Reklamní sdělení
JMK spokojenost zaručena https://www.pet-shop-jmk.czNabízíme kvalitní a bezpečné postroje pro papoušky, které jsou navrženy podle jejich potřeb..
Dobrokrok z. s., správným směremhttps://www.dobrokrok.czDali jsme si za cíl pomáhat zvířatům a seniorům. Pomáhat můžete i vy, třeba nákupem Dobromisky.
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.

Zpátky v elitní čtyřce! Přestřelku s Mladou Boleslaví rozhodl v prodloužení David Bradáček

Dohrávka 19. kola přivedla do Kralup rezervní tým Mladé Boleslavi, který v napěchované spodní polovině tabulky bojuje o holý postup do předkola play-off. Kralupy oproti tomu potřebovaly ze středečního zápasu tříbodový zisk, aby se udržely ve hře o první místo v severní skupině. Za účelem zvýšení střelecké produktivity tak trenér Sikela do utkání povolal i svého současného asistenta Martina Příhodu, který ve svých 43 letech oblékl kralupský dres po téměř roční pauze. 

Zápas dal hned ve svém počátku pocítit, že o góly v něm patrně nebude nouze, když se už po 85 sekundách hry prosadil svým třetím gólem z posledních třech utkání obránce Tomáš Prášek. Ten prožívá rekordní střeleckou sezónu. Za poslední půlrok už se totiž dokázal prosadit vícekrát, než za všechny ostatní odehrané kralupské sezóny v krajské lize dohromady. Těsné vedení pak Kralupané udrželi až do 10. minuty, v níž hosté vyrovnali perfektně schovanou střelou pod víko Ondřeje Bílka. O čtyři a půl minuty později domácím vedení vrátil rovněž ve skvělé formě hrající Ota Řehák, který si v utkání připsal celkem 4 body. 

Stav se poté neměnil až do 25. minuty, v níž ovšem Kralupští na dlouhou dobu o vedení přišli. Po Čermákově zásunu zpoza brány se navíc o pět minut později od modré prosadil i Jan Kadeřábek a Kralupy od té doby prakticky celý zápas dotahovaly. 

Čas zkušeného ostrostřelce Martina Příhody přišel ve 38. minutě hry, v níž hrající asistent trenéra využil nabídku Jakuba Kaprála zpoza brány a do odkryté klece znovu srovnal stav. Ten však vydržel jen jedinou minutu a zásluhou Tomáše Kadeřábka, který si u Novotného brány jako první našel odražený puk, si hosté vedení nakonec přenesli i do třetího dějství.

Třetí dvacetiminutovka poté dorazivším divákům přinesla opravdovou divočinu, alespoň co se gólového pohledu týče. Vše započalo vyrovnání po oku lahodící kombinací Karla Šmída s Otou Řehákem ve 46. minutě hry, načež následovalo o necelé čtyři minuty později další odskočení hostů po Lukášem Rovným využité příležitosti ve slotu. Tu mu vypracoval  krátce po vhazování v útočném pásmu Tomáš Kadeřábek.

Ani toto mladoboleslavské vedení ovšem nevydrželo dlouho a ve 45. minutě bylo znovu srovnáno druhým zásahem z dílny Martina Příhody, který po přihrávce od Jakuba Verbíka potrestal vyloučení boleslavského kapitána Tomáše Kadeřábka. Stejnou mincí však oplatil po hákování Jakuba Kučery obránce Michal Michal, jenž byl dalším, kdo využil efektivní boleslavské hry na brankovišti a střelou od modré překonal Janem Kadeřábkem vystíněného Novotného.

Ještě v poslední minutě třetí třetiny svítil na tabuli stav 5:6 z pohledu domácích a vše nasvědčovalo tomu, že si Mladá Boleslav jako teprve druhý soupeř v sezóně odveze z Kralup všechny tři body. To by ovšem nesměl na modré stát snajpr David Chládek, který když má skulinku do sítě soupeře, dokáže jí přes celé pásmo trefit, i kdyby stála v cestě stodola. A stalo se tak i 14 sekund před koncem třetí třetiny středečního utkání, čímž poslal dohrávku 19. kola do prodloužení.

Nastavený čas už poté neměl dlouhého trvání. Úderná kralupská trojice využila škobrtnutí jednoho z boleslavských útočníků a vydala se do přečíslení tří na jednoho. V situaci vzal na sebe plnou odpovědnost nejlepší kralupský střelec David Bradáček, který tak dva zápasy před koncem základní části rozšířil svou sbírku už na 15 gólů.

„Jsem strašně šťastný,“ neskrýval emoce po utkání dvougólový asistent trenéra Martin Příhoda. „Naštěstí jsme to dneska ubouchali. Ten vyrovnávací gól 14 sekund před koncem byl takovým zadostiučiněním toho, co jsme do toho poslední tři týdny dali a nešlo to. Doufám, že se od toho teď odpíchneme.“


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ A CELÝ ROZHOVOR S MARTINEM PŘÍHODOU:

Kvůli zisku "pouhých" dvou bodů je kralupská naděje na vítězství v severní skupině už pouhou teorií. Vedoucí Rakovník by Kralupané museli v následujícím sobotním zápase porazit o více než 8 branek a poté navíc spoléhat na jeho zaváhání v posledním kole na Mělníku v kombinaci s tříbodovým kralupským úspěchem proti Slanému. Přímá cesta hned ze základní části do čtvrtfinále tak spíše povede skrze "divokou" postupovou kartu, kterou získá nejlepší z druhých týmů ve skupině. V tomto souboji aktuálně Kralupy drží jednobodový náskok nad Velkými Popovicemi, které mají ovšem k dispozici stále zápas k dobru.

Výsledky následujícího víkendu nám zase řeknou o něco více. Už nyní je ovšem zřejmé, že i letos bude až do posledního kola rozhodně o co hrát. Buďte u toho s námi a přijďte kluky podpořit! 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.