Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.

Luboš Novotný zavřel bránu, Pavel Husarik rozhodl a Kralupy vezou po 11 letech výhru z Poděbrad!

První polovinu základní části završili Kralupané na ledě lídra východní skupiny Poděbrad, mužstva s druhým nejlepším útokem ligy. V domácí sestavě nechyběl nejproduktivnější hráč středočeské krajské ligy Lukáš Rindoš ani nejzajímavější letní akvizice Martin Ševc, který ještě na jaře bojoval v dresu Mladé Boleslavi proti mistrovskému Třinci o extraligové finále. V kralupském dresu proti tomu nastoupil třináctigólový nejlepší ligový střelec David Bradáček, zápas naopak mimo jiné vynechal zkušený dvoubodový útočník z obou posledních odehraných zápasů Martin Čurda.

Kdo čekal v Poděbradech smršť gólů, byl sobotním zápasem silně vyveden z omylu. Ačkoliv v poděbradské sestavě nechyběl nejproduktivnější hráč celé ligy Lukáš Rindoš, který se tak napřímo utkal s nejlepším střelcem ligy v kralupským barvách Davidem Bradáčkem, nepadla v základní hrací době jediná branka. Přesto příznivci ofenzivního hokeje museli z ochozů odejít spokojeni. Chybějící góly na atraktivitě a spádu zápasu neubraly, naopak jedna útočná akce střídala druhou a celý zápas nebylo o emotivní momenty nouze. V brankovištích však kralovali muži v maskách a za bezbrankového stavu tak zápas do prodloužení dospěl hlavně díky perfektnímu výkonu Pavla Bílka a Luboše Novotného, který nakonec i díky skvělé týmové součinnosti všech spoluhráčů udržel čisté konto až do samotného konce.

Nerozhodnému zápasu nechyběla tvrdost. Na podobný vývoj poděbradští útočníci rozhodně nejsou zvyklí a soupeři to chtěli dát pocítit, vždyť bez vstřeleného gólu na vlastním ledě skončili naposledy v říjnu roku 2017. Samotné Kralupy navíc v Poděbradech nevyhrály dlouhých 11 let a frustrace na některých poděbradských na kralupské defenzivě zuby si lámajících hráčích byla znát. Tvrdě však narazili, když se střetli se svalovcem Tomášem Práškem, který si provokaci nenechal líbit a na vysvětlení Marku Kubátovi, že s ním si nikdo hrát nebude, mu stačil jeden chvat, jímž dvaadvacetiletého útočníka poslal k ledu.

V podobném duchu, jako základní hrací doba, se poté i přes ofenzivní esa na ledě v dresech obou týmů neslo prodloužení, které nakonec do nájezdů přeci jen nedošlo. Rozhodnutí padlo v poslední 65. minutě, když se puku ujal Pavel Husarik a v přečíslení dvou na jednoho prověřil z pravého křídla brankáře Bílka. Ten ještě Husarikův první pokus vyrazil, ale i s přispěním dojíždějícího Bradáčka se dvaadvacetiletý útočník dostal k dorážce, která už byla úspěšná a spustila euforii nejen na kralupské střídačce, ale i na ochozech v několika kralupských příznivcích, kteří vážili dlouhou cestu na východ Středních Čech, aby si zápas nenechali ujít. A litovat rozhodně nemuseli.

"Musím říct, že tohle jsem ještě nezažil," svěřil se asistent trenéra Martin Příhoda. "I přes tuhle šílenou zimu v Poděbradech nám bylo s Dušanem na střídačce velké horko. Nádherné utkání, odbojované, takticky zvládnuté, úžasný výkon, všichni makali, musím před klukama smeknout. Takovéto nasazení je přesně to, co s Dušanem od kluků chceme."

"I přes impotentní utkání si myslím, že to byl docela dobrý hokej, šancí bylo dost, ale v hlavní režii byl dneska Luboš a Pavel Bílek, oba dva byli výborní," vysekl poklonu oběma brankářům jediný střelec večera Pavel Husarik, který si užíval i možnost nastoupit proti ještě letos extraligovému obránci Martinu Ševcovi. "Byla to paráda, když jsem byl malý, tak jsem chodil na Kladně na hokej a on tam hrával s Patýzem přesilovku. Bylo vidět, že to tam má, vždycky to tam měl, tu přesilovku prostě umí. Byla to nádhera si proti němu zahrát."  

"Musím říct, že jsem takový průběh zápasu nečekal," potvrdila i hlavní hvězda zápasu Luboš Novotný. "Myslel jsem si, že to bude vysoký výsledek, jako například 7:6 nebo 5:4, které nejsou vůbec neobvyklé v krajské lize, ale bylo vidět, že proti sobě hrajou dvě kvalitní mužstva, z hlediska kvality hodně dobrý zápas," dodal jednadvacetiletý kralupský brankář, pro něhož se jednalo o vůbec první zkušenost s Poděbrady. "Musím říct, že ta jejich první pětka, to je masakr, to je neskutečné, byla snad i jediná, co na tom ledě střílela, ale střílela ze slotu, všechno z tutové pozice, hodně úderná pětka."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÝCH ROZHOVORŮ S MARTINEM PŘÍHODOU, PAVLEM HUSARIKEM A LUBOŠEM NOVOTNÝM:

Zodpovědný výkon a hlavně kýžená výhra v Poděbradech, kde Kralupané neuspěli dlouhých 11 let, je skvělou pozvánkou na poslední listopadové utkání, které sehrají kralupští hokejisté doma proti ambicióznímu Benešovu.

"Benešov bude podobný soupeř, jako Poděbrady, mají hodně dobrý útok, bude to těžké utkání," je si vědom Luboš Novotný, který proti Benešovu v krajské lize prakticky začínal, když na jeho ledě začátkem tohoto roku odchytal svůj historicky druhý zápas v kralupském dresu.

V těžkém zápase budou kralupští hokejisté potřebovat cítit maximální podporu, se kterou se pokusí navázat na skvělý výkon v Poděbradech a Benešov poslat zpátky domů ideálně bez jediného bodu. Nenechte si další atraktivní utkání ujít a přijďte kluky podpořit! Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.