Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Dvougólový David Chládek rozhodl o třetí výhře v řadě a rekordním vstupu do sezóny! Kralupy poráží Žebrák 5:2

Po ubojovaném vítězství v Kolíně proti Žabonosům sehráli v sobotu Kralupští další náročný zápas, v němž na domácím ledě vyzvali posílený Žebrák. Rozsáhlá marodka nakonec nedovolila do utkání nastoupit klíčovému obránci Jakubu Kučerovi či útočníkům Štěpánu Binkovi, Jiřímu Brandejskému a předsezónní posile Martinu Čurdovi, který se ze svalového zranění z Kolína bude bohužel ještě několik týdnů vzpamatovávat. V dresu soupeře byli k vidění v rámci hostování kralupští hráči Jakub Vrbka, Adam Stupka a Karel Šmíd, jenž se proti "svým" dokázal i jednou prosadit. 

Sobotní slunečné počasí v kombinaci s kralupským vinobraním a food festivalem v centru města do ochozů zimního stadionu nepřivedlo příliš diváků. Ti, co však přišli, byli svědky velice emotivního dramatického souboje domácího týmu se stále nepříjemnějším Spartakem ze Žebráku s několika předsezónními posilami na soupisce.

Hosté do utkání vstoupili s maximálním nasazením, které v kombinaci s výborně chytajícím brankářem Himmelem dělalo Kralupským nemalé problémy a už v 7. minutě přineslo své první ovoce. Stalo se tak po střele Josefa Jurdy z levého křídla, který svůj projektil šikovně schoval za obránce Romana Verbíka, načež brankář Luboš Novotný nestačil zareagovat a Spartak byl rázem ve vedení.

Jurda je jedním z mladíků, kteří Žebrák před startem sezóny v rámci hostování posílili. Střelec úvodní branky do Žebráku přišel z pražské Hvězdy, mezi další posily však mimo jiné patří i tři naděje Kralup nad Vltavou, z nichž útočníci Adam Stupka s Karlem Šmídem byli vedle loňského nejproduktivnějšího Spartakana, centra a kapitána Davida Beldy, dokonce součástí zahajovací formace. A oba dva byli i u druhého gólu hostů, k němuž došlo o pět a půl minuty později, kdy Belda našel v přečíslení dvou na jednoho volného Šmída, který tváří v tvář Novotnému poslal přesnou střelou Žebrák do dvougólového vedení. "Měli jsme široký kádr, tak jsme kluky do Žebráku poslali, aby měli prostor a prostě hráli. Pro všechny tři kluky je to jedině dobře, dostanou se více do hry a budou získávat sebevědomí," komentoval hostování obránce Vrbky a útočníků Stupky se Šmídem v Žebráku kralupský trenér Dušan Sikela.

Dvoubrankové vedení pak Žebráku vydrželo až do závěru první třetiny. V 18. minutě se poté poprvé prosadili i domácí, když Jakub Kaprál posunul do ideální střelecké pozice kotouč Davidu Bradáčkovi, který jen potvrdil střeleckou formu a ve třetím zápase letošní sezóny vsítil už svou sedmou branku, díky níž si po třech kolech drží na čele ligové tabulky střelců dvougólový náskok nad benešovským Janem Polesným. 

Na Bradáčka následně ve 26. minutě navázal obránce David Chládek, jehož v mezikruží přesným pasem našel Ondřej Hampl a bylo vyrovnáno. Od té chvíle Kralupští definitivně převzali otěže zápasu a bylo jen otázkou času, kdy ho i číselně překlenou na svou stranu. K tomu nakonec začátkem třetí třetiny trochu pomohl Adam Stupka, jenž obdržel dvojnásobný trest za krvavé zranění v obličeji Ondřeje Hampla a domácí hned v první přesilové dvouminutovce nezaváhali. David Chládek si na modré vyměnil kotouč s Tomášem Soukupem a Jakubem Verbíkem, načež vyslal na Himmelovu bránu za projíždějícím Kaprálem schovanou technickou střelu, která poslala Kralupy poprvé v zápase do vedení.

A vedení už domácí nepustili. Naopak na dvougólového Chládka navázal Tomáš Soukup, který v další přesilové hře po podrážení Jakuba Bakuleho kalhotami tečoval nahození Pavla Husarika až za Himmelova záda. Stav byl 4:2 a hosté už veděli, že se senzace tentokrát konat nebude. Tomášovi Soukupovi je třeba se tímto dodatečně omluvit za chybu v grafice sestřihu (odkaz níže), kde je u gólu vedený Pavel Husarik. Tři kamery jsou očividně málo a na technické vybavenosti tedy budeme muset pro stoprocentně spolehlivou kontrolu střelců ještě více zapracovat.   

Definitivní tečku za kralupským obratem poté dal v 59. minutě Jonáš Marek, který odehrál výborný zápas a vytvořil si několik slibných příležitostí, při kterých kdyby byly na hlavní tribuně sedačky, nikoho z diváků na nich neudržíme. Odměnou mu pak byl premiérový gól sezóny, díky němuž nakonec Kralupy porazily Žebrák 5:2.

"Zápas se mi nehodnotí lehce, myslím si, že výkon z naší strany nebyl dobrý," řekl kriticky po zápase kralupský trenér Dušan Sikela. "Pustili jsme soupeře do dvoubrankového náskoku a to celou hru poznamenalo. Možná pomohly i zdravotní problémy, někteří kluci jsou nachlazení, na to se ale nechci vymlouvat. Dneska to prostě nebylo ono."

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ A CELÝ ROZHOVOR S DUŠANEM SIKELOU

Tříbodovým ziskem se Žebrákem Kralupy zaregistrovaly nejúspěšnější vstup do ročníku krajské ligy od návratu na tuto úroveň na začátku tohoto tisíciletí, v němž se ještě nikdy nepodařilo zakončit září bez ztráty jediného bodu. Na povedené září se Kralupané pokusí navázat už příští sobotu v prvním říjnovém zápase, které sehrají vůbec poprvé na ledě pražské Hvězdy, která zatím na první body po třech odehraných kolech stále čeká. "Myslím si, že svou kvalitu mít Hvězda bude, obzvlášť doma," je si však vědom trenér Dušan Sikela. "Na Hvězdě se určitě nebude hrát jednoduše. Po našem dnešním výkonu se budeme muset hodně zlepšit, abychom tam uspěli."

Podrobnosti k příštímu utkání na ledě jednoho z účastníků poslední kvalifikace o druhou ligu vám přineseme v preview v průběhu týdne. Určitě nás nadále sledujte. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.