Reklamní sdělení
Ateliér Holubí dům Dana Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czVitráže Tiffany, Andělé, drahé kameny, minerály, cínované šperky, obrazy, malba
US Army v Čechách 1945https://www.westbohemia1945.czWEB a E-SHOP sběratele US militarií a předmětů připomíná osvobození českého západu v roce 1945.
Servis a opravy oken a dveříhttps://www.oknoservis1.czseřízení oken,dveří servis oprava oken a dveřÍ výměna těsnění,kování oken a dveří,

Kralupy sahaly v Černošicích po vyrovnání, utkání zlomily dva slepené domácí góly v 54. minutě zápasu

Sérii čtyř venkovních utkání v řadě v sobotu kralupští hokejisté završili ve 20. ligovém kole, v němž se představili na ledě ligového lídra Černošic. Poprvé od podzimu 2020 se v barvách Kralup objevil brankář Jiří Exner, jenž v Černošicích plnil roli druhého brankáře. Z marodky se po třízápasové pauze vrátil Jakub Kaprál, který si u Berounky připsal 140. bod za Kralupy.

Už před utkáním bylo jasné, že kralupské hokejisty na ledě lídra z Černošic nečeká snadná mise. Úderný domácí útok měl na kontě po 19 odehraných kolech 131 gólů a v efektivní i efektní ofenzivní hře nehodlal polevit ani v sobotu proti Kralupům. Hladové po úspěchu ovšem do Černošic po dvou venkovních prohrách v zádech přijely i Kralupy a dravost kombinovaná s gólovými šancemi tak byla k vidění na obou stranách kluziště.

První gólová oslava pak přišla v 10. minutě zápasu, když proměnil svůj důraz na Novotného brankovišti Tomáš Brejcha, který do brány dorazil Šalamounovo nahození. Jakmile následně na Brejchu navázal ve 13. minutě Marek Pulkrab doklepnutím do okryté klece od zadního mantinelu odraženého kotouče, byli domácí rázem v pohodlném dvoubrankovém vedení, kterým získali na své hokejky ještě větší pohodu podpořenou navíc spolehlivě chytajícím Martinem Frolíkem v bráně. I Luboš Novotný však vychytal několik slibných domácích příležitostí a své spoluhráče tak udržoval v naději, kterou nakonec hosté v posledních sekundách první dvacetiminutovky umocnili kontaktní brankou na 2:1. Svou pátou brankou sezóny se prosadil kdysi sváteční střelec, ovšem ve druhé polovině letošní základní části hotový kanonýr, Tomáš Prášek.

Druhé dějství však hned ve svém úvodu potvrdilo pověst černošických drtivých přesilovek a když Marek Pulkrab trestal ve 22. minutě svou druhou trefou v utkání kralupské vyhození puku mimo mantinely, měli domácí své dvougólové vedení zpět. Po proměněném přečíslení dvou na jednoho z hole zakončujícího třetího muže ligového bodování Tomáše Jobka navíc Černošičtí ve 28. minutě získali luxusní třígólový náskok, který mohli navýšit o chvíli později v trestném střílení, ovšem to by se musel Luboš Novotný nechat druhým nejlepším černošickým střelcem Markem Pulkrabem rozházet. To se nestalo, zachytal perfektně a po několika dalších solidních zákrocích Martina Frolíka na druhé straně, za kterým to i minimálně jednou hlasitě zazvonilo, nakonec skóre 4:1 vydrželo až do třetí třetiny.

Kromě tříbrankového vedení si však domácí do závěrečného dějství přenesli i tři dvouminutové tresty za sekání, krosček a podrážení, načež několik desítek dorazivších emocemi nabitých diváků mohlo poznat, že i kralupská přesilová hra má svou kvalitu. Když se nejprve svým čtyřicátým gólem v kralupských barvách prosadil jindy excelentní tvůrce a nahrávač Ondřej Hampl a následně na něj navázal letos již třígólový přesilovkový snajpr z obranných řad David Chládek, ztrácely Kralupy rázem jediný gól a byly zpátky ve hře.

Drama s ve vzduchu zavánějícím vyrovnáním následně trvalo až do 52. minuty, kdy rozhodčí Doubek odkázal za sekání na trestnou lavici nejproduktivnějšího kralupského obránce Jakuba Verbíka. Tuto početní výhodu sice tentokrát domácí oficiálně využít nestihli, ihned z buly v útočném pásmu po Verbíkově návratu z trestné lavice se ovšem prosadil Roman Formánek a Černošice tak poslal zpátky do klidu. Pouze o 21 sekund později navíc potrestala zaváhání hostů ve vlastním pásmu dvojice Krudenc - Jobek a druhý jmenovaný šestou černošickou trefou prakticky definitivně rozhodl o výsledku. 

Kralupy to tři minuty před koncem třetiny ještě v přesilovce zkoušely bez brankáře, ovšem bez úspěchu. Po Brejchově trefě do prázdné skórovali domácí z holí stále hladových Tygrů Hofmeistera a Štíbra ještě dvakrát, aby skóre nakonec zpečetili na konečných 9:3.

"Od 10. prosince je to všechno na ***no," nebral si po zápase servítky trenér Dušan Sikela. "Marodka, během Vánoc jsme moc netrénovali, první zápas v lednu se moc nepovedl a od té doby se to veze. Řekl bych, že naše hokejové sebevědomí klesá čím dál tím níž. Nedáváme góly. Když za půlku zápasu máme šest šancí, soupeř čtyři a soupeř vede 3:1, tak je to prostě problém. Nedáme góly, soupeře tím dostaneme nahoru, ten má pak sebevědomí, věří si a nám naopak to sebevědomí klesá. Musíme začít dávat góly."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ A CELÝ ROZHOVOR S DUŠANEM SIKELOU

Prohrou v Černošicích zapisují Kralupy již třetí porážku v řadě, kterou završily čtyřzápasovou šňůru venkovních utkání. Přesto je přímý postup do čtvrtfinále stále více než na dosah, a to nejen z pozice nejlepšího druhého týmu skupiny, ale dokonce i skupinového vítěze. Ačkoliv se může zdát devítibodový náskok Rakovníka nedosažitelný, teoreticky je stále možný. Je nutno vzít v potaz, že Kralupy mají středeční dohrávku s Mladou Boleslaví k dobru, načež je čeká zápas právě s Rakovníkem, který můžeme v případě výhry v základní hrací době s Boleslaví brát s trochou nadsázky jako přímé utkání o vítězství ve skupině a tedy i postup do čtvrtfinále. V případě tříbodového úspěchu už bude potřeba jen stejným způsobem bodovat se Slaným a pokud Rakovník padne na ledě o předkolo bojujícího Mělníka, kde ho rozhodně nečeká lehký zápas, vítězem ve slupině se stanou Kralupy.

Pokud by ovšem realita náhodou nedopadla podle scénáře, stále mají Kralupy v záloze postup z nejlepšího druhého místa. K tomu jim výrazně nahrála poslední zaváhání Benešova a Velkých Popovic. Právě druhý jmenovaný Slavoj momentálně tuto příčku drží s náskokem jednoho bodu, o který kralupští hokejisté budou muset ve zbývajících třech utkání získat více, aby v boji o čtvrtfinále uspěli.

Preview ke středeční dohrávce už se peče. Jasné už nyní ale je, že nás čekají nejdůležitější tři domácí utkání před play-off. Nenechme v tom kluky samotné a přijďme je v boji o čtvrtfinále podpořit!

Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.