Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy

Oslabené Kralupy v Kolíně smazaly třígólové manko a z úterní dohrávky vezou bod po nájezdech

Úterní dohrávka 15. kola středočeské krajské ligy zavedla Kralupy do Kolína, kde sehrály po nedělním vítězství v nedaleké Kutné Hoře druhý těžký venkovní zápas ve třech dnech. V utkání se Kralupští museli obejít bez tří nejproduktivnějších hráčů sestavy Jakuba Kaprála, Ondřeje Hampla a čtrnáctigólového nejlepšího střelce Davida Bradáčka. Svůj první zápas mezi dospělými tak naopak mohl odehrát devatenáctiletý útočník Štěpán Šilhavý. Zpestřením mezi rozhodčími byla na modré čáře kapitánka ženské juniorské reprezantace Natálie Brichová, která se nedávno vrátila z mistrovství světa ve švédském Östersundu.

Zatímco Kralupští do Kolína dorazili silně oslabení o celou jednu nejproduktivnější útočnou formaci, domácí Kozlové nehodlali po nedělením fiasku se Žebrákem ponechat nic náhodě a do zápasu vstoupili, jak se říká, v plné polní. Kromě tradičních opor v podobě pětadvacetibodového Radka Pilného či loňského vítěze ligového bodování Robina Martínka tak mohli diváci na ledě spatřit posilu z druholigového Žďáru nad Sázavou Filipa Vaňkovského či sedmnáctiletý talent partnerského královéhradeckého Mountfieldu Tomáše Horu, který už má za sebou 16 utkání v juniorské extralize. A vědomi si dvoubodové vzdálenosti kolínského béčka od nepostupových pozic do play-off byli všichni od počátku hladoví po vítězství. 

Netrvalo tak dlouho a nabuzení Kozlové svůj hlad zužitkovali ve velice rychlé vedení, když se hned po minutě hry dokázal prosadit Vasyl Želizňak, jehož můžeme vidět mimo krajských ledů také na univerzitní úrovni v barvách pardubických Riders. Do Novotného branky dopravil Želizňak puk bruslí, načež Kralupané u rozhodčího Procházky reklamovali gól dosažený kopnutím, ovšem neúspěšně. Po následném prohraném vhazování tak mohli být svěřenci trenérské dvojice Sikela - Příhoda svědky nejlepšího kolínského startu do zápasu v letošní sezóně, když o pouhých 11 sekund později dorazil druhý puk do kralupské sítě další člen královéhradecké juniorky, devatenáctiletý dlouhán Daniel Kopecký. Stačilo tak 75 sekund hry, aby domácí vedli pohodlně 2:0.

Kralupy se ovšem dokázaly oklepat a srovnaly hru, snad byly i lepším týmem na ledě. Útočný tlak ovšem spolehlivě eliminoval devatenáctiletý kolínský juniorský brankář Dawid Bak, jenž odchytal ve svém prvním letošním představení v brance kolínské rezervy skvělý zápas a držel spoluhráče nad vodou. V 15. minutě tak mohl zvýšit na 3:0 dvacetiletý nejproduktivnější hráč Kolína a střídavě také druholigového Žďáru nad Sázavou Radek Pilný, a také tak udělal.

Kralupané nepropadali beznadějím a v 17. minutě jejich nasazení přineslo konečně i první ovoce. Vyhození domácích při tlaku z vlastního obranného třetiny zachytil ve středním pásmu Jakub Kučera, který zavezl puk zpátky do útočného území, nalákal na sebe pozornost kolínské obrany a ve správný okamžik přenechal zadovkou na Karla Šmída, který se nerozpakoval, okamžitou střelou překvapil poprvé v zápase brankáře Baka a započal velkolepý obrat v zápase, který snad měla domácí střídačka už za rozhodnutý.

Hned po minutě hry ve druhém dějství totiž domácí obraně ujela dvojice Jonáš Marek a Filip Štibran, přičemž druhý jmenovaný přečíslení úspěšné zakončil a dorovnáním svého loňského dosavadního bodového maxima v celé základní části snížil na rozdíl jediného gólu. Když pak ve 33. minutě předvedl své umění kouzelník s pukem Tomáš Soukup, který po další akci aspirující na gól sezóny vyrovnal, začínalo se ke znepokojení domácí střídačky od začátku.

Skóre třetí třetiny poté určovaly speciální formace obou mužstev, padaly už totiž góly pouze z přesilových her. Ve 42. minutě nejprve potrestal domácí Dominik Špinka podrážení Oty Řeháka, načež dlouholetý kralupský útočník v 51. minutě svůj hřích odčinil po hákování Šimona Jindry přihrávkou na čtvrtý gól, o který se ze slotu postaral Jakub Kučera. Kralupané tak využili už třetí přesilovku z posledních dvou utkání, čímž poslali zápas v Kolíně do prodloužení.

V nastaveném čase si poté obě mužstva vytvořila některé příležitosti, ani jeden z brankářů ovšem nepochybil a zápas tak musely rozhodnout nájezdy. Po osmi absolvovaných sériích v Benátkách bylo tentokrát rozhodnuto velice rychle. Dawid Bak zavřel domácí bránu a Kolínu tak stačily dvě trefy Robina Martínka a Filipa Vaňkovského, aby bylo už ve 4. sérii jasno o bodu navíc pro domácí celek.

"Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že odjedeme s bodem, tak bych to asi bral," hodnotil výsledek hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Máme pět zdravých útočníků, měli jsme tu kluky z juniorů, obránci hráli v útoku, ta sestava byla hodně slátaná. Do zápasu jsme přesto šli s nějakou představou, bohužel ta se rozsypala asi po pěti minutách, nebo po kolika, kdy to bylo 3:0, a bohužel jsme nechytli začátek. Trochu mě mrzí, že za toho stavu, v jakém sem jedem, je jasné, že musíme hlavně dobře bránit, ale co se týče bránění byl ten začátek bohužel katastrofa. Na druhou stranu musím kluky pochválit za to, co pak předvedli dopředu nejen ve druhé třetině, ale i co se týče zbytku zápasu, kdy jsme je mleli. To klobouk dolů."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ A CELÝ ROZHOVOR S DUŠANEM SIKELOU:

Náročnou sérii tří zápasů v sedmi dnech zakončí Kralupy v sobotu prestižním derby na Mělníku, který se po několika neblahých výsledcích začíná vracet zpátky do formy. "Uvidíme, kdo se nám vrátí z marodky, Je ale vidět, že hrát se dá i v této sestavě s každým a záležet bude na hlavě," říká Dušan Sikela. "Když jí budeme mít dobře nastavenou a budeme tam bojovat, tak je určitě potrápíme." 

Preview k tradiční bitvě o okres vám přineseme již brzy. Už nyní si ale určitě na sobotní večer rezervujte místo ve svém kalendáři. Po bodu získaném v Kolíně drží Kralupy na čtvrtfinálových pozicích stále jen hubený tříbodový náskok a na Mělníku tak bude rozhodně potřeba  bodovat. Přijďte kluky podpořit! 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.