Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Po osmi výhrách facka v Rakovníku, kralupská rekordní série je u konce

9. ligové kolo proti sobě v neděli svedlo dvě dosud nejúspěšnější mužstva nejen své severní skupiny, ale celé středočeské krajské ligy, Kralupy s Rakovníkem. Snad to bylo pochmurné počasí, co na svěřence trenéra Sikely při dlouhé cestě na západ Středních Čech dýchlo zmar a smůlu, od utkání nicméně nikdo nedostal to, co od souboje dvou týmů na špici tabulky očekával. 

Nepřesnosti v rozehrávce, smolné odrazy puků, efektivita domácích v zakončení. Do zápasu před zaplněnou tribunou rakovnické haly nevkročili kralupští hokejisté správnou bruslí a co se jindy v té době poslednímu neporaženému celku v lize dařilo, se v nedobytném rakovnickém prostředí s úspěchem ne a ne potkat. Domácím proti tomu vyšlo vše, na co sáhli i nesáhli a souhrnem všeho byla nejvyšší kralupská porážka od Rakovníka za posledních 13 sezón.

Celý zápas rozhodla první třetina a snad i rychlý první domácí gól, kterým Rakovničtí získali velice rychle klid na své hokejky a určili směr, kterým se zápas bude dále vyvíjet. Koneckonců i charakter otevíracího gólu reflektoval to, co se dělo po většinu zápasu. Nejprve hosté hned ve 2. minutě ztratili kotouč při rozehrávce, když nečekaně přeskočil čepel jedné z kralupských hokejek, čehož využil Petr Benda a otočil hru opačným směrem. Jeho střelu od modré čáry zblokovala kralupská obrana, ale bohužel tak nešťastně, že se kotouč odrazil přímo před brankáře Novotného. Do skákajícího puku poté plácl nejblíže postavený Filip Bulva tak, že trefil nohy Tomáše Šímy, od nichž se kotouč odrazil až do kralupské brány.

I následná gólová situace vznikla ze střely od modré. Tentokrát z hole Davida Vlka, jehož pokus před brankou ztečoval Matěj Kos a poslal takto Rakovník do pohodlného dvougólového vedení. Luboš Novotný byl i v tomto případě absolutně bez šance. Druhá inkasovaná branka následně podnítila kralupskou trenérskou lavičku k využití oddechového času, což se již dříve prokázalo jako účinné. A i tentokrát proslov trenéra Sikely vproudil jeho svěřencům čerstvou krev do žil a k rakovnickým se tak přidaly nebezpečné příležitosti i na straně kralupské. Brankář Burgr ovšem chytal ve skvělé formě a nadechnout se soupeři neumožnil. Naopak dalšího zmatku na kralupském brankovišti využil v 16. minutě Rakovník a zvýšil z hole Vojtěcha Kovaříka na luxusních 3:0, načež neuběhla ani minuta a Petr Benda trestal rozležený celek soupeře čtvrtým gólem. Nutno uznat, že další stěží chytatelnou za obráncem schovanou střelou, jíž Benda umístil přesně k pravé tyči.

Čtyřbranková ztráta už poté byla nad síly kralupských hokejistů. Svěřenci trenéra Tatíčka plnili perfektně defenzivní pokyny a do větších akcí už soupeře nepustili. Po dalších dvou z kralupského pohledu nešťastných odrazech puku přidali Kounovský s Nekvindou další dvě rakovnické branky. V závěrečném dějství pak upravoval v přečíslení dva na jednoho do prázdné na 7:0 svou druhou trefou v zápasu Matěj Kos a skóre na 8:0 pečetil Tomáš Šíma gólem, který snad jako jediný můžeme připsat na vrub v závěru jistě již ne zcela plně koncentrovaného brankáře Luboše Novotného, jenž jinak v utkání zaznamenal spoustu těžkých úspěšných zákroků, ke kterým si bohužel v nedělním utkání vybral i se spoluhráči velkou porci smůly.

"Těžko se mi to hodnotí," hledal složitě slova po zápase kralupský trenér Dušan Sikela. "Výsledek 8:0 asi mluví za vše. Jsem zklamaný z toho přístupu a herního projevu. Myslím si, že se může prohrát, ale abychom neměli snad ani jednu pořádnou šanci za zápas a celkově aby byl herní projev takhle špatný... když takhle mužstvo nastoupí, tak je špatně připravené a za to je odpovědný trenér, takže z mého pohledu za to nesu největší odpovědnost já. Takhle bychom hrát neměli." 


SESTŘIH ZÁPASU A CELÝ ROZHOVOR S DUŠANEM SIKELOU:

Špatný den, kdy se nám smůla lepí na paty, máme jednou za čas všichni. Nepovedené utkání je třeba co nejdříve hodit za hlavu a soustředit se na další klíčový zápas, který čeká Kralupy příští neděli ve Slaném a do kterého Kralupané i přes osm přídělů v Rakovníku vstoupí coby tým s nejlepší obranou v lize. Stále totiž drží jeden inkasovaný gól náskok právě na nedělního přemožitele z Rakovníka, což o letošních výkonech týmu mluví jasně.

Podrobnosti k druhému ze tří venkovních zápasů v řadě vám přineseme v průběhu týdne. Určitě už si ale nyní udělejte volný nedělní večer a dorazte kluky do Slaného podpořit. Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.