Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

23 let čekání je u konce! Kralupy doma vyprovodily Poděbrady pěti góly a zahrají si finále s Mělníkem!

V sobotu večer se v Kralupech odehrálo druhé semifinálové utkání s vítězem východní skupiny z Poděbrad, do něhož Kralupané po úspěchu vstupovali s cílem ukončit sérii a postoupit do finále.

Poděbrady měly v Kralupech možnost ochutnat, co znamená výhoda domácího prostředí. V solidním počtu dorazivší kralupští příznivci vytvářeli od začátku do konce zápasu atmosféru, jaká se na play-off sluší a patří a na kterou v Poděbradech nejsou příliš zvyklí. I to rozhodně napomáhalo určovat vývoj zápasu, v němž měli díky podpoře z tribuny kralupští hokejisté vždy o trochu navrch, zatímco hosté museli celý zápas marně dotahovat. A to přestože hned v úvodu měli k dispozici trestné střílení, které aktér Dominik Čapek nedokázal proměnit. "Atmosféra byla zase neskutečná, tohle nám hrozně pomáhá," potvrdil po zápase i útočník Štěpán Binko, autor jednoho z pěti kralupských branek.

Publikem ženoucí Kralupští hokejisté pak poprvé překonali brankáře Bílka v 8. minutě, když se při hře 4 na 4 prosadil krátce po buly ve spolupráci s Davidem Bradáčkem Ondřej Hampl. O minutu později pak už domácí vedli dokonce o dvě branky. Tentokrát se trefil po přihrávce od Tomáše Práška ve velké formě hrající Pavel Husarik, jenž našel skulinku pod lapačkou poděbradského brankáře. Hned na začátku druhé třetin se navíc Poděbradští namísto dotahování ztráty provinili hrou v šesti, načež Kralupané i tuto příležitost proměnili a po přihrávce Ondřeje Hampla poslal domácí tým David Bradáček už do třígólového náskoku.

Poděbrady se poprvé dočkaly ve 27. minutě, ve které na útočné modré zachytil a potrestal domácí rozehrávku Filip Hlinka. Stejnou měrou ale soupeři necelé tři minuty na to oplatila dvojice Hampl - Binko, kdy druhý jmenovaný svým vůbec prvním zásahem ve vyřazovacích bojích vstřelil důležitou čtvrtou domácí branku a vrátil klid na kralupské hokejky. A ten si domácí hokejisté udrželi i přes další poděbradské snížení v minutě 31., kdy se bekhendem prosadil Lukáš Rindoš.

Branka druhého nejproduktivnější hráče základní části byla totiž poslední, kterou Poděbrady dokázaly Luboši Novotnému vstřelit. Ať to bylo jistými zákroky jednadvacetiletého kralupského brankáře či obránce Romana Verbíka, který Novotného zastoupil především při střele do prázdné Filipa Kejdany v 55. minutě, či obětavostí každého dalšího hráče kralupského týmu, zbytek zápasu si domácí mužstvo pohlídalo a když pak minutu a dvacet sekund před koncem upravoval po další přihrávce Tomáše Práška do prázdné Tomáš Soukup na 5:2, bylo už všem jasné, že do Kralup se po 23 letech vrátí finálová série.

"Úzasný pocit," zářil štěstím po utkání trenér Martin Příhoda. "Doufám, že jsme fanoušky potěšili i předvedenou hrou. Ten hokej z naší strany konečně vypadal jako hokej a dokonce tam byly i věci, na kterými mi i s Honzou na střídačce (asistent trenéra Jan Boháček, pozn. red.) plesalo srdce. Kluci hráli perfektně, úžasný hokej, bylo tam obrovské sebezapření, kdy kluci padali do střel, skákali tam, dělali pro to maximum, a proto jsme dneska postoupili my a ne Poděbrady, protože jsme to chtěli víc."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ OHLASŮ S MARTINEM PŘÍHODOU, ŠTĚPÁNEM BINKEM A KAPITÁNEM MARTINEM DAVIDEM:

Na finálového soupeře Kralupy čekaly až do nedělního večera, kdy se v Černošicích hrál rozhodující třetí zápas s Mělníkem. Okresní rival dokázal podruhé na černošickém ledě uspět a letošní finále nám tak nabídne opravdu velkolepou událost.

"Okresní derby je okresní derby, myslím si, že bude vyprodaný zimák jak zimák v Kralupech, tak zimák na Mělníku. Snad přijde co nejvíce lidí a my jim to tady ve středu ukážeme," zakončil odhodlaně Martin Příhoda před finálovou sérií, která započne ve středu večer v Kralupech.

Preview k velkému finále s Mělníkem vám přineseme začátkem týdne, už nyní si ale rozhodně rezervujte místo na středeční večer pro kralupský hokej, protože taková událost se v Kralupech dlouho nemusí opakovat.

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.