Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.

Zlomená hokejka rozhodla pro Rakovník, čtvrtého čtvrtfinalistu určí poslední kolo 

Předposlední kolo základní části svedlo proti sobě mužstva z čela tabulky severní skupiny, druhé Kralupy a první Rakovník. První start si po sedmnáctiměsíční pauze připsal brankář Jiří Exner, z marodky se po vleklém zranění vrátil útočník Jiří Brandejský. Zápasu předcházelo předání památečního dresu Otovi Řehákovi, který proti Rakovníku nastoupil do 200. zápasu základní části za Kralupy.

Rakovník měl už před sobotním utkáním účast ve čtvrtfinále prakticky jistou, a to hlavně díky přesvědčivé listopadové domácí výhře nad Kralupami. Už jen Kralupy totiž mohly jeho pozici lídra skupiny ohrozit. Jelikož ale rozdíl mezi oběma týmy činil 6 bodů a v případě rovnosti o konečném pořadí rozhodují vzájemné zápasy, museli by Kralupané zvítězit o 9 a více branek, což se v utkání s nejlepším mužstvem severu příliš neočekávalo.

Samotný zápas od počátku potvrzoval, jak je pro hru daného týmu důležité domácí prostředí. Kralupská hra měla od listopadového zápasu diametrálně odlišné parametry a první třetina patřila i výsledkově domácím. Po ubráněném kralupském dvojnásobném oslabení potvrdil v předešlé středeční dohrávce s Mladou Boleslaví znovunalezenou střeleckou formu David Bradáček, který mezi 17. a 20. minutou vstřelil obě úvodní branky zápasu.

Dvougólové vedení Kralupští i díky několika oslnivým zákrokům navrátilce Jiřího Exnera, který celý zápas ukazoval, že od posledního představení v září roku 2021 chytat rozhodně nezapomněl, udrželi až do druhé poloviny zápasu. Tam se však začali projevovat Rakovničtí. Nejprve krátce po skončené rakovnické přesilové hře ve 35. minutě z hole někdejšího kralupského obránce Tomáše Petráčka, jehož bekhend Exnerovi perfektně zastínil David Vlk. Následně to začátkem třetí třetiny hosté stihli ještě v početní převaze, když Pavel Hegenbart rovněž bekhendem potrestal domácí podrážení a vyrovnal k euforii početné skupině dorazivších rakovnických příznivců na 2:2.

Zápas nakonec rozhodl smolný moment, který se snad mnohým nestane za celou kariéru, v Kralupech si ale pro něj osud vybral 52. minutu utkání. Při rozehrávce v průběhu domácí přesilovky brankář Exner zlomil hůl před napadajícím Filipem Ságnerem, před nímž už následně stál jednoduchý úkol, v němž nezklamal. Do prázdné brány vsítil zkušený útočník třetí rakovnickou branku, jíž rozhodl o zápase. Kralupští sice v závěru zápasu ještě zkoušeli hru v šesti, ta už ovšem přinesla jen kosmetickou úpravu skóre sekundu před sirénou Jiřím Nekvindou do prázdné brány.

"Z naší strany to bylo letos určitě nejlepší utkání," hodnotil sobotní výkon svých svěřenců i přes prohru pozitivně Dušan Sikela. "Doufal jsem, že se zvedneme, že nás lepší soupeř donutí k lepšímu výkonu, což se potvrdilo. Ten konec je pro nás smutný."

"Začali jsme asi dost jinak než u jiných zápasů z kraje roku," potvrzuje faktor přirozené motivace proti silnějšímu soupeři útočník Ota Řehák. "Vlétli jsme do toho, napadali jsme, byli jsme aktivní, to určitě bylo vidět. Bruslili jsme, nedali jsme jim nic zadarmo. Padly nám tam dva góly. Myslím si, že pěkný zápas. Škoda, že Eky zlomil tu hokejku, myslím si, že ten zápas si zasloužil minimálně prodloužení." 


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ A CELÉ ROZHOVORY S DUŠANEM SIKELOU A OTOU ŘEHÁKEM: 

Tříbodovým vítězstvím si Rakovník pojistil druhé místo ligové tabulky, které už bez ohledu na výsledek z posledního kola na Mělníku neopustí. V play-off tak bude mít kromě případného finále s prvními Černošicemi zajištěnou ve všech ostatních sériích výhodu domácího prostředí.

Čtvrtfinálový osud Kralupanů mají aktuálně pevně v rukou Velké Popovice, které sice na Kralupy ztrácí jeden bod, ale také mají stále kromě posledního kola se Žebrákem k dobru dohrávku 15. kola. Tu sehrají už tuto středu v Benátkách nad Jizerou a aby osud účasti či neúčasti v předkole připadl na poslední zápas nazpět do vlastních rukou kralupských hokejistů, bude potřeba jakákoliv výhra domácích, ať už to bude v základní hrací době či po prodloužení. V opačném případě by Kralupané za předpokladu, tak jako tak nutného, vítězného zakončení základní části museli spoléhat ještě navíc na téměř zázračný úspěch Žebráku v Popovicích. 

Podrobnosti k poslednímu kolu včetně po dohrávkách v příštím týdnu aktualizované postupové matematiky vám přineseme ve čtvrtečním preview. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.