Reklamní sdělení
Pro Hippo - Stable Shophttps://www.prohippo.comJezdecké potřeby a krmiva v areálu Stáje Kašov
Ateliér Holubí dům Dana Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czVitráže Tiffany, Andělé, drahé kameny, minerály, cínované šperky, obrazy, malba
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy

Dva góly Pavla Husarika a hattrick Tomáše Práška ve třetině snů, Kralupy poráží Benešov nejvyšším rozdílem v historii!

Další historický večer má za sebou kralupský zimní stadion, kde Kralupané v sobotu přivítali zástupce jižní skupiny Benešov, který do našeho města zavítal po dlouhých čtyřech letech. Utkání přineslo nejen první porážku tohoto soupeře na domácím ledě po celých dvou dekádách, ale zároveň i nejvyšší v historii vzájemných zápasů. K vítězství navíc přispěl svým vůbec prvním hattrickem v kariéře Tomáš Prášek.

Do zápasu vstoupila obě mužstva aktivně. Benešov se dvěma porážkami v zádech potřeboval uprostřed čtyřzápasové série nutně vyhrát a na nasazení to bylo znát. Už ve 4. minutě se mu tak i podařilo otevřít brankový účet zápasu, když slovenský útočník Dávid Kižlin zužitkoval po vyloučení Jakuba Verbíka přesilovku. Z vedení se však hosté dlouho neradovali a pouhých osm sekund na to už klidnil oslavy benešovské střídačky Jakub Kaprál, který dokázal jako jediný zkrotit neposedný kotouč před brankovištěm soupeře a dorazit ho za záda brankáře Štěpánka. Do konce úvodního dějství pak padl ještě jeden gól, když se ve 14. minutě předvedl brankář Luboš Novotný v roli špičkového rozehrávače a vyslal do jízdy Ondřeje Hampla, jenž proletěl celým hřištěm a nakonec do protipohybu benešovského gólmana přesnou trefou k jeho levé tyči otočil vývoj zápasu na kralupskou stranu. Do šaten se tak šlo za domácího vedení 2:1.

Druhé části ovšem kralovali hosté a to hlavně vinou nedisciplinovanosti domácích hráčů, kteří častými vyloučením dostali soupeře zpátky do hry. Ve 34. minutě pak srovnával krátce po uplynutí čtyřminutové přesilové hry za obráncem šikovně schovanou střelou Jan Polesný, načež jen několik sekund před sirénou zužitkoval hru v početní výhodě Radek Procházka. Gólem do šatny tak benešovský obránce vrátil vedení zpátky na stranu svého týmu.

Třetí dějství už ale bylo z pohledu disciplinovanosti domácích hráčů mnohem zodpovědnější a i na hře to bylo znát. Kralupy definitivně převzaly otěže utkání a během pouhých 10 minut nekompromisně rozhodly o osudu zápasu. Vše započal vyrovnávacím gólem ve 43. minutě Pavel Husarik, jenž nabral rychlost, protáhl se podél pravého mantinelu, z úhlu prostřelil brankáře Štěpánka a i s trochou šťastného přispění nohy obránce Kotýnka srovnal na 3:3. 48. minuta následně spustila velké představení svátečního střelce Tomáše Práška, jehož trenér Sikela zkusil přesunout z obrany do útoku. A vyplatilo se. Prášek nejprve zužitkoval přesný pas od mantinelu od Oty Řeháka a ze slotu přesnou trefou k tyči otočil utkání znovu na kralupskou stranu. Půl minuty na to následovala druhá branka Pavla Husarika po přihrávce od lídra kralupského bodování Davida Bradáčka v přečíslení dvou na jednoho, načež o 70 sekund později pokračoval znovu Tomáš Prášek, který šestou kralupskou brankou zakončil kombinaci s Filipem Štibranem a Otou Řehákem po přihrávce zpoza brány. A v 52. už tentýž muž završoval hattrick, když dorazil v přesilové hře Štibranovu střelu od modré. Velký večer jinak defenzivního obránce Tomáše Práška, který za necelých 5 minut ve formaci s Otou Řehákem a Filipem Štibranem zaznamenal více gólů, než za celé předchozí 4 sezóny.

"Je to super pocit," svěřil se s bezprostředně po utkání autor hattricku a vítězné trefy Tomáš Prášek. "Jsem hlavně rád, že se nám to podařilo takhle dotáhnout, hodně jsme se zvedli v té poslední třetině. Musím říct, že s klukama nám to sedlo, dostal jsem dvě perfektní nahrávky od Oty, pak střílená nahrávka přímo na hokejku od Štíbra, hezky nám to sedlo v té třetí," nezapomněl sklonit poklonu před spoluhráči jeden ze služebně nejstarších členů kralupské sestavy, který následně pokračoval hodnocením zápasu. "Měli  jsme dobrý začátek, ale máme takový blbý zvyk, že neumíme úplně diktovat tempo, což doufám, že se brzy naučíme. Myslím si, že už jsme v té pozici, že bychom to měli zvládat a ne se vždycky přizpůsobit soupeři. Ve třetí třetině jsme dneska dominovali, konečně jsme to tempo trochu diktovali a řekl bych, že jsme byli v té pozici, ve které bychom proti takovému soupeři měli být."

Utkání ze svého pohledu zhodnotil i trenér Dušan Sikela. "Výsledek dneska úplně neodpovídal průběhu utkání. Soupeř hrál dobře, první třetinu jsme sice vyhráli 2:1, ale nebylo to úplně ono. Druhá třetina se nám pak nepovedla vůbec, taky jsme jí prohráli 0:2 a do poslední třetiny jsme šli s jednogólovou ztrátou. Ale něco jsme si řekli, udělali se nějaké změny, kluci se zvedli a povedlo se to otočit, což hodnotím hodně dobře."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÝCH ROZHOVORŮ S DUŠANEM SIKELOU A TOMÁŠEM PRÁŠKEM:

Kralupy tak vítězstvím 7:3 proti Benešovu zapsali sobotní datum jako den nejvyšší porážky Benešova v historii vzájemných utkání, kterým tak uhájily stále trvající domácí neporazitelnost. Ta se kralupského zimního stadionu včetně loňské sezóny drží už 11 utkání po sobě.

Příští neděli čeká kralupské hokejisty zápas v Benátkách, kam se vrátí po více než pěti letech. Jedním z pamětníků posledního představení na studeném benáteckém stadionu je kromě Jakuba Kaprála a Oty Řeháka i hrdina posledního sobotního večera Tomáš Prášek, který i po letech očekává stejně tvrdé bitvy. "Naposledy když jsem byl v Benátkách, tak mi tam přepůlili zub," vzpomíná s úsměvem. "Ty zápasy tam byly vždy takové tvrdší, bojovnější, hrálo se hodně do těla, měli tam vždycky hodně mladých kluků, myslím si, že to určitě ani trochu nevypustí."

"Hrajeme venku, což si myslím, že samo o sobě znamená, že to pro nás nebude jednoduché," navazuje trenér Dušan Sikela. "Nesmíme to podcenit, hrát zodpovědně a pojedeme si pro tři body."

Podrobnosti k utkání 13. kola na ledě Benátek vám přineseme v preview v průběhu týdne. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.