Reklamní sdělení
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.
ONE LOVE - ONE GODhttps://www.jinedimenze.netZábava i poučení z jiných dimenzí. Povídky, příběhy, knihy, hudba, láska a mnoho dalšího...
Dobrokrok z. s., správným směremhttps://www.dobrokrok.czDali jsme si za cíl pomáhat zvířatům a seniorům. Pomáhat můžete i vy, třeba nákupem Dobromisky.

Premiérový gól Adama Stupky k vítězství nepomohl, prokletí slánského zimního stadionu trvá dál

10. ligové kolo zavedlo Kralupy na stadion se zbrusu novou střešní konstrukcí ve Slaném, pod kterou se utkaly s místními Lvy. Do sestavy se po dlouhé marodce konečně vrátili nejproduktivnější Kralupan loňské sezóny Pavel Husarik a letní útočná posila Martin Čurda, přičemž si u všech kralupských branek připsal asistenci alespoň jeden z obou navrátilců. Jedna z nich byla i na premiérovém gólu v prvním týmu Kralup nad Vltavou z hole dvacetiletého talentovaného útočníka Adama Stupky.

Prokletí slánského zimního stadionu nadále trvá. Kralupy v neděli na ledě rivala nebyly horším týmem na ledě, ani tentokrát se však štěstí příliš nepřiklánělo na jejich stranu. Snad to bylo i fazónou, kterou Slánští momentálně mají, když proti Kralupům vybojovali třetí výhru v řadě a po dokončené rekonstrukci zimního stadionu dávají opět vzpomenout na formu z nejúspěšnějších let v krajské lize.

Velký podíl na domácí výhře nutno přičíst i brankáři Matouškovi, který vychytal spoustu slibných příležitostí soupeře, a tak i přes úvodní kralupský nátlak otevřeli skóre domácí. I když ne tak zcela úplně. Puk si totiž do vlastní branky srazil po vyražené Ujfalušiho střele nejproduktivnější kralupský obránce Jakub Verbík. Pochybení však hosté dokázali napravit, když na sekundu přesně o 5 minut později srovnával v kombinaci s uzdraveným Pavlem Husarikem Tomáš Soukup a necelé 4 minuty na to pak využil zaváhání domácí obrany druhý navrátilec Martin Čurda, který za Matouškovou bránou vybojoval kotouč a předložil Davidu Bradáčkovi, jenž potvrdil roli nejlepšího ligového střelce, ze slotu trefil perfektně a svou třináctou brankou sezóny otočil skóre.

To bylo ovšem i přes nemalé množství vypracovaných šancí naposledy, kdy byli Kralupští ve vedení, které ještě před koncem první třetiny ztratili. V 18. minutě nejprve přišlo velice přísné vyloučení Jakuba Kučery za nedovolené bránění, načež se domácí usadili v pásmu a po z domácího pohledu dalším šťastném odrazu od obránce soupeře srovnal lídr slánské ofenzivy Martin Sekerka na 2:2.

Příležitost vzít si vedení nazpět následně v úvodu druhého dějství získali Kralupští po hákování Jiřího Běhala. Přesilová hra ovšem zůstala  bez využití, což domácí hned další minutu po jejím skončení potrestali. Petr Ujfaluši našel před brankovištěm opuštěného Vodičku a pro zkušeného útočníka už nebyl problém do prázdné brány otočit vývoj zápasu zpátky na domácí stranu.

V průběhu druhé třetiny mohli ochozy ocenit i jedno z gest, která na krajské ligové úrovni bývají často nedoceněna. Rozhodčí Hrčka se chystal udělit další kralupský trest za sporný zákrok na Martina Sekerku. Sám slánský kapitán vědom si pochybění sudího ovšem nechal trest odvolat a připravil tak svůj tým o další hru v početní výhodě. Gesto fair play si vysloužilo potlesk všech zúčastněných.

Dlouho to následně vypadalo, že si těsné vedení domácí přenesou do závěrečného dějství. Martin Čurda ovšem dvě minuty před sirénou vybojoval kotouč na útočné modré, tentokrát pro služebně nejmladšího člena sestavy Adama Stupku, jenž přesně našel skulinku v Matouškově výstroji a svým vůbec prvním gólem v kralupském A-týmu poslal zápas znovu na začátek.

Třetí periodě poté kralovali gólmani, přičemž trochu více práce měl ten domácí, Lukáš Matoušek. Luboši Novotnému je ovšem třeba připsat kredit za vychytaný únik Jana Vodičky, jehož zakončení po forhendové kličce vyškrábl doslova konečky nehtů.

Do prodloužení směřující zápas nakonec pravděpodobně rozhodla událost za domácí brankovou čarou, kde v 57. minutě v boji o puk zavadil Ota Řehák o obránce Jiřího Běhala. K podražení nedošlo, ovšem Běhal, vědom si Řehákova doteku, předvedl na Ocara aspirující rybičku, div při skoku svými bruslemi neřízl do nově posazené střechy zimního stadionu, a zcela tak zastínil fair-play příspěvek svého kapitána Martina Sekerky z druhé třetiny. Následná přesilová hra sice využita nebyla, přesto dokázali Slánští využít jejich "dozvuků", když dvacet sekund po jejím skončením našel Vodička krosovou přihrávkou na pravém kruhu číhajícího Koláře, který přesnou trefou ke vzdálenější Novotného tyči rozhodl 58 sekund před koncem třetí třetiny o osudu celého zápasu.

"Dneska velká škoda, že jsme prohráli," komentoval výsledek hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Po tom minulém zápase v Rakovníku jsme začali hodně dobře a soupeře jsme, dalo by se říct, nepustili k ničemu. Bohužel ale první třetina skončila 2:2, namísto abychom vedli klidně 3:0. Dostali jsme dvě laciné branky, čímž jsme soupeři pomohli do zápasu a pak už se dalo čekat, že to bude těžké utkání až do konce, což se potvrdilo."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Souboj o první listopadové body se tak přesouvá na sobotní zápas v Poděbradech, kde kralupské hokejisty čeká druhý nejlepší útok celé ligy. "Poděbrady mají hodně dobré útočníky a pokud chceme uspět, musíme v obraně přitvrdit," je si vědom trenér Sikela.

Podrobnosti k sobotnímu utkání vám přineseme v průběhu týdne v tradičním preview. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.