Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Luboš Novotný vynuloval Králův Dvůr a pomohl k osmé výhře v řadě! Kralupy vedou ligu!

Osm zápasů, osm výher a Kralupy jako poslední tým v lize bez porážky! Kralupská vítězná vlna mete z cesty jednoho soupeře za druhým a v sobotu tak přišla řada i na tradičního soupeře z Králova Dvora, jehož Kralupští porazili nejvyšším rozdílem v historii vzájemných zápasů 5:0! Brankář Luboš Novotný pomohl k vítězství prvním vychytaným čistým kontem sezóny, David Bradáček si upevnil pozici lídra ligových střelců 12. gólem sezóny. Osobní jubileum v zápase oslavil obránce Tomáš Prášek, který za Kralupy odehrál 100. zápas základní části. 

Utkání předcházel slavností ceremoniál oslavující 100. utkání základní části v kralupském dresu obránce Tomáše Práška, který s Kralupami zažil postup z krajské soutěže i první historické úspěchy v play-off vyšší krajské ligy. Třicetiletému srdcaři byl předán památeční dres s číslovkou 100 na zádech a kralupské ochozy mu poděkovaly transparentem "Prašane, díky," který pro kralupského obránce s láskou vyrobila odvěká fanynka Lenka Macáková.

Utkání pak z pohledu skóre pro domácí nemohlo začít lépe, když už na počátku 2. minuty otevřel brankový účet svou druhou brankou sezóny do té doby spící dravec Ondřej Hampl, jenž kotouč propasoval ze záporného úhlu za brankáře Krejčího. Kralupští poté nadále ovládali utkání a soupeře nepouštěli do větších šancí, hrálo se však hodně osobně do obrany a tvrdý hokej v úvodním dějství nakonec další góly neumožnil.

Gólové hody přinesla až prostřední část zápasu, kde Kralupané hojně využili výhody na kotouči silnějších mužstev v podobě vzdálenější střídačky a čtyřmi brankami rozhodli o osudu utkání. Nejprve proměnil únik dva na jednoho po Hamplově přihrávce ligový král střelců David Bradáček, který si tak pozici lídra upevnil 12. brankou sezóny. O tři minuty pak neodolal Jakub Kučera nabídce Filipa Štibrana, jenž vyhrál přímo na mladého obránce vhazování v útočném pásmu. Kučera se na modré příliš nerozpakoval a jak to umí, vyslal zápěstím přesnou technickou střelu pod víko soupeřovy brány a zvýšil na rozdíl tří branek. A když se poté hned v následné minutě nejlépe zorientoval ve skrumáži před králodvorským brankovištěm Ondřej Hampl, načež bekhendovou kličkou pokořil brankáře Krejčího, bylo ještě před polovinou zápasu rozhodnuto. Hamplovi se obecně proti Královu Dvoru velice daří, když v posledních 5 zápasech včetně 4 loňských zaznamenal celkem 7 branek.

Definitivní podobu skóre pak stanovil pět minut před druhou sirénou Filip Štibran, který využil dalšího přečíslení dvou na jednoho a svým premiérovým gólem sezóny upravil na konečných 5:0. Třetí třetina už poté divákům příliš hokejového nenabídla a pokud se objevila šance, vytáhli se oba dva gólmani. Těsná obrana přinesla jen několik potyček, které jsou v bitvách s Královým Dvorem již takovým očekávaným standardem.

"Zápas bych dneska zhodnotil spíše negativně," nebral si po utkání servítky i přes jednoznačné vítězství s odkazem na nepříliš hokejové části hry jubilant Tomáš Prášek. "Sice jsme to pohlídali, vyhráli jsme 5:0, ale řekl bych, že hlavně doma bychom měli podat stabilnější výkon. Přeci jen to hrajeme i pro lidi a měli bychom jim nabídnout daleko víc, než to bylo dneska. Takové hokeje se tady hrajou spíš v neděli večer a ne v sobotu před plným stadionem."

"Myslím si, že tam bylo ze začátku mírné podcenění z naší strany, ale později se to začalo otáčet na naší stranu, což jsem od začátku věřil, že přijde," řekl k zápasu brankář Luboš Novotný, který k výhře významně přispěl 100% úspěšností zákroků "Nulu jsme vychytal naposledy v juniorce, takže super pocit si to znovu zopakovat. Musím poděkovat klukům, že mi pomohli, těžkých střel na mě moc nešlo. Lítalo na mě vcelku hodně střel z uctivé vzdálenosti do břicha, což je ideální. Gólman se do toho v takovém zápase dostane a cítí se, že nemůže dostat góla, takže takovéto zápasy jsou pro gólmana nejlepší."
 

SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ UTKÁNÍ VČETNĚ KOMPLETNÍCH OHLASŮ:

Kralupy tak Králův Dvůr poráží dosud nejvyšším rozdílem v historii vzájemných utkání a rekordní vítěznou sérii výher prodlužují už na 8 výher v řadě! "Super zápas, dobré tři body a příští týden definitivně na první místo," hlásí odhodlaně brankář Luboš Novotný, který už se nemůže dočkat příští neděle, kdy Kralupy svedou přímý souboj o první ligovou příčku v Rakovníku. "Bude to bomba, určitě doporučuji všem, ať se přijedou podívat."

Kralupští hokejisté do nedělního kola s Rakovníkem vstoupí jako obhájce prvního místa nejen severní skupiny, ale celé ligy, na které se po skalpu Králova Dvora posunuli i díky rakovnickém zaváhání v Čáslavi. Podrobnosti o blížícím se 9. ligovém kole vám přineseme v průběhu týdne, už nyní si ale určitě rezervujte volný nedělní večer a v neděli dorazte kluky do Rakovníka v jednom z nejdůležitějších zápasů sezóny podpořit! Společně jsme silnější! 

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.