Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Historicky první zápas s pražskou Hvězdou vítězně pro Kralupy! Výhru vystřelil svým premiérovým gólem Štěpán Binko

První říjnová sobota svedla proti sobě vůbec poprvé v hokejových dějinách na jednom bitevním poli soupeře před touto sezónou nově vzniklé severní skupiny, Kralupy nad Vltavou a Hvězdu Praha. Z kralupské sestavy v utkání v pražských Vokovicích chyběl obránce Tomáš Klapka či útočníci Jonáš Marek, Jiří Brandejský, Martin Čurda nebo nejproduktivnější hráč loňské základní části Pavel Husarik. Posledně jmenovaný však i přes zraněné kolenní vazy dorazil alespoň do ochozů stadionu Hvězda a spoluhráčům vášnivě fandil na tribuně.

Obě mužstva do zápasu vstoupila za diametrálně odlišného postavení. Zatímco Kralupští, vezoucí se na vítězné vlně, bojovali o čtvrtou výhru v řadě, domácí Hvězda z opačného pólu tabulky naopak o to, aby počtvrté neprohrála. Nutnost vybojovat své vůbec první vítězství na středočeské scéně byla z domácích hráčů znát od první sekundy zápasu, do něhož Pražané dávali sto procent svých sil a pro Kralupany byli velice nepříjemným soupeřem. Přesto si větší šance vytvářeli spíše hosté, kteří také v 8. minutě otevřeli brankový účet zápasu. Trefil se nejproduktivnější kralupský obránce Jakub Verbík, který ze slotu zužitkoval přesnou Kaprálovu přihrávku a poslal svůj tým do vedení. 

To však netrvalo příliš dlouho. O necelé dvě minuty později se nejprve zpoza brány pokusil překvapit kralupského brankáře Tomáš Hlaváč, který na Luboše Novotného nevyzrál, ovšem puk se odrazil do brankoviště k dojíždějícímu Veverkovi a ten už se nemýlil. Bylo srovnáno, což byl stav dlouho neměnný, k brankovým hodům zápas ve Vokovicích nějakou dobu spíše nesměřoval. Oba celky se soustředily hlavně na pečlivou obrannou hru a s vypětím všech sil dělaly vše pro to, aby neinkasovaly. Velkou šanci otočit vývoj utkání poté měli Pražané ve druhé polovině druhé třetiny, kdy inkasovali dvouminutový trest v rozmezí jedné a půl minuty hned tři kralupští hráči. Kralupská bránící trojice ovšem odvedla skvělou práci a dlouhá domácí dvojnásobná přesilovka zůstala bez využití. O to tvrdší pak byl pro Pražany druhý kralupský zářez, o nějž se po vyloučení autora prvního domácího gólu Veverky za krosček postaral v přesilovce po přihrávce Ondřeje Hampla Jakub Kaprál, a to pouhé dvě sekundy před druhou sirénou. Šatnovější gól do šatny si už ani nešlo přát. 

Vykolejit se ale Pražané nenechali a po vyloučení Filipa Štibrana trefil Luboš Adam perfektně z první odkrytou klec. Hvězda tak znovu srovnala krok, ovšem hned v další minutě se nechal při kralupském nátlaku za úmyslné posunutí brány vyloučit nejproduktivnější domácí útočník Benjamin Velas a Kralupští si své vedení velice rychle vzali zase nazpět. Tentokrát se v přesilové hře trefil přesně od modré obránce David Chládek, který tak ve svém třetím zápase sezóny přidal do sbírky už třetí gól. Kredit je třeba uznat i obránci Tomáši Práškovi, který odvedl perfektní práci na domácím brankovišti a díky němuž brankář Vokatý vůbec nic neviděl.

Pražané se poté ve 49. minutě zmohli ještě na jeden odpor, když Lukáš Nedvěd ukázkově vyhrál v útočném pásmu buly přímo na Marka Klementa, který se na modré nerozpakoval a vyslal na kralupskou bránu hned z první nechytatelnou dělovku, na níž brankář Novotný nestihl zareagovat. Vše následně dlouho nasvědčovalo tomu, že první zápas Kralup s pražskou Hvězdou v dějinách světa dospěje do prodloužení. Pak se však puku ujal Tomáš Soukup, obešel jednoho obránce, dalším třem napadajícím hráčům ukázal záda a ve finále si pohrál s brankářem Vokatým, načež předložil jako na stříbrném podnose puk před prázdnou bránu najíždějícímu Štěpánu Binkovi, který zapsal premiérovou trefu v kralupském dresu, a to hned vítěznou. Na další gól už se totiž domácí nezmohli a při hře bez brankáře v závěru utkání kombinovanou s přesilovou hrou naopak poslední hřebíček do rakve přidal specialista na bránění se soupeři se šesti hráči v poli David Bradáček, jenž tak zaokrouhlil počet nasbíraných bodů na 10 a už ve 4. ligovém kole zapsal na své střelecké konto stejný počet gólů, jako v celé loňské základní části, v níž se jako dvacetiletý naplno prosadil do sestavy prvního kralupského týmu.

"Dneska to bylo vyloženě odbojované utkání," hodnotil zápas asistent trenéra Martin Příhoda. "V poslední třetině si myslím, že jsme si to vítězství zasloužili, bylo hodně vybojované, kluci se zmátořili a i když nám chybí hodně klíčových hráčů, podali výborný výkon. S posledními dvaceti minutami strašná spokojenost."

Bojovný charakter utkání potvrdil i autor vítězné trefy Štěpán Binko. "Zápas byl dost těžký, soupeř byl hodně bruslivý. Jsou to hlavně mladí kluci, kteří byli hodně rychlí a nepříjemní, ale ubojovali jsme to. Druhou třetinu jsme se zvedli a pak si myslím, že jsme hráli týmově až do konce a výsledek tomu nakonec odpovídal." 


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ UTKÁNÍ VČETNĚ CELÝCH ROZHOVORŮ S MARTINEM PŘÍHODOU A ŠTĚPÁNEM BINKEM:

Kralupy tak na Hvězdě získávají čtvrtou výhru v řadě a zároveň prohlubují krizi loňského pražského mistra a účastníka kvalifikace o druhou ligu, který po přesunu do kvalitnější středočeské krajské ligy na první body stále čeká. Na rekordní start do sezóny budou chtít Kralupané navázat už příští sobotu v utkání nejposvátnějším, samotné bitvě o mělnický okres s úřadujícím mistrem z Mělníka. Podrobnosti pro vás chystáme a zveřejníme v průběhu následujícího týdne, už nyní si ale určitě rezervujte sobotní večer v kalendáři na nejlepší hokej v kraji a přijďte kluky v zápase sezóny podpořit! Společně jsme silnější!  

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Tomáš Pekárek
    1 0
    Já jsem si teda občas dost hlasitě zanadával na rozhodčího, protože někdy už mi to přišlo přes čáru. Hlavně to vyloučení necelé 3 minuty před koncem. Ale jinak skvělý start do sezóny. Chtělo by to na Mělník doplnit sestavu o nějaké navrátilce z marodky. Uvidíme, jak to bude, ale na stadionu chybět nebudu :)