Reklamní sdělení
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy
Dobrokrok z. s., správným směremhttps://www.dobrokrok.czDali jsme si za cíl pomáhat zvířatům a seniorům. Pomáhat můžete i vy, třeba nákupem Dobromisky.
US Army v Čechách 1945https://www.westbohemia1945.czWEB a E-SHOP sběratele US militarií a předmětů připomíná osvobození českého západu v roce 1945.

Bojovnost na Vlašim nestačila, Kralupy neuhlídaly Floriánův útok a do nového roku vstupují porážkou

Po měsíční pauze sehráli v sobotu kralupští hokejisté první letošní ligový zápas, v němž na svém ledě v rámci 16. kola přivítali Rytíře z Vlašimi. V sestavě hostů nechyběl třetí nejproduktivnější hráč ligy Dominik Florián, který se v utkání blýskl nejen třemi body, ale také šesti trestnými minutami. Dvě branky na kralupské straně zaznamenal Jakub Kaprál, další vítěznou bitku pak kralupský tvrďák Tomáš Prášek. 

Utkání mělo náboj od samého počátku. Kralupané potřebovali v prvním lednovém zápase uspět pro udržení kontaktu s čelem tabulky, soupeř oproti tomu do utkání vstoupil s odhodláním vybojovat postupovou příčku do předkola play-off, na kterou ztrácel o skóre za Královým Dvorem. Ani jeden z celků tak tomu druhému na ledě rozhodně nenechal nic zadarmo, o čemž svědčí i konečný výčet trestných minut, kterých rozhodčí Krivak udělil celkem 28.

Střelecky ovšem na ledě v první třetině dominovali hosté, kteří domácí hokejisty školili v efektivitě. Hned ve 3. minutě tak otevřel brankový účet Dominik Florián, když dorazil do odkryté klece vlastní zblokovanou střelu. Přesně po 8 odehraných minutách hry pak na Floriána po jeho přihrávce navázal obránce Jiří Beneš, který dělovkou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně gólmana. A když pak podobně jedovatou střelou skóroval od modré David Kucharčík, vedli hosté už o tři góly.

Vlašim tak od první třetiny dokazovala, že pozici 5. nejproduktivnějšího útoku v lize nedrží neprávem. Oproti tomu na kralupské hokejky se lepila při zakončení smůla. Trenérská střídačka se tedy rozhodla dodat mužstvu nový impuls v podobě střídání brankářů a v kralupském brankovišti se tak představil osmnáctiletý David Němec. A tento krok v kombinaci na tradiční oddechový čas s proslovem hlavního lodivoda Dušana Sikely zafungoval. O necelé dvě minuty později tak mohl Jakub Kaprál oslavit svou sedmou trefu sezóny, jíž se osamostatnil na druhém místě kralupské tabulky střelců za čtrnáctigólovým Davidem Bradáčem, když na sebe vzal zodpovědnost v přečíslení 3 na 1 a přesným projektilem pod lapačkou brankáře Lukeše snížil na rozdíl dvou branek.

Hned začátkem druhé třetiny pak o sobě dal Jakub Kaprál vědět znovu, když tentokrát dorazil vyražené nahození Martina Davida od modré a dodal svému týmu novou naději na vítězství. Kralupský centr tímto gólem zapsal svůj již pátý zásah za poslední čtyři utkání a celkově 19. bod sezóny, jímž nejenže atakuje dvacetibodového Davida Bradáčka na pozici lídra kralupského bodování, ale také má po 15 odehraných utkáních skvěle nakročeno k překonání svého dosavadního jednadvacetibodového maxima v krajské lize z poslední sezóny.

Dvěma Kaprálovými zásahy ovšem kralupská stíhací jízda skončila a ve 34. minutě si tak mohl pozornost získat nazpět Dominik Florián, jenž čtvrtou vlašimskou brankou zapsal svůj již 36. bod sezóny. Když si pak hosté vzali v poslední sekundě druhého dějství velice šťastnou trefou nazpět tříbrankové vedení, s domácími nadějemi už to nevypadalo moc dobře.

Přesto se kralupským hokejistům nedá upřít snaha o zdramatizování zápasu až do jeho samotného konce. Ve třetí třetině si tak připsali ještě dva čestné zářezy. Jedním z nich byla vítězná bitka v podání Tomáše Práška, který si poměrně jednoznačně poradil s Rytířem Adamem Kořánkem. Dalším je pak využitá přesilovka z hole Jakuba Verbíka, jenž se trefil dělovým "golfákem" přesně pod víko brány gólmana Lukeše. Konečné skóre ovšem pečetil na stavu 3:6 trefou do prázdné klece při závěrečné kralupské hře bez brankáře svým premiérovým gólem a zároveň i bodem sezóny Tomáš Pessr. Vlašim tak v Kralupech splnila svou misi a po sedmi kolech se vrátila zpět na pozice zaručující postup do předkola play-off. 

"Prohru doma nemůžu hodnotit jinak, než špatně," řekl po utkání hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Během měsíce jsme měli tři tréninky a to se někde muselo projevit. Už ty poslední zápasy před pauzou nám ale moc dobře nevycházely, zachraňovali jsme to posledními třetinami a dalo by se říct, že dneska jsme na ty výkony navázali. Dopředu jsme byli jaloví, nebylo to ono, k tomu jsme dozadu dostali laciné branky a proto ten výsledek."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Příští nedělí pro Kralupy začíná náročný týden, v němž během sedmi dnů sehrají tři venkovní utkání. Prvním z nich bude onen nedělní na ledě Kutné Hory, načež následuje úterní dohrávka v Kolíně a sérii zakončí sobotní derby na Mělníce. Co do příštích zápasů zlepšit, má trenér Sikela jasno: "Úplně všechno."

Podrobnosti k blížícím se utkáním už pro vás chystáme, tak nás určitě i nadále sledujte.

 

Text & video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.