Reklamní sdělení
Kadeřnictví Veltrusyhttps://www.kadernictviveltrusy.czVeltrusy, kadeřnictví Veltrusy, stříhání, kadeřník, lóreal, dámské stříhání, panské stříhání,
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.

Přímý souboj o čtvrtfinále pro Slaný, Kralupy čeká předkolo 

Divácky atraktivní poslední kolo přichystal los středočeské krajské ligy, jehož součástí byla i sobotní přímá bitva v Kralupech o přímý postup do čtvrtfinále s rivalem ze Slaného. 

Zápas začal dle očekávání od souboje dvou statisticky vyrovnaných soupeřů. Těžká bitva o každý centimetr ledu, útočným akcím ani jedna z obran nedávala moc volných průchodu. Až když v 10. minutě našel Martin Suda zpoza brány skulinku pro přihrávku do slotu najíždějícímu Martinu Šimáčkovi, začali hosté přebírat nitky nad utkáním.

S jednogólovým náskokem v zádech se slánským už hrálo s větší pohodou na hokejkách a tak si mohl dovolit v 19. minutě Matyáš Borkovec dorážku na hranici brankové čáry s hokejkou prostrčenou mezi nohami, která s podstatnou dávkou kralupské smůly skončila za zády brankáře Jiřího Exnera. Toho do druhé třetiny bez nijak závažného důvodu vystřídala stálice základní části Luboš Novotný.

První polovina druhé dvacetiminutovky pak patřila domácím, kteří si vytvořili několik slibných příležitostí, ale Lukáš Matoušek v bráně Slaného se na tento zápas vyspal skvěle a veškeré kralupské šance pochytal. Po jednom z kralupských nátlaků se poté ve 37. minutě uvolnil do brejku Jan Vodička, v němž ho skvělým zákrokem vychytal Luboš Novotný. Zásahu však předcházelo ve snaze zastavit unikajícího soupeře hákování vracejícího se kralupského obránce a Vodička tak získal možnost si nájezd zopakovat. Napodruhé uspěl a do šaten se tak šlo po 2. třetině za stavu 0:3 z pohledu domácích.

Počátek 47. minutě následně dodala Kralupům neději, když potrestal Jakub Verbík v přesilové hře držení Petra Hanzlíka. Přesně minutu na to ovšem kralupské emoce znovu zchladil Matyáš Borkovec, a to opět ze svého oblíbeného místa u levé domácí brány, kde tentokrát dorazil nepřesnou odraženou střelu Jana Vodičky. 

Hru provázelo spoustu emocí jak na ledě, tak v hledišti. Vyhrocené momenty nakonec vyústili v pětiminutový trest pro Tomáše Práška v 56. minutě zápasu, který smazal veškeré zbytky naděje na kralupský úspěch v tomto zápase.

"O první čtyřku jsme se bohužel připravili už několik zápasů zpátky a myslím si, že i dnešním výkonem jsme dokázali, že mezi tu první čtyřku v žádném případě nepatříme," komentoval sobotní výkon ještě plný emocí trenér Dušan Sikela, který poté celou neděli s týmem čekal na výsledek nedělního utkání Žabonos v Čáslavi, jenž rozhodoval o tom, zda se Kralupy v předkole postaví pražské Hvězdě a nebo právě Čáslavi.

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÉHO ROZHOVORU S DUŠANEM SIKELOU:

Souhrn výsledků 22. kola nakonec Kralupům zajistil pozici druhého týmu nasazeného do předkola, kde by měli vyzvat soupeře ze 7. pozice. První zápas je v plánu už pravděpodobně tuto středu v Kralupech, tak si určitě udělejte volno a dorazte kluky podpořit. 

Preview k sérii už se pro vás připravuje. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.