Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Kralupy ovládly kvalifikaci s Bílinou rozdílem třídy a vybojovaly postup do 2. ligy!

Kvalifikace o postup do celostátní 2. ligy je za námi. Místenku ve východní skupině si proti Pelhřimovu vybojovala Technika Brno, souboj o západní skupinu s Bílinou pak ovládly jednoznačně Kralupy, kde odvetné utkání ve třetí třetině předčasně ukončila potyčka hostující střídačky s jedním z diváků. Ta byla vyústěním frustrace bílinského kapitána Františka Bakrlíka, který si v kvalifikaci coby nejproduktivnější bílinský hráč play-off nepřipsal jediný bod. 

Kvalifikační dvojici o místo v západní skupině 2. ligy utvořily týmy z kvalitativně výrazně rozdílných soutěží. Kralupy coby mistr Středočeského kraje, kde působí 34 týmů rozdělených do dvou úrovní (4. a 5. nejvyšší česká liga) a Bílina jako mistr kraje ústeckého, kde hraje týmů pouze 7. "Nechci to nějak dehonestovat, ale série s Bílinou byla asi ta nejlehčí ze všech čtyř sérií, které jsme měli v play-off," řekl po konci kvalifikace útočník Jakub Kaprál, který svému týmu pomohl dvěma body za gól a asistenci. "Byli jsme zvyklí na vyšší tempo hry z té sezóny než Bílina a v těhle zápasech se to ukázalo."

Rozdíl mezi oběma celky byl znát od prvního puku vhozeného na zimním stadionu v Bílině, přestože domácí v první třetině utrpěli vítězství 2:1, a to především díky famózně chytajícímu brankáři Danielu Štěpkovi. Za Kralupy v úvodní dvacetiminutovce využil přesilovou hru po přihrávce od Oty Řeháka Jiří Brandejský. Od druhé části však Drakům, marně se snažícím držet tempo s rychlými kralupskými hokejisty, začaly docházet síly a led postupně přebírali definitivně Kralupané, kteří prostřední dějství ovládli po brankách Hampla, Bradáčka, Stupky a výstavního vikýře Binka celkově 4:0. Dvě branky pak Kralupští přidali ještě ve třetí třetině a přestože poslední gólový zápis utkání zaznamenal trefou mezi betony 24 sekund před koncem bílinský Jakub Komínek, odvezly si Kralupy do domácí odvety luxusní čtyřgólový náskok.


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ Z PRVNÍHO UTKÁNÍ A OHLASY S MARTINEM PŘÍHODOU:

Do druhého zápasu pak Draci přijeli s ambiciózním cílem ztrátu umazat a pokusit se kralupské hokejisty překvapit. Ti je však ani v odvetném utkání prakticky rozhodnuté kvalifikace ke hře příliš nepouštěli a přestože brankář Daniel Štěpka opět vychytal spoustu gólových příležitostí, Bílinští jeho výkon ofenzivně podpořit nedokázali. Skórovaly tak už jen Kralupy, které první třetinu ovládly po gólech Štibrana s Markem v poměru 2:0.

Když pak ve druhé třetině po učebnicově sehraném přečíslení 3 na 1 po ose Řehák - Brandejský - Kaprál skončil puk za Štěpkovými zády potřetí, vedly Kralupy v celkovém součtu už 10:3. Deset kralupských gólů přitom vstřelilo deset různých hráčů, což jen vypovídá o vyrovnanosti a síle kralupského kádru. Oproti tomu opory Bíliny mlčely. Nejproduktivnější útočník základní části Peter Jánský (56 bodů + 12 bodů v play-off) se zmohl na jednu asistenci, majitel 38 bodů ze základní části a dalších 15 z play-off František Bakrlík pak vyšel bodově na prázdno úplně. Namísto asistencí u gólů svých spoluhráčů v dvojzápase naopak dvakrát namazal na gólovou akci Kralupům, když jeho nabídku nejprve proměnil v Bílině Hampl, načež v odvetě rozjel kralupské přečíslení tří na jednoho zakončené posledním gólem souboje z hole Jakuba Kaprála. Patrně i to nakonec v Bakrlíkovi vyvolalo frustraci, kterou se rozhodl vybít si na o 20 kg lehčím Tomáši Soukupovi. Co následovalo, není nutné připomínat, to jsme všichni viděli.


SESTŘIH KLÍČOVÝCH MOMENTŮ VČETNĚ OHLASŮ MARTINEM PŘÍHODOU, JAKUBEM KAPRÁLEM A OTOU ŘEHÁKEM:

Kvalifikace byla ukončena za celkového stavu 10:3 pro Kralupy, čímž si Kralupští s největší pravděpodobností (čeká se ještě na verdikt disciplinární komise) vybojovali právo účasti ve 2. lize pro příští sezónu.

"Kromě první třetiny v Bílině, kdy jsme trochu tahali nohy, nešlo nám to a ten pohyb nebyl takový, tak od druhé třetiny v Bílině jsme byli dominantnější, byli jsme lepší a hokejovější," zhodnotil výkon svých svěřenců v kvalifikaci trenér Martin Příhoda. "Bílina nestíhala, uchylovala se k faulům a bylo vidět, že jsme daleko lepší. Naši kluci do toho dali absolutní srdce a dělali všechno pro to, abychom to vyhráli a za to jim patří velký dík."

Díky nezapomněl Příhoda vyjádřit ani celému realizačnímu týmu včetně Dušana Sikely, který se společně s Martinem Hamplem významně podílel na tvorbě úspěšného celku středočeských šampionů.

"Dušan tady s námi byl dlouho, odvedl tu spoustu skvělé práce a dovedl nás až před bránu tohohle finiše," přidal poklonu i útočník Jakub Kaprál, jenž byl jedním ze Sikelových základních stavebních kamenů současného mužstva, které nakonec Martin Příhoda společně s Janem Boháčkem dovedli až na samotný vrchol s vybojovaným právem účasti ve druhé lize. Ohledně té však ve vzduchu stále visí otazník.

"Bude se muset navýšit rozpočet, bude to těžké. Musíme se sejít s vedením a uvidíme, jak to bude," říká Martin Příhoda. Pro klub je ovšem na stole jedinečná příležitost tuto možnost využít, obzvláště pak v době, kdy nejenže po 2. lize kralupská hokejová veřejnost dlouhodobě volá, ale celá samotná soutěž je na vzestupu a s ní i marketingová síla a zájem potenciálních sponzorů.

"Věřím, že se co nejdříve seženou peníze a ta dvojka se potvrdí. Dvě dekády se tady ta soutěž nehrála, je to velký úspěch, mám z toho radost," komentoval úspěšný závěr letošní sezóny dlouholetý kralupský útočník Ota Řehák, který 13 sezónách v dresu prvního týmu odchází pracovně do zahraničí. "Trochu mě mrzí, že si to ani nezkusím, ale věřím, že kluci, co tady zůstanou, si po těch letech zahrají kvalitní soutěž, moc jim to všem přeju." 

Jak to bude dál, se brzy všichni dozvíme. Věřme, že klub využije velké příležitosti a potenciálu, jaký se ve třetí nejvyšší soutěži skýtá a v září se všichni na kralupské tribuně sejdeme u prvního druholigového utkání po 23 letech.

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

  • Komentáře jsou prázdné.