Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Efektivní přesilovky a zodpovědná hra dozadu, Kralupy vezou z Kutné Hory první letošní vítězství

17. ligové kolo v neděli kralupské hokejisty zavedlo na led Kutné Hory, kde započali náročnou sérii tří venkovních utkání v sedmi dnech a kde s místními Sršni sehráli dramatickou bitvu o návrat do pozic zaručujících přímý postup do čtvrtfinále, respektive do předkola. Nejvýraznější stopu v utkání zanechal Pavel Husarik, který se kromě gólu a asistence prezentoval i gestem fair-play za odvolaný trest pro soupeře. Čerstvě čtyřiadvacetiletý útočník byl zároveň u obou využitých kralupských přesilovek, v nichž tak měly Kralupy stoprocentní úspěšnost.

Hned první zápas se neobešel bez komplikace v sestavě, když do něj nakonec nemohl ze zdravotních důvodů zasáhnout centr Jakub Kaprál. Mimo to se Kralupané museli obejít i bez aktivní hry dvacetiletého útočníka Adama Stupky. Do Kutné Hory tak výprava pod dohledem Dušana Sikely a Martina Příhody dorazila jen se třemi útoky.

I přes oslabenou sestavu však Kralupané začali výborně. Skvělým střídáním nejprve zamkla soupeře v útočném pásmu Hamplova formace, načež tlak zužitkoval útok Filipa Štibrana. Jednadvacetiletý centr nejprve udržel pásmo vyhraným vhazováním. Když se mu poté puk po vyražené střele Jakuba Verbíka a profesorským posunutím od Jonáše Marka vrátil zpátky, příležitost Štibran přesnou trefou do pravého rohu brány brankáře Jelínka zužitkoval na jedničku a získal pro svůj tým vedení.

Bez sekundy přesně o dvě minuty později pak hosté zaúřadovali znovu, když tentokrát zužitkovali přesilovou hru po vyloučení Rudolfského za podrážení. Kombinaci zakončil Pavel Husarik, který tak svým druhým přesilovkovým gólem sezóny pro Kralupy získal pohodlný dvougólový náskok.

Ten ovšem nakonec do konce prvního dějství nevydržel. V 15. minutě Sršni za svou aktivní hru sklidili první ovoce, když našel Matouš Jelínek mezírku pod betonem jinak fantasticky chytajícího Luboše Novotného a snížil na rozdíl jedné branky.

Dlouho se pak skóre neupravovalo, až přišlo ve 28. minutě hákování domácího Havelky. A ani tato následná kralupská hra v početní výhodě neměla dlouhého trvání. Postaral se o to tentokrát Tomáš Soukup, který odvedl skvělou práci v za i předbrankovém prostoru a nakonec přesnou tečí nabídky Romana Verbíka mezi Jelínkovy betony vrátil Kralupům dvougólový náskok.

Začátkem třetí třetiny pak mohli kralupští hokejisté ve třetí přesilové hře definitivně rozhodnout o osudu zápasu, když byl rozhodčí Kubeš odhodlaný vylučovat za vysokou hůl v obličeji Pavla Husarika. Kralupský útočník ovšem neváhal ani sekundu a vědom si skutečnosti, že ho v zápalu boje trefila hokejka spoluhráče, trest v duchu fair-play okamžitě odvolal. Další příležitost hry v početní převaze už Kralupané neměli a v Kutné Hoře tedy zapsali stoprocentní úspěšnost jejich využití.

V závěru utkání se domácím při hře bez brankáře ještě po Dytrychově dokonalé teči podařilo zápas zdramatizovat, ovšem vyrovnání už se domácí publikum nedočkalo. Na vítěznou vlnu se tedy vrací Kralupy na úkor Sršnů, kteří protáhli sérii proher už na sedm zápasů v řadě.

"Hodně odbojované utkání," hodnotil zápas asistent trenéra Martin Příhoda. "Nebylo to úplně perfektní z naší strany, ale i díky tomu, že byla Kutná Hora impotentní, jsme utrpěli vítězství. Bojovnost tam ale byla a postupně jen doufám, že se to bude zlepšovat."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S MARTINEM PŘÍHODOU:

Kralupy si tak z Kutné Hory odváží první letošní vítězství, díky kterému jsou zpátky na pozici zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Tu si mohou ještě upevnit v dohrávce 15. kola v Kolíně, která se hraje již v úterý, tedy pouhé dva dny po návratu z Kutné Hory.

"Nám se to docela hodí, protože jsme z toho na dlouho vystoupili a může nám to fyzicky jenom pomoct," kvituje náročný zápasový program Martin Příhoda. "V sobotu se pak sice hraje další těžké utkání na Mělníku, který se zvedá, ale pro nás jedině dobře. Vůči play-off je tohle ideální, abychom se do toho fyzicky dostali."

Podrobnosti k dohrávce v Kolíně se pro vás již chystají v zápasovém preview. 

 

Text & video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.