak hokejoví, tak to neumění nahrazují obrovskou bojovností a je strašně těžké proti nim hrát. Musíme se tlačit víc před bránu, přidat ještě víc střel, zjednodušit přesilovky, zopakovat dnešní výkon, od toho se odrazit a pokusit se to uhrát v sobotu, abychom nemuseli hrát v neděli, což by nám vzalo další síly."

Nevíte co se sobotním programem? Udělejte si radost procházkou kolem chrámu sv. Barbory a večer dorazte podpořit kralupské hokejisty v důležitém utkání o postup do čtvrtfinále! 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.