Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Kralupy vezou z Poděbrad první semifinálovou výhru a v sobotu doma zabojují o finále!

Po úspěšné dramatické nájezdové loterii 3. čtvrtfinálového utkání ve Slaném Kralupy postoupily mezi nejlepší čtveřici týmů, kde se jim jako poslední překážka na cestě do finále postavil nejlepší tým východní skupiny Poděbrady. V lázeňském městě pak ve středu sehrály první utkání semifinálové série.

Kralupští do Poděbrad přijížděli s vidinou zopakovat úspěch z 11. kola, ve kterém kralupská obrana se zdí v zádech jménem Luboš Novotný zcela vynulovala druhý nejproduktivnější útok ligy, aby následně Kralupští mohli gólem Pavla Husarika získat 2 body za výhru v prodloužení. A první semifinálový zápas ukázal, že listopadový výkon Luboše Novotného v Poděbradech nebyl náhodou, ba naopak "protipoděbradskou" formu znovu potvrdil a ještě se blýskl výstavním zákrokem proti střele do prázdné z hole druhého nejproduktivnějšího muže základní části Lukáše Rindoše (více v sestřihu).

Po bouřlivé čtvrtfinálové atmosféře ve Slaném si museli Kralupští zpočátku zvyknout na poněkud komorní atmosféru v Poděbradech, která byla možná i příčinou trochu vlažnějšího vstupu do utkání. "Nevím, jestli to byl jen můj dojem, ale přišlo mi, že zápas neměl takové tempo, jako měly ty se Slaným, které mi přišly rychlejší a fyzicky náročnější," potvrzoval po utkání i útočník Jakub Kaprál. "Oťukávací" první třetina tak mnoho ani nepřinesla a do šaten se šlo za bezbrankového stavu. 

První gól přinesla až druhá třetina a ač padl z čepele poděbradské hokejky, slavili ho Kralupští. Akce vznikla u Tomáše Práška, který z obranného pásma u mantinelu postrčil kotouč do pásma středního. Tam ho následně vybojoval mrštný útočník Adam Stupka, jenž ujel dotírajícímu Mrkusovi a tváří v tvář brankáři Bílkovi zamířil mezi jeho betony. Urostlý gólman ještě zasáhl, ale puk se odrazil k obránci Davidu Pojkarovi, který si poměrně efektně doklepl kotouč do vlastní brány.

Kralupští byli v laufu a drali se za dalším úspěchem, a to tak, až si Tomáš Soukup vynutil při brejku hned v následující minutě faul, za něhož hlavní rozhodčí udělil trestné střílení. Každý Kralupák ví, že když je v play-off potřeba proměnit nájezd, je dobré míti po ruce Pavla Husarika. Po dvou úspěšných pokusech v rozhodujícím zápase ve Slaném dostal čtyřiadvacetiletý útočník důvěru i tentokrát a opět nezklamal. Kralupy poslal do dvougólového vedení a včetně jednoho loňského pokusu si tak ve vyřazovacích bojích za Kralupy drží nadále stoprocentní bilanci (aktuálně už 4 proměněné nájezdy ze 4 pokusů).

Poděbradští si ovšem vítr z plachet vzít nenechali a po vyloučení Tomáše Práška ve 35. minutě se dostali znovu do tempa. Přesilovou hru ještě nevyužili, ale minutu po jejím skončení se prosadil Filip Kejdana ze slotu po přihrávce od nejlepšího nahrávače ligy v základní části (29 asistencí) Lukáše Rindoše. Kejdana tak snížil ztrátu na rozdíl jediné branky, kterou o pět a půl minuty později smazal schovanou střelou od modré Marek Karoch. Ne však definitivně. Kralupská odpověď totiž přišla hned o minutu později, když po přihrávce od Ondřeje Hampla potrestal v přesilovce sekání Marka Kubáta Jakub Verbík, a do druhé přestávky si tak hosté přeci jen přenesli vedení.

Ve třetím dějství pak dorazivší diváci byli svědky dvou krádeží. Jedna od Luboše Novotného, který neuvěřitelným přesunem vychytal střelu Lukáše Rindoše do prázdné brány. Druhá pak patřila jednomu z hlavních rozhodčích, který se ve 49. minutě upískl a ochodil tak Jakuba Kaprála o téměř souběžně padnoucí čtvrtý kralupský gól. Panu rozhodčímu však nutno uznat kredit za to, že přiznal pochybení a kralupskému útočníkovi se po zápase za situaci omluvil. Poděbradští ovšem situace využili, a to o dvě a půl minuty později, kdy proměnil pokus o reparát tváří v tvář Luboši Novotnému Lukáš Rindoš po nabídce od Filipa Kejdany, který mu tak oplatil službu ze 33. minuty u prvního poděbradského gólu.

Spravedlnost se však ještě do konce základní hrací doby přeci jen dostavila a Poděbradským tak bylo mimo jiné vráceno i "fair-play" jednání z první třetiny, kdy odmítli poskytnout brusku Otu Řehákovi kvůli stržené hraně a zkušený kralupský útočník tak byl donucen odstoupit ze zápasu. O satisfakci se nicméně postaral 64 sekund před třetí sirénou žolík Jonáš Marek, který v Poděbradech odehrál teprve třetí zápas vyřazovacích bojů, ale stihl během nich zapsat už dva vítězné góly - nejvíce z celé kralupské kabiny.

O definitivní tečku pečetící úspěšný kralupský zápas se pak při hře domácích bez brankáře postaral Roman Verbík, který po minele ze Slaného, kdy o několik centimetrů minul odkrytou bránu, načež Slánští vyrovnali a Pavel Husarik tak mohl využít příležitosti vyniknout v nájezdové loterii, tentokrát přes celé hřiště trefil přesně a upravil skóre na konečných 3:5 z pohledu Poděbrad.

 
SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ POZÁPASOVÉHO ROZHOVORU S JAKUBEM KAPRÁLEM:

Kralupy tak z ledu vítěze východní skupiny Poděbrad vezou postupový mečbol a to znamená jediné, že v sobotu budou v domácím prostředí bojovat o postup do finále krajské ligy! První finálovou účast od finále 2. ligy před 23 lety!

"Nemůže být nic víc," říká natěšený útočník Jakub Kaprál. "Jsme poprvé v situaci, kdy jedem domů ukončit sérii na postup do finále. Loni jsme doma vyrovnávali sérii s Mělníkem na 1:1, letos to jedem domů skončit za každou cenu a budeme moc rádi za každého člověka, který nás přijde podpořit!" 

Tak v sobotu na ochozech! Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.