Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Druhý Bradáčkův hattrick a skvělý výkon brankáře Novotného, Kralupy vezou z Kolína po 11 letech porážku Žabonos

2. ligové kolo zavedlo Kralupany až do Kolína, kde se jim v poslední době proti místnímu týmu velice daří, ne ale už tak úplně proti strašákovi posledních let, Žabonosům, které v tomto prostředí porazili naposledy před 11 lety. S cílem ukončit tuto nepříznivou sérii nastoupili k nedělnímu zápasu, který z důvodu zranění nedohráli dva klíčoví muži kralupského útoku Ondřej Hampl a Martin Čurda. 

Nakolik jsou Žabonosy vždy nepříjemným tvrdě hrajícím soupeřem ve venkovním prostředí, o to násobně více to platí v hale, kde času tráví nejvíce. Za podpory několika domácích příznivců, kteří se po celý zápas starali o doprovodnou atmosféru a kterých se na zápas Žabonos s Kralupany sešlo více, než na play-off kolínského béčka, nastoupili Žabonoští do utkání po prohře v prvním kole s velkým odhodláním a v úvodu zápasu si i vytvořili více šancí, než měli hosté. Ty podržel fantasticky chytající brankář Novotný, s nímž v zádech mohli kralupští hokejisté s větším poklidem pozvolna chytat tempo zápasu, až se jim nakonec podařilo i otevřít brankový účet. O to se postaral v polovině první třetiny neunavitelný ofenzivní bek Martin David, jenž s vydatným přispěním žabonoského obránce Pomichálka využil po Čtvrtečkově podrážení první přesilovou hru a dostal Kralupy do vedení.

Těsný náskok si ovšem Kralupští udrželi jen do začátku druhé třetiny, v níž se ve 24. minutě při závaru na kralupském brankovišti dostal jako první k odraženému kotouči domácí útočník Pavel Kubát, aby bekhendovou dorážkou srovnal skóre. A netrvalo to ani 8 minut a na Kubáta navázal sváteční střelec Dominik Hrachovec, který však když se trefí, tak to stojí za to. Lubošovi Novotnému našel z prostoru pravého kruhu pro vhazování po otočce těsnou skulinku nad levým ramenem, kterou trefil perfektně a Žabonosy byly rázem ve vedení.

Kralupská střídačka si musela vzít po druhé obdržené brance oddechový čas, aby mohl trenér Sikela svým příznivcům stručně a výstižně připomenout strategii, se kterou do Kolína přijeli. A že to byl krok správný, se ukázalo hned v následující minutě, kdy se puku chopila letní posila Martin Čurda, jenž kousek za modrou napřáhl a prudkou střelou vsítil svůj první gól nejen v kralupském dresu, ale v krajské lize vůbec. 

V závěru druhé třetiny poté dostali domácí možnost si vedení vzít nazpět, když rozhodčí Macháč usadil za nedovolené bránění na trestnou lavici i přes vydatné protesty útočníka Pavla Husarika. Následnou přesilovou hru však Žabonosy neuchopily zcela tak, jak asi chtěly a namísto třetího gólu v kralupské síti neustál při rozehrávce domácí brankář Svoboda nátlak forčekujícího Jakuba Kaprála, jemuž za vlastní bránou prakticky odevzdal kotouč a do odkryté klece tak naopak před koncem třetiny poslal šestadvacetiletý útočník do vedení Kralupy.

Od Kaprálova premiérového gólu sezóny už Kralupští vedení nepustili. V úvodu dalšího dějství naopak navázal David Bradáček na své třígólové představní z minulého zápasu a za spolupráce s obráncem Tomášem Klapkou, který mu naservíroval perfektní přihrávku, poslal Kralupy do dvoubrankového náskoku. 

V závěru zápasu poté domácí ještě zkoušeli hru bez brankáře, při níž se jim i celkem dařilo vytvořit si v útočném pásmu náznak tlaku a po teči Jana Smejkala dokonce i vsítit třetí branku, dvě zbylé z celkového gólového součtu však dali Kralupští, kteří tak definitivně rozhodli o osudu utkání. O obě trefy do prázdné klece se postaral čerstvě jednadvacetiletý David Bradáček, který v celém zápase zaznamenal celkem 4 body a ve druhém utkání po sobě se mu podařil nevídaný počin zaznamenat hattrick. Nemenší podíl na první porážce Žabonos na jejich domácím ledě od roku 2011 měl však i brankář Luboš Novotný, jenž svůj tým nejenže v těžkých chvílích podržel, ale zároveň mu náleží i druhá asistence u úvodní kralupské branky. Jako skvělý rozehrávač už se koneckonců prokázal i v posledním play-off, v němž jako gólman zaznamenal v 7 zápasech hned 3 asistence.

"Za mě osobně to bylo náročnější utkání než s Benátkami," přiznal po utkání Luboš Novotný, který má po dvou kolech na kontě dvě vychytané výhry. "Žabáci hráli výborně, myslím si, že jsme je už od začátku i trochu podcenili. Dělalo nám potíže jejich nasazení, které z naší strany asi nebylo takové, jako bylo právě od nich. Byla tam spousta závarů před brankou, které se složitě řešily, z toho pak žabáci i dali tři góly," zhodnotil zápas jednadvacetiletý gólman, který si jinak po loňském působení coby trojky v Řisutech chytání v Kralupech užívá. "Je to super, v loňské sezóně jsem toho tolik neodchytal, až pak play-off za Kralupy, a za mě určitě čím víc zápasů, tím líp. Navíc se nám daří, máme 6 bodů z prvních dvou zápasů, takže super a musíme v tom pokračovat."

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S LUBOŠEM NOVOTNÝM:

Po vítězství v Kolíně nad Žabonosy se Kralupané dostávají zpátky na dosah prvního místa severní skupiny, které díky lepšímu skóre stále drží rival z Mělníka. Další důležité body v souboji o pozici lídra severu se pokusí Kralupy získat příští sobotu, kdy se utkají s dalším nepříjemným soupeřem Žebrákem, se kterým naposledy na jejich domácím ledě ztratily dva body. "Zápas to bude asi dost podobný jako se Žabonosy," je si vědom brankář Luboš Novotný. "Musíme se na ně lépe připravit a nepodcenit je jako žabáky."  

Podrobnosti k domácímu zápasu 3. kola středočeské krajské ligy vám přineseme v preview v průběhu týdne.

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.