Reklamní sdělení
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.
Česká národní asociace kempingu https://www.cnacc.euRádi cestujete, kempujete? S karavanem nebo bez, na tom nezáleží. My jsme otevření všem.
Celostní koučink Písekhttps://www.morionlight.comKoučink, kraniosakrální terapie, tkáňové soli, Bachovy esence, produkty Finclub

Nadále neporaženi! Ota Řehák zlomil vítězným nájezdem popovické prokletí a Kralupy slaví sedmou výhru v řadě!

Prokletí prolomeno! Kralupané v domácím utkání 7. kola vybojovali sedmou výhru v řadě a postarali se o další historický zápis, když Popovice z Kralup poslali zpátky domů historicky vůbec poprvé bez jediného bodu! Letošní premiérový a zároveň vítězný gól trefil z trestného střílení Ota Řehák, pozici nejlepšího ligového střelce si upevnil 11. gólem sezóny David Bradáček.    

Ve šlágru 7. ligového kola Velké Popovice ihned od počátku potvrzovaly svou vysokou úspěšnost na venkovních kluzištích, i díky které z Kralup dosud vždy dokázaly odjet alespoň s bodem, a v prvních minutách hry byly lepším týmem na ledě. Pak se ovšem hákováním provinil Daniel Černý a karty se obrátily. První početní výhodu v zápase sehráli Kralupští na jedničku, když Martin David na modré posunul na svého odvěkého parťáka Romana Verbíka, ten naznačil střelu a předložil krosovou přihrávkou na volného Jakuba Kaprála, který trefil z první odkrytou klec a zaplavil tribuny poprvé euforií.

Hosté byli opařeni a hra se vyrovnávala. Netrvalo poté dlouho a skóre se měnilo podruhé, když kotouč od Oty Řeháka převzal David Bradáček, který projel celé hřiště a přesně umístěnou střelou pod víko potvrdil svým jedenáctým gólem sezóny roli nejlepšího střelce celé krajské ligy.

Hosté se drali za vyrovnáním, ale v cestě stála obětavá kralupská obrana s výtečně chytajícím brankářem Novotným v zádech. A tak se i potřetí měnilo skóre ve prospěch domácího týmu. Na tabuli se akorát rozjížděla 29. minuta, když se řítil do bezprostřední šance služebně nejstarší Kralupan v sestavě Ota Řehák. Dvaatřicetiletého útočníka sice nejprve zastavil vracející se Jakub Žoha, bylo to ovšem nedovoleným způsobem a rozhodčí Jan Raška musel nařídit trestné střílení. Toho se chopil sám Řehák a poradil si s ním bravurně forhendovým blafákem, přestože se k němu rozhodl na poslední chvíli. "Bavil jsem se před tím nájezdem s naším brankářem Lubošem, co udělat, Tomáš Lorenc je vysoký gólman, tak jsem chtěl původně střílet, ale nakonec jsem udělal kličku. On mi to hezky sežral a pak už to byla lahůdka," komentoval Řehák svou parádu.

Na hostech však bylo znát, že do Kralup nepřijeli prohrát a nepolevovali z tempa. Úsilí se jim nakonec vyplatilo na konci 33. minuty, kdy nejprve Jakub Žoha nastřelil horní tyč, od níž se kotouč odrazil k levému mantinelu. Tam však číhal Martin Vacek, který se nerozpakoval a do poloprázdné brány snížil zpátky na rozdíl dvou branek.

Nervydrásající vyrovnané a bojovné utkání poté pokračovalo bez změny stavu až do 49. minuty, kdy byl uložen dvouminutový trest za nedovolené bránění Filipu Štibranovi. Hosté při následné přesilové hře využili zmatku při závaru na domácím brankovišti a i přes situaci hraničící s nedovoleným bráněním gólmanovi mohla popovickou střídačku po Freislerově doklepnutí odraženého puku do domácí brány zavalit euforie. 

Skóre už se však Slavoji přes veškerou snahu srovnat nepodařilo. Kralupská obrana fungovala perfektně a domácí borci díky své obětavosti a brankářské jistotě v podobě Luboše Novotného další dílčí úspěch soupeře nepřipustili. Naopak při závěrečné hře bez brankáře trefil Jakub Verbík od vlastní brankové čáry perfektně přes celé hřiště a zpečetil tak definitivně kralupské tříbodové vítězství.

"Musím dnes při hodnocení brát v potaz sílu soupeře. Popovice omladily a hrály dnes od začátku do konce naplno a my jsme měli co dělat, abychom to utkání urvali," řekl po utkání hlavní trenér Dušan Sikela, který své svěřence nejvíce chválil za ubráněná oslabení, kterých museli podstoupit čtyřikrát více než soupeř. "Oslabení jsme hráli dobře dneska a je jen potřeba hrát dozadu podobně, i když hrajeme v pěti. Oslabení nás trochu více nutí k tomu, abychom na nic nečekali a po tom soupeři šli a rovnovážný stav hráčů na ledě nás asi trochu ukolíbává. Jak ale říkám, soupeř byl dnes hodně dobrý a my si musíme hlavně uvědomit, že tady každého válcovat nebudeme a i takováto těžká utkání prostě budou."

Na síle soupeře se s trenérem Sikelou shodl i střelec vítězné branky Ota Řehák, který viděl jako hlavní důvod úspěchu týmový výkon. "Kralupy se prezentují tím, že to všechno ubojujou, takže jsme to dneska zase ubojovali. Nemyslím si, že by Popovice v nějakém momentu zápasu vyloženě odešly, možná až když dostaly toho góla do prázdné, ale až do konce zápasu jinak bojovaly a nebylo vůbec jasné, jestli to udržíme. Luboš tam podal pár skvělých zákroků a patří mu dneska minimálně klobouček dolu, když ne na hlavu," dodal kralupský útočník s úsměvem a narážkou na putovní klobouk na své hlavě, který se předává po každém kole kabinou zvolenému nejlepšímu hráči.


SESTŘIH ZÁPASU S CELÝMI ROZHOVORY S DUŠANEM SIKELOU A OTOU ŘEHÁKEM: 

Kralupy tak v sobotu vůbec poprvé vyprovodily ze svého stadionu Velké Popovice bez jediného bodu zpátky domů a pokračují tak v trhání rekordů, mezi které patří i celý letošní vstup do sezóny, když po 7 kolech stále nemusely ochutnat hořkost porážky. V tabulce se tak nadále drží v závětří za ligovým lídrem Rakovníkem, na nějž ztrácí jediný bod. Nejbližším celkem ohrožujícím kralupskou pozici přímého postupu do čtvrtfinále jsou momentálně 5 bodů ztrácející Černošice z jižní skupiny, přičemž na třetí příčku severní skupiny, kterou aktuálně okupuje Mělník, Kralupští drží od vítězného derby luxusní devítibodový náskok.

Už příští sobotu pokračují Kralupané ve stíhací jízdě za první ligovou příčkou dalším domácím utkáním proti nepříjemnému Královu dvoru, který v 7. kole deklasoval Žabonosy vysoko 7:3. "Královák je nevyzpytatelný a vůbec to s nimi nebude jednoduché," řekl zkušený útočník Ota Řehák o nejbližším soupeři, se kterým se Kralupané i díky loňskému předkolu a dřívějšímu působení ve stejné skupině velice dobře znají. "Je to náš tradiční soupeř, my známe je, oni znají nás, myslím si, že to bude hodně o nás a o našem výkonu," říká trenér Sikela. "Bude potřeba, abychom teď potrénovali, máme týden na to, abychom se připravili a v sobotu jdeme za dalšími třemi body."

Podrobnosti k letos již jedinému střetnutí v rámci základní části s Královým Dvorem vám přineseme v průběhu týdne, tak nás určitě nadále sledujte. 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.