Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Okres Kralupy! Mělník si z derby odváží nejvyšší porážku v hokejových dějinách

XVI. okresní derby mezi Kralupami a Mělníkem je minulostí a nabídlo nám několik historických zápisů. Nejenže domácí Kralupané porazili Mělník po téměř deseti letech za 3 body, ale rovnou debaklem 6:1 překonali dosud nejvyšší vítězství v historii z ledna roku 2013, kdy rivala porazili 5:3. Vítěznou branku vstřelil svým premiérovým gólem za kralupský A-tým Karel Šmíd, devátým a desátým gólem sezóny si pojistil pozici nejlepšího střelce ligy David Bradáček. A skvělý výkon předvedl i přes zranění v dolní části těla Pavel Husarik, který spoluhráčům vášnivě fandil z kralupského kotle.

Měla to být vyrovnaná, nervydrásající bitva. Zápas sezóny. Namísto toho kralupské ochozy viděly poměrně jednostranný zápas, který domácí Kralupané rozhodli už v první třetině.

Vše odstartoval už na začátku 8. minuty zápasu aspirant na nejzábavnějšího útočníka ligy Tomáš Soukup, který opět prokázal svou mrštnost, na modré pohotově zpracoval "žabičku" od Jakuba Kaprála a jak je v jeho oblibě, ujel mělnické obraně, vykoupal brankáře Šimáčka a tímto způsobem poslal Kralupy do vedení. 

Sotva se okresní rival z inkasované branky aspirující na gól sezóny vzpamatoval, lovil Šimáček z brány puk podruhé, když se dvě a půl minuty po otevření skóre protáhl podél pravého mantinelu Ondřej Hampl a jedovatou střelou mělnického gólmana prověřil. Jeho pokus ještě úspěchem neskončil, vyražený puk však nejlépe zpracoval dojíždějící Karel Šmíd, který byl po návratu z měsíčního hostování v žebráckém Spartaku při chuti, dlouho se nerozpakoval a pohotovou dorážkou poslal domácí svou premiérovou trefou za kralupské áčko do dvougólového náskoku. 

I přes kralupskou kontrolu nad utkáním si Mělník několik slibných příležitostí vypracoval. Všechny však ztroskotaly na jistotě v kralupském brankovišti Luboši Novotném. A tak přišla 40 sekund před sirénou tečka za mělnickým zmarem v první třetině, když projel hřištěm úřadující nejlepší ligový střelec David Bradáček a nad Šimáčkovu lapačku poslal do levého rohu jeho brány třetí kralupský gól.

Kralupané nepolevili ani po přestávce a jak zakončili první třetinu, tak začali tu druhou. Z té neuteklo ani dvacet sekund a brankář Šimáček se pro kotouč obracel počtvrté. Tentokrát mu k další inkasované brance dopomohl i obránce Kapoun, který tečoval nahozeni Martina Davida přímo do mělnické sítě, čímž mělnické fiasko v první polovině bitvy o okres jen podtrhl. Oba góly dělila necelá minuta čistého herního času.

Brankové hody následně trochu ustaly. Kralupané se začali více soustředit na obrannou hru, se kterou měl Mělník velké problémy. Přesto se podařilo hostům jednu skulinku v obranné hrázi najít a získat alespoň čestný úspěch, když se ve 33. minutě protáhla podél levého mantinelu dvoumetrová posila Mělníka z druholigových Řisut Ondřej Škutina a po bekhendovém blafáku nakonec protlačil kotouč až za brankovou čáru za Lubošem Novotným.

To však bylo z mělnické strany vše a o úpravu skóre už se dále starali jen domácí. Nejprve přidal po Kaprálově přihrávce ve 47. minutě David Bradáček svou desátou branku sezóny, kterou si upevnil pozici nejlepšího ligového střelce, čímž se Kaprál dostal třetí asistencí v zápase a celkově osmou v sezóně před dosavadního nejlepšího týmového nahrávače Jakuba Verbíka. A skóre definitivně zpečetil hned z dalšího střídání Ondřej Hampl, který nabral rychlost podél pravého mantinelu, protáhl se kolem obránce Cicvárka a po forhendovém blafáku vyhnal šestou a poslední kralupskou brankou Šimáčka z brány.

"Utkání se vyvíjelo přesně tak, jak jsme si představovali, i když že to bude po první třetině 3:0, to jsme nečekali. Myslím si, že bylo vidět, že máme větší chuť a v jakém rozpoložení jsou obě mužstva," komentoval vítězné derby po utkání trenér Dušan Sikela s odkazem na aktuální formu obou celků před sobotním zápasem, do něhož Kralupští vstupovali po čtyřech výhrách a Mělník naopak po dvou porážkách. "Dneska kluci hráli dobře, pár chyb tam bylo, ale to bude v každém zápase. Důležité je, že když uděláme chybu, tak druhý hráč, který tam je, nebo ještě ten samý, tu chybu napraví a to je základ našeho dalšího účinkování v této lize."

"První zápas, hned derby, myslím si, že je to pro mě fajn start," ohlédl se za prvním utkáním po návratu z hostování v Žebráku střelec vítězné branky Karel Šmíd. "Dal jsem gól, ale to je druhotné, hlavně že se vyhrálo. Přišlo hodně lidí, byla dobrá atmosféra, myslím si, že to je to hlavní, proč se ten hokej hraje," říká dvacetiletý útočník, který viděl hlavní příčinu sobotního úspěchu hlavně v dobré obranné hře. "Hráli jsme mnohem více při sobě, Mělník byl hodně rozlítaný. Postavili jsme docela velkou hráz ve středním pásmu, přes kterou se Mělník dostával jen nahazováním a to pak naši beci rozehrávkou vraceli zpátky dopředu."


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÝCH KOMPLETNÍCH OHLASŮ:

Po vítězném derby si Mělník připisuje třetí porážku v řadě, Kralupští oproti tomu v lize zůstávají společně s Rakovníkem jako jediní nadále stoprocentní a díky lepšímu skóre se ujímají ligového vedení. 

V rekordním vstupu do sezóny budou chtít Kralupané pokračovat už příští neděli v Čáslavi, kde se představí teprve podruhé v historii a odkud budou chtít dovézt vůbec první body v mladých dějinách vzájemných zápasů s Gripeny. Podrobnosti k zápasu vám přineseme tradičně v průběhu týdne. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.