Reklamní sdělení
Kadeřnictví Veltrusyhttps://www.kadernictviveltrusy.czVeltrusy, kadeřnictví Veltrusy, stříhání, kadeřník, lóreal, dámské stříhání, panské stříhání,
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.

Z Čáslavi poprvé vítězně! Šestou výhru v řadě trefil v prodloužení Tomáš Soukup 

Pro 6. ligové kolo přisoudil Kralupům soutěžní los zápas v nejvzdálenějším bodě hokejové mapy Středočeského kraje v Čáslavi, kde se v šest let staré hale představily teprve podruhé v historii. Kralupská sestava se i v tomto utkání musela obejít bez útočníků Pavla Husarika, Martina Čurdy, Jiřího Brandejského či Jonáše Marka, ze zadních řad pak chyběl obránce Tomáš Klapka. Premiérový zápas za kralupský A-tým si oproti tomu připsal dvacetiletý útočník Adam Stupka, který na ledě zanechal velice dobrý dojem. 

V Čáslavi Kralupany nečekal jednoduchý zápas. Domácí sice dokázali ve třech posledních kolech bodovat, zároveň však dva poslední zápasy prohráli v prodloužení a chuť po vítězství na nich byla znát. Spousta členů čáslavské sestavy koneckonců stále pamatuje mistrovskou sezónu 2018/2019, na jejímž konci vyhráli 2:1 na zápasy finále s Černošicemi, a porážky jim stále příliš nevoní. Úspěchu tak šla Čáslav od vhození puku na led naproti a už v 5. minutě zápasu slavila první úspěch, když Dominik Barbora dorazil Janatovu vyraženou střelu od modré za bezmocného Novotného.

Početné domácí publikum chtělo další góly a hnalo své hrdiny za dalšími příležitostmi, které pro Čáslavské, jakmile se dostali za útočnou modrou čáru, nebylo problém si vypracovat. Horší to však bylo s rozehrávkou z vlastního obranného pásma, se kterou měli domácí obránci, obzvláště při agresivním kralupském forčekingu, velké problémy. A tak i neustávající napadání hostům brzy přineslo své první ovoce, když Karel Šmíd za asistence obránce Davida Chládka vybojoval v útočném pásmu kotouč a z hranice pravého kruhu pro vhazování prostřelil jinak výborně chytajícího brankáře Nováka.

Vyrovnaný stav ovšem nevydržel příliš dlouho, když po pěti minutách zavezl kotouč do útočného pásma nejproduktivnější člen čáslavské sestavy Filip Navrátil. Jeho střelu ještě tváří v tvář brankář Luboš Novotný vyrazil, ke štěstí domácím však kotouč doputoval přímo na hůl Jana Sladkého, pro něhož už dorazit kotouč do odkryté klece nebyl žádný problém. Čáslavští tak byli znovu vedení, které si však do druhého dějství přenést nedokázali, přestože k tomu nebyli daleko. Pouhých 45 sekund před sirénou se o vyrovnání postaral po Hamplově přihrávce zpoza brány do slotu najíždějící Karel Šmíd, který tak zaznamenal ve svém teprve druhém utkání za Kralupy už svou třetí branku.

Po čtyřgólové první třetině očekávaly čáslavské ochozy další brankové hody i v té druhé, které však kralovali na obou stranách spíše brankáři a která nakonec nabídla jen jeden přesný průstřel. K tomu došlo po další chybě v domácí rozehrávce, jíž zachytil útočník Jakub Kaprál. Šestadvacetiletý centr poté obratem poslal do šance nejrychlejšího muže středočeských ledů Tomáše Soukupa, jenž se příliš nerozpakoval a nechytatelnou dělovkou ze slotu otočil zápas ve prospěch Kralup.

Brankové tempo poté pokračovalo ve stejném duchu i ve třetí třetině, v níž to dlouho vypadalo, že si Kralupští těsným výsledkem dokráčí pro šestou tříbodovou výhru v řadě. K tomu ovšem nakonec nedošlo, když s pukem projel do útočného pásma Jaromír Florian a za obráncem schovanou střelou oplatil minutu a půl před koncem třetí třetiny hostům gól do šatny. Luboš Novotný nic neviděl.

Utkání tak dospělo až do prodloužení, kterých si Čáslavští užívají v poslední době do sytosti. V neděli totiž sehráli již třetí zápas v řadě, o jehož osudu musel rozhodnout až nastavený čas. Tentokrát však měli domácí obrovskou příležitost po dvou porážkách toto prodloužení konečně dotáhnout do vítězného konce, když zahrál brankář Luboš Novotný s pukem za bránou mimo dovolené území a Čáslavští získali přesilovou hru 4 na 3. Trest poté za kralupského gólmana odpykal Karel Šmíd, jenž z celé situace nakonec vytěžil maximum. Po perfektně sehraném kralupském oslabení Šmíd po návratu na led vybojoval kotouč a vyrazil do útoku v přečíslení 2 na 1 s Tomášem Soukupem. Ten prostřelil brankáře Nováka a protáhnul kralupskou vítěznou sérii na 6 zápasů. 

"Dneska pro mě složité hodnocení," hledal po ztraceném bodu těžce slova asistent trenéra Martin Příhoda. "Po minulém týdnu, kdy jsme porazili Mělník za mě vynikajícím výkonem, to dneska bylo takové ospalé. Ale s hlavním trenérem jsme to zhodnotili tak, že to sice nebylo ono, ale dva body jsou dva body a výhra v Čáslavi se počítá." 

"Dnes nakonec rozhodla naše bojovnost a že jsme víc chtěli. Šli jsme si za tím," hodnotil zápas z pohledu střelce vítězné trefy dvougólový Tomáš Soukup. "Bylo to těžké utkání, bolavé, je tady malé hřiště a hodně kontaktů. Domácí hráli takový surový hokej, zlaté dva body," dodal dvaadvacetiletý útočník, který nezapomněl ocenit kulisu, kterou domácí příznivci vytvořili. "Já to mám rád, když je to trochu vyhrocené a diváci křičí, zápas má pak lepší atmosféru a mně se líp hraje."

O svůj pohled se pro kutnohorský portál Svoboda.info podělil i čáslavský trenér Ladislav Rytnauer. "Kralupy jsou kvalitním týmem, jejich bruslení nám dělalo potíže. Byli svižnější a kolikrát jsme asi tahali za kratší konce. Udělali jsme spoustu zbytečných chyb, po kterých padly góly, přes všechno jsme ale v prodloužení měli přesilovku a mohli jsme to urvat na naší stranu. Tři prodloužení za sebou jsme prohráli a to zamrzí. Chtělo by to už nějakou bodovou šňůru, když sbíráme po jednom bodu, je to málo. V prodloužení nám to teď nelepí." 


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ CELÝCH ROZHOVORŮ S MARTINEM PŘÍHODOU A TOMÁŠEM SOUKUPEM:

Kralupy tak opět přepisovaly dějiny, když z Čáslavi přivezly vůbec první vítězství v historii, které navíc znamenalo šestou výhru v řadě a společně s Rakovníkem tak zůstávají jedinými dvěma celky v lize, které v letošní sezóně ještě nepoznaly hořkost porážky.

O návrat na čelo ligové tabulky, kde Kralupy právě Rakovník díky tříbodové výhře nad Černošicemi přeskočil, budou Kralupští usilovat příští sobotu na domácím ledě proti ambiciózním Velkým Popovicím. "Popovice jsou podobný soupeř jako Čáslav," ví asistent trenéra Martin Příhoda. "Musíme zlepšit hru kolem modrých čar, kdy z obranného pásma těžko vynadáváme puky a v útočném pak vymýšlíme věci, které v tu chvíli nejsou vhodné, místo abychom jen jednoduše nahodili puk, a z toho pak vznikají chyby. Na tom musíme zapracovat."

Podrobnosti k sobotnímu utkání vám přineseme tradičně v preview v průběhu týdne.

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.