Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Dva góly Karla Šmída k vyrovnání nepomohly, odvetné derby těsně pro Mělník

XVII. derby s Mělníkem zavedlo kralupské hokejisty na led okresního rivala, kde měli za cíl obhájit říjnové vítězství z prvního vzájemného duelu 6:1. Do zápasu nezasáhl stále ještě na marodce zotavující se útočník Jakub Kaprál, který se však přesto události zúčastnil coby opora spoluhráčů na střídačce. Za Mělník si připsala svůj druhý start novopečená posila do brankoviště Michael Formánek.

Mělník je po angažování Michaela Formánka, jenž bude v brankovišti úřadujícího mistra působit do konce sezóny, jako politý živý vodou a plný motivace a nových nadějí. V prvním zápase o minulém víkendu Formánek vychytal nejproduktivnější útok v lize a pomohl Mělníku stát se vůbec prvním týmem, který v letošní sezóně bodoval v Černošicích, které byly až dosud shodou okolností jeho jediným působištěm v krajské lize. Do derby s Kralupami, před kterým Junior ztrácel dva body na předkolo play-off, tak Mělničtí vstupovali s velkým očekáváním, které bylo snad ještě ve větší míře cítit z domácích tribun.

Vstup do zápasu tak pro kralupské hokejisty nebyl jednoduchý, obzvláště pak i proto, že byl zápas na Mělníku už třetím venkovním střetnutím v sedmi dnech. Zatímco tedy někteří kralupští borci zpočátku trochu tahali nohy, obrozený Mělník si tvořil šance a co je podstatnější, využíval je. Už v 6. minutě tak k euforii domácích ochozů otevíral skóre Matyáš Šimon, který necelých devět minut na to přihrával Michaelu Krejsovi i na druhou mělnickou branku zápasu. Když pak tři minuty před koncem zvyšoval na 3:0 po úniku s Jakubem Šípkem ve vlastním oslabení Libor Stinka, se svěřenci trenérů Sikely s Příhodou to nevypadalo vůbec dobře.

Druhé dějství ovšem přineslo po rozhýbání těžkých kralupských nohou úplně jiný obraz hry a hlavně konečně využitou příležitost, kterých Kralupané i v předchozích minutách několik měli, ale dosud všechny ztroskotaly na novém mělnickém hrdinovi Formánkovi. Trefil se ve 27. minutě dorážkou vlastní střely bojovník Tomáš Prášek a vypadá to, že kralupské střídačce tah s jeho přesunem do útoku opět vyšel. Otevřených stavidel následně o tři minuty později využil dvacetiletý štírek Karel Šmíd, proti jehož nechytatelné střele zápěstím do levého rohu byl Formánek bez šance. 3:2.

Kralupy byly rázem na dosah vyrovnání a hnali se do dalších útoků. Skóre se však měnilo znovu na druhé straně, když se ve skrumáži na Novotného brankovišti nejlépe zorientoval David Fedymycz a vrátil domácím dvougólový náskok.

Ten si domácí nakonec přenesli do třetí části, v níž obětovali Kralupští maximum svých sil, aby zápas zdramatizovali. Smůla z kralupským čepelí se ale ne a ne odlepit. Až v 57. minutě se podruhé prosadil Karel Šmíd, který tak svou třetí brankou z posledních dvou zápasů ještě dodal týmu naději na body. Ani závěrečná hra bez brankáře už ovšem další změnu ve skóre nepřinesla. Mělník si konec utkání pohlídal a vrací tak Kralupům porážku z říjnového derby. 

"Hodně se to opakuje v posledních zápasech a i dneska nám zase utekl začátek," komentoval výsledek zraněný útočník Jakub Kaprál, který derby tentokrát přihlížel jen jako psychická podpora na střídačce. "Kluci dostali tři poměrně laciné góly a pak už je samozřejmě těžké to otáčet. Navíc to byl pro kluky třetí zápas tento týden a bylo znát, že hodně sil docházelo. Ale musíme se poučit. Poslední měsíc a půl nám ty začátky prostě utíkají a pak se vrací těžko zpátky do zápasu."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ A CELÝ ROZHOVOR S JAKUBEM KAPRÁLEM

Mělník vítězstvím 4:3 vrací Kralupům porážku ze říjnového derby, ze kterých mají oba rivalové po třech bodech, nicméně skóre mluví hlavně díky prvnímu střetnutí jasně 9:5 ve prospěch Kralup. Podstatnější je ovšem následek sobotního výsledku, který Kralupy sesadil ze čtvrtfinálových příček a Mělník naopak vrátil do play-off. Kralupy tak mají poslední 4 kola základní části na to vrátit se nazpět do top 4, kde aktuálně poslední pozici drží o skóre lepší Benešov. 

"Musíme zlepšit začátky a potom taky efektivitu v zakončení," má jasno útočník Jakub Kaprál, který by se zpátky do hry rád vrátil ideálně na tři únorová poslední kola základní části. "Přestaly nám tam ty góly padat, tak jako to bylo v první půlce sezóny, ale myslím si, že je pořád čas to zlepšit, spravit. I tím, že máme nahráno z té první poloviny, tak si myslím, že je tam i prostor se na to na tréninku zaměřit a pak se to snad, doufám, ukáže i v těch zápasech." 

Nejbližší šanci na návrat zpět na čtvrtfinálové příčky budou mít Kralupy už příští sobotu v domácím souboji s Mladou Boleslaví. Podrobnosti najdete v průběhu týdne v tradičním preview. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.