Reklamní sdělení
Sportovní sběratelské kartyhttps://www.collectorie.compro milovníky i investory sportovních karet. Nabídka se zaměřuje na hokejové a fotbalové karty.
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Jóga Brno a Tišnovhttps://www.jogaeva.czJóga Brno/Tišnov pro začátečníky, pokročilé, těhotné, po porodu, hormonální; videokurzy, pobyty.

Čtvrtfinále! Postup trefil v prodloužení Martin David, Sršni si protáhli sezónu gólem 0,5 sekundy před koncem základní hrací doby

K odvetnému zápasu série předkola play-off zamířili v sobotu kralupští hokejisté do Kutné Hory, kam přijeli s jediným cílem - proměnit postupový mečbol a vybojovat čtvrtfinále.

Druhé utkání tzv. "best-of-three" série nepřineslo, podobně jako v prvním zápase, příliš branek, o atraktivní hokejovou podívanou ovšem o to chudší nebylo. Jedna útočná akce střídala druhou a přítomní diváci se, i s ohledem na první účast Kutné Hory ve vyřazovacích bojích od postupu do KLM před šesti lety, velice dobře bavili. Obě mužstva však byla defenzivně skvěle připravená a pokud přišlo zaváhání, napravily ho jistoty v obou brankovištích. Jak kutnohorský David Jelínek, tak Luboš Novotný odchytali skvělý zápas.

Kralupská jednička byla navíc dokonce velice blízko k první vychytané nule kariéry v play-off krajské ligy. Po úspěšném bekhendovém blafáku Pavla Husarika z 18. minuty utkání totiž držely Kralupy jednobrankový náskok až do samotného závěru základní hrací doby. Tam byli domácí donuceni vsadit vše do útoku a brankáře Jelínka vystřídal šestý muž do pole. V souboji o puk několik sekund před koncem v rohu domácího útočného pásma už to vypadalo, že Kralupští hubený náskok dotáhnou až do uplynutí 60. minuty zápasu. To by se však kotouč nesměl objevit před Matoušem Jelínkem, který se nerozpakoval a za pomoci blokujícího obránce dopravil kotouč 0,5 sekundy před závěrečnou sirénou do sítě Luboše Novotného. 

"Pět vteřin před koncem máme puk v rohu a místo toho, abychom na to spadli, váleli se tam, tak vymýšlíme nějaký nesmysl a půl vteřiny před koncem dostaneme gól," komentoval situaci kralupský trenér Martin Příhoda.

Po rozsáhlé diskuzi všech přítomných o regulérnosti vstřeleného gólu rozhodčí Hrčka nakonec branku uznal a poslal zápas do prodloužení. Tam se hrálo ve třech proti třem dlouhých 7 a půl minuty, než na útočné modré zachytil nejproduktivnější hráč předkola Tomáš Soukup rozehrávku kutnohorského Bašuse, s nímž si následně poradil i v souboji jeden na jednoho a předložil perfektním pasem do odkryté brány požitkáři ve střílení rozhodujících branek v prodloužení vyřazovacích bojů Martinu Davidovi, který dostál své pověsti a rozhodující trefou poslal Kralupy do čtvrtfinále.

"Přišlo mi, že dnešní utkání bylo, co se nasazení z naší strany týče, ještě daleko lepší než to domácí," hodnotil postupový zápas Martin Příhoda. "Ale trápíme se v koncovce, nemohli jsme dát gól, jedna nula bylo málo. Šlo se do prodloužení, kde si zase myslím, že jsme byli lepší, byli jsme víc na puku. Naštěstí se tam Suky perfektně uvolnil, nahrál do strany a z jedničky vstřelený nádherný gól. Za mě supr a pro kluky výborný pocit."

"Dostali jsme gól, kdy nás jednou přečíslili v první třetině, pak to byl klasický playoffový zápas, kdy soupeř hrál zodpovědně, my taky," komentoval poslední utkání sezóny pro klubové sociální sítě kutnohorský trenér Jiří Kadlec starší. "To vyrovnání na konec jsme si, za mě, zasloužili, byl tam tlak do brány, chtěli jsme, povedlo se nám to. Škoda ztráty puku v prodloužení, soupeř to využil při dva na jednoho pěknou střelou. Výkon dobrý, soupeř využil zkušeností, které má z playoff a proto postupuje. Kralupům gratuluji k postupu, mají zkušené mužstvo, playoff mají za sebou skoro každoročně, takže jsme narazili na velmi těžkého soupeře. Určitě jsme neudělali ostudu a tu kůži jsme nedali zadarmo."    


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S MARTINEM PŘÍHODOU:

Podobně jako před startem předkola čekali Kralupané na svého dalšího soupeře až do skončení posledního nedělního zápasu v rámci jediné série, kterou musel rozhodnout až třetí zápas, a vzhledem k tomu, že se týkal paradoxně prvního a posledního nasazeného mužstva v předkole, rozhodoval i o všech ostatních čtvrtfinálových dvojicích.

Po vítězství Velkých Popovic 3:1 nad pražskou Hvězdou, a tedy jejich celkovému ovládnutí série 2:1 na zápasy, je jasné, že se kralupští hokejisté ve čtvrtfinále postaví rivalovi ze Slaného, jemuž mají hodně co vracet. "Je to soupeř, kterého známe, víme, že mají výbornou první lajnu s Martinem Sekerkou," ví Martin Příhoda, který se s nejproduktivnějším členem slánské sestavy velice dobře zná. "Musíme pohlídat první lajnu, ukočírovat naše problémy kolem modrých čar a myslím si, že je to pro nás ideální soupeř, přes kterého by se dalo přejít."

Preview ke čtvrtfinálové sérii bude zveřejněno před úvodním zápasem na ledě soupeře v první polovině týdne.  

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Lootus07
    4 0
    A teď hurá na Slaný!!