Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

MISTŘI! Kralupy v odvetě zničily Mělník 5:1 a slaví mistrovský titul!

V sobotu skončilo jedno z nejlepších finále v posledním letech tohoto regionu, ve kterém se vůbec poprvé v historii proti sobě postavily okresní rivalové Kralupy s Mělníkem. Na obou zimních stadionech přineslo rekordní návštěvu, když přes 1100 lidí navštívilo středeční utkání v Kralupech a v sobotní odvetě na soutoku dle informací na sociálních sítích Junioru dorazilo více než 1400 diváků. Z diváckého pohledu jediná škoda, že k rozhodnutí sérii stačily jen dva zápasy.

Kralupy měly oba zápasy vesměs ve svých rukou. Stejně jako v prvním utkání Mělník doplatil i v odvetě na přetěžování prvních formací, které po devíti utkáních play-off v nohách zvládli s aktivními Kralupany bruslit jen v úvodu zápasu. Zatímco ve středu v Kralupech Mělník "odpadl" až v závěrečné třetině, v sobotu Kralupy ovládaly zápas už od konce první dvacetiminutovky.

Byli to přitom Mělničtí, kdo otevřeli skóre zápasu, když se v 16. minutě podařilo Ondřeji Škutinovi šikovnou tečí usměrnit Krejsovo nahození mezi Novotného betony. Byla to však první a poslední mělnická branka, z níž se domácí navíc ani neradovali příliš dlouho. O dvě minuty později totiž Kralupští zužitkovali závar na brankovišti Michaela Formánka, který nejprve fantasticky vychytal Jonáše Marka, na dorážku Karla Šmída už byl ale krátký a hosté tak velice rychle mělnický náskok vymazali.

Od druhé třetiny pak navíc svou aktivní hrou dělali Junioru nemalé problémy. Domácí se dostávali do většího tlaku prakticky jen v přesilových hrách, které ovšem i díky ve skvělé formě chytajícímu Luboši Novotnému využít nedokázali. Jakmile tedy Ota Řehák ve 22. minutě dorazil puk odražený od tyče po střele Davida Bradáčka, získaly Kralupy vedení, které už nepustily. Do konce druhé třetiny naopak na 1:3 z brejku navýšil kralupský expres na bruslích Tomáš Soukup a když pak na něj ve třetí dvacetiminutovce za asistence stínícího Tomáše Práška navázal po přesném projektilu od modré David Chládek, domácím pod postupným ztrácením všech nadějí těžkly nohy čím dál tím více. 

Mělníku přesto v závěru utkání svitla naděje, když v 54. minutě na trestnou lavici nejprve za sekání usedl Jakub Kučera, načež byl v 57. minutě potrestán Tomáš Prášek za hrubost. Mělník to zkusil bez brankáře, ovšem i přes početní výhodu se v útočném pásmu příliš neohřál. Po vyhození Tomáše Práška naopak puk jako první dojel Tomáš Soukup, který svým druhým gólem zápasu zatloukl poslední hřebíček do pomyslné rakve dosluhujícího mělnického mistrovského úřadu.

Mělník poté už za čtyřgólové ztráty utkání ani nechtěl dohrávat. Rozhodčí tedy nechali uplynout několik desítek zbývajících sekund na časomíře, načež mohly započít divoké mistrovské oslavy kralupských hokejistů, kteří celým play-off prošli s jediným zaváháním ve čtvrtfinále proti Slanému.

"Zápas se podle mého zlomil střelou Davida Bradáčka, kdy to trefil do tyče a Ota Řehák to tam dobouchal. Začali jsme pak být lepší, začali jsme si být jistější, nohy nám šly, Mělník pomalu uvadal a náš fyzický fond byl znát a to si myslím, že rozhodlo utkání," zhodnotil druhý finálový zápas trenér Martin Příhoda, který nezapomněl zdůraznit i výrazný podíl odvolaného trenéra Dušana Sikely na tomto historickém vítězství. "Tohle mužstvo je hladové po úspěchu a je především velmi dobře natrénované, za což děkujeme Dušanu Sikelovi, ti kluci mají obrovský fyzický fond a jsou hladoví po vítězství a to je největší síla tohohle mančaftu."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S MARTINEM PŘÍHODOU:

Vítězstvím ve středočeské krajské lize si Kralupy vybojovali právo účastnit se kvalifikace o druhou ligu, kam již podaly přihlášku. "Určitě to zkusíme," potvrzuje Martin Příhoda. "Někteří kluci tam sice mají naplánované nějaké dovolené, ale máme dost kluků, dáme šanci některým mladším, zkusíme kvalifikaci a uvidíme, co se z toho vyvine."

Kralupská sezóna tedy ještě zdaleka nekončí! Jakmile budou známi veškeří soupeři pro kralupskou skupinu kvalifikace o druhou ligu, veškeré informace vám poskytneme v tradičním preview před startem události. Určitě tedy své fanouškovské vybavení ještě neukládejte a zůstaňte s námi! Postup v tomto tisíciletí ještě nikdy nebyl blíž!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.