Reklamní sdělení
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy
Servis a opravy oken a dveříhttps://www.oknoservis1.czseřízení oken,dveří servis oprava oken a dveřÍ výměna těsnění,kování oken a dveří,
Ateliér Holubí dům Dana Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czVitráže Tiffany, Andělé, drahé kameny, minerály, cínované šperky, obrazy, malba

Osm přesilovek Hvězdě na úspěch nestačilo, Kralupy předvedly obrat a nové dresy pokřtily vítězstvím

14. ligové kolo svedlo proti sobě k odvetnému zápasu Kralupy s pražskou Hvězdou, která se v ligovém utkání představila na kralupském ledě vůbec poprvé v klubové historii. Poslednímu domácímu utkání tohoto roku předcházel slavnostní ceremoniál představující nové kralupské dresy s novým logem, kterými se klub bude prezentovat v několika nadcházejících sezónách. V nových barvách následně kralupští hokejisté vykročili vstříc 12. domácímu vítězství v řadě.

Na obou týmech byla od počátku vidět chuť po vítězství. Kralupští nechtěli přijít o domácí neporazitelnost a už vůbec nechtěli v nových dresech prohrát hned první zápas. Pražská Hvězda se čtyřmi výhrami z posledních 6 kol v zádech stále cítila šanci na postup do vyřazovacích bojů a ani jeden celek tomu druhému v zápase nedaroval nic zadarmo. Tradičně početná návštěva fanoušků tak mohla viděla dramatickou tvrdou bitvu doprovázenou skvělou atmosférou.

S emotivním zápasem byla spojena i spousta vyloučení, pro která si rozhodčí Müller vybíral převážně z domácích řad. Nutno uznat, že hru v početní převaze měli Pražané sehranou výborně a tak hned v první z nich vytěžili branku. Stačilo k tomu jen 15 sekund, když od mantinelu vybruslil Damien Hradil a přesnou za obráncem schovanou střelou k pravé tyči otevřel skóre utkání. Luboš Novotný byl bez šance.

V 16. minutě pak Filip Štibran porušil v útočném pásmu pravidla pro vhazování a bez prvotního napomenutí mu rozhodčí Müller bez milosti nadělil dvě trestné minuty. Když k němu o 40 sekund později usedl za, mírně řečeno, velice přísně posouzené vložení na hrazení Roman Verbík, byla Hvězda na koni. V dvojnásobné početní převaze si vytvořila v útočném pásmu tlak, jenž nakonec proměnil po Velasově přihrávce před prázdnou kasu Filip Čmejla. Dvojnásobné vedení si s sebou následně hosté vzali do šaten.

V polovině zápasu pak přišla kuriózní situace, kdy musela být po kolizi s brankářem Vokatým vyměněna branková konstrukce. Jako by to byla ona změna či impuls, co kralupské mužstvo ke zlomu v utkání potřebovalo. Druhá polovina utkání už totiž patřila převážně domácím. Hned ve 31. minutě Jakub Kaprál zakončil svou vlastní akci, když udržel útočné pásmo, předal napříč pásmem na Romana Verbíka, jehož střelu Vokatý vyrazil akorát nazpět před šestadvacetiletého kralupského útočníka. A pro toho už nebyl nejmenší problém do odryté klece zakončit a snížit na rozdíl jediné branky.

Neuběhlo ani dvě a půl a kralupské ochozy slavily podruhé, když našel Ota Řehák přesnou bekhendovou přihrávkou do slotu najíždějícího Jakub Verbíka a nejproduktivnější kralupský obránce nezklamal. Stejně jako na ledě ve Vokovicích, zavěsil i v Kralupech proti Hvězdě přesně a vyrovnal na 2:2.

Domácí euforii poté na začátku třetí třetiny zchladil Petr Tejral, když překvapil Novotného prudkou střelou pod rukou a vrátil tak Hvězdě vedení. Ne však na dlouho. V 53. minutě totiž nabral rychlost Ondřej Hampl a jak to má rád, prokličkoval se obranou až před bránu Pražanů. Úspěšně zakončit se mu sice nepodařilo, ale zůstal na puku a našel ve slotu připraveného Davida Bradáčka, který svou 14. brankou sezóny vyrovnal a zakotvil na pozici druhého nejlepšího střelce ligy za patnáctigólového Tomáše Jobka z ofenzivních Černošic.

Závěr třetiny prokázal týmového ducha kralupských hokejistů. Po té, co v rohu obranného pásma jeden z hostujících hráčů nevybíravě píchl špičkou hole obránce Jakuba Kučeru, neváhal parťák Filip Štibran ani sekundu a vrhl se po agresorovi vysvětlit mu, jak se bude v Kralupech chovat. Potyčka si vysloužila ovace publika a další trestné minuty do bohatého výčtu trestů sobotního utkání. Domácí z celého incidentu nakonec vytěžili svou druhou přesilovou hru v zápase, která se následně stala pro Pražany osudnou. Kralupští se usadili v pásmu, Ondřej Hampl si vyměnil kotouč s Romanem Verbíkem a pak ho výstavní přihrávkou předložil Otu Řehákovi, který do prázdné vsítil svůj druhý vítězný gól sezóny.

"Už jsem ani nedoufal, že ten puk dá," komentoval vítěznou Hamplovu přihrávku s úsměvem po zápase dvoubodový útočník Ota Řehák. "Šlo to asi přes čtyři hráče, ani jsem ten puk prakticky neviděl, ale trefil mě tou nahrávku úplně neskutečně a pak jsem jen viděl, že to mám na holi a udělal jsem jen maličký pohyb dopředu. Hamplikovi patří obrovská pochvala, to mělo oči," vysekl devětadvacetiletému útočníkovi pochvalu autor vítězné branky, který viděl hlavní důvod obratu v nasazení. "Prvních pět, šest minut bylo dobrých. Pak jsme zvolnili, přestali jsme bruslit, soupeř se dostal na koně, začali si věřit na puku, od druhé třetiny už jsme se ale zvedli, začali jsme zase makat a bylo to o dost lepší."

Podobně jako zkušený útočník zápas viděl i asistent trenéra Martin Příhoda. "Začali jsme velmi dobře, prvních deset minut výborně, pak jsme si nechali dát gól, pak 0:2 a museli jsme to zase honit. Nakonec jsme to zvládli, ale těžké utkání, hodně těžké, Hvězda výborně bruslila, myslím si, že už se na tu soutěž adaptovala, hrála dobře."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÝCH ROZHOVORŮ S MARTINEM PŘÍHODOU A OTOU ŘEHÁKEM:

14. kolo tak Kralupy po slavnostním zahájení nakonec i slavnostně zakončily a po tříbodovém vítězství mají před posledním utkáním tohoto roku jednobodovou ztrátu na vedoucí celek severní skupiny Rakovník, a zároveň i nového lídra celé ligy z Černošic.

O poslední letošní body do tabulky se Kralupané poperou v sobotu na ledě Kolína, kde je čeká repríza posledního čtvrtfinále s místním rezervním týmem. "Čeká nás další těžké utkání," je si vědom asistent trenéra Martin Příhoda. "Nám se tam daří, tak doufám, že zakončíme starý rok vítězstvím a nastartujeme ten nový tak, abychom byli co nejvýše v té soutěži."

Podrobnosti k posledním předvánočnímu zápasu vám přineseme v průběhu týdne.

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.