Reklamní sdělení
Šatoli.cz - šijeme kvalitněhttps://www.satoli.czSvatební doplňky, kapsáře na zeď, kapsáře do školky, ubrousky na svačinu, zakázkové šití.
Celostní koučink Písekhttps://www.morionlight.comKoučink, kraniosakrální terapie, tkáňové soli, Bachovy esence, produkty Finclub
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.

Semifinále! Postup vykličkoval v nájezdech třetího zápasu Pavel Husarik! 

Čtvrtfinálová série Kralup nad Vltavou a Slaného měla nakonec nejdelší možný scénář. Po čtvrtečním prvním úspěchu po téměř dvanácti a půl letech na ledě Slaného měli Kralupané dva pokusy na dotažení čtvrtfinálové série do vítězného konce a ty nakonec užili do posledního zbytku. V sobotu totiž na domácím ledě těsně neuspěli a rozhodnout tak muselo třetí utkání ve Slaném, které dospělo až do samostatných nájezdů.

Sobotnímu druhému zápasu série v Kralupech předcházel velkolepý nástup domácích hráčů za doprovodu ohnivé show. I to dávalo znát, jak si kralupský tým čtvrtfinálovou sérii užívá a nejinak tomu bylo i mezi příznivci obou táborů. Všechny tři zápasy nabídly napjaté, vyhrocené souboje s nejtěsnějšími možnými výsledky. Dvakrát se prodlužovalo, rozhodující třetí zápas dokonce rozhodla až sedmá série samostatných nájezdů. Tohle čtvrtfinále bylo reklamou na vyřazovací boje i samotný středočeský hokej.

Po kralupském vítězství 2:1 v prodloužení prvního zápasu se oba celky utkaly nejprve v sobotu ve druhém utkání čtvrtfinálové série, které lépe rozehráli domácí. Na přesný projektil obránce Jakuba Verbíka ze závěru prvního dějství ovšem nikdo ze spoluhráčů dlouho nedokázal navázat a slova se tak ujali ve druhé třetině Slánští, kteří si z ní po dvou slepených gólech Jiřího Běhala a Petra Ujfalušiho odnesli jednobrankové vedení. To sice hned z kraje třetí dvacetiminutovky smazal bojovník Jiří Brandejský, hosté ovšem na odpověď nečekali dlouho a ve 45. minutě po předešlém úspěchu Matyáše Borkovce zvyšoval svým druhým gólem Petr Ujfaluši už na dvojnásobné vedení Slaného. Kralupy se ve zbytku třetí části doslova rvali za vyrovnáním, brankář Matoušek už ovšem větší drama nepřipustil a série se tak na další den stěhovala zpátky do Slaného.


SESTŘIH 2. ČTVRTFINÁLOVÉHO ZÁPASU VČETNĚ OHLASŮ S TRENÉREM MARTINEM PŘÍHODOU A ÚTOČNÍKEM JAKUBEM KAPRÁLEM:

Úvod třetího rozhodujícího utkání byl tím nejproduktivnějším, co celá čtvrtfinálová série nabídla, když mohli příznivci obou táborů vidět už ve 12. minutě čtvrtou branku. Tu dával obránce Martin Malát po přehlédnutém ofsajdu, čímž vrátil zápas zpátky na začátek po té, co Slánští ztratili rychle získané vedení ze 4. minuty utkání. O obrat se totiž ještě před tím postarali v rozmezí pouhých 64 sekund dva nejproduktivnější Kralupané v základní části Jakub Kaprál a David Bradáček, kteří tak na necelé čtyři minuty získali vedení pro kralupské barvy.

Úvod následující dvacetiminutovky pak patřil opět Jiřímu Brandejskému, jenž tečoval dělovku Jakuba Kučery od modré po rychle sehrané kombinaci po vhazování s Jakubem Kaprálem a Otou Řehákem, a vrátil tak vedení na kralupskou stranu. Vše v tu dobu nasvědčovalo tomu, že o nedělní gólové hody nebude nouze. Branka z 23. minuty však byla nakonec dlouho poslední, kterou ochozy slánské Víceúčelové sportovní haly viděly, přestože šancí bylo víc než dost. Jak Luboš Novotný, tak Lukáš Matoušek, však předváděli skvělý zápas. Nechybělo dokonce příliš a Kralupští dotáhli těsné vedení až do vítězné tečky. To by se však nesměli hladoví Lvi drát za vyrovnáním až do poslední sekundy zápasu, kdy je nezastavilo ani vyloučení 71 sekund před třetí sirénou za příliš mnoho hráčů na ledě. S odkrytou klecí v zádech puk domácí 13 sekund před koncem dotlačili do Novotného brány, srovnali na 3:3 a za obrovské euforie poslali zápas do dalšího prodloužení.

K rozhodnutí však tentokrát nastavená desetiminutovka nestačila a došlo tedy k samostatným nájezdům. Na ty dostal příležitost druhý brankář Jiří Exner, hrdina nájezdové loterie ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví před třemi lety. Nájezdy po dvou úspěšných pokusech na obou stranách dospěly až do své sedmé série, kde měl po Exnerově přečtení Vodičkova záměru vše ve svých rukou Pavel Husarik. Že musel být nervózní? Kdeže. Husarik si doslova "povodil" brankáře Matouška legendárním Forsbergovým blafákem a ve velkém stylu poslal Kralupy do semifinále!


SESTŘIH 3. ČTVRTFINÁLOVÉHO ZÁPASU VČETNĚ OHLASŮ S TRENÉREM MARTINEM PŘÍHODOU, ÚTOČNÍKEM PAVLEM HUSARIKEM A BRAKÁŘEM JIŘÍM EXNEREM:

Po úspěšném čtvrtfinále čeká Kralupy semifinále s Poděbrady, kde začne série už tuto středu v 18 hodin. Kralupy pak semifinálový souboj uvidí v sobotu v tradičních 18:15. 

Podrobné semifinálové preview už se pro vás chystá. Nadále nás sledujte a v sobotu dorazte kluky podpořit! 

Společně jsme silnější!

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.