Reklamní sdělení
Dobrokrok z. s., správným směremhttps://www.dobrokrok.czDali jsme si za cíl pomáhat zvířatům a seniorům. Pomáhat můžete i vy, třeba nákupem Dobromisky.
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.
HRNECKY.CZhttps://www.hrnecky.czKeramika do kuchyně i do zahrady. Kvašáky, hrnečky, sošky vodníků. Majolika. Keramické kurzy.

Kralupy v přípravě stoprocentní. Po Mělníku si vyšláply i na čínské reprezentanty.

1920_Kralupy_Cina

Léto je téměř za námi a první ostrý ligový zápas se blíží mílovými kroky. Během letního přípravného období sehrálo kralupské mužstvo plné nových tváří tři přátelské zápasy a ač někdy "s odřenýma ušima", všechny tři zvládlo dovést úspěšně do vítězného konce. Následující zápas už bude součástí nového ročníku krajské ligy, pro vtažení Vás fanoušků více do hry jsme si pro Vás na tomto webu připravili několik novinek. Více se dozvíte na konci článku.


HK Kralupy nad Vltavou - muži vs. HK Kralupy nad Vltavou - junioři 5:2

Po třech trénincích na ledě přišlo ve druhé polovině srpna první přátelské utkání. Trenér Sikela pro první letní zápas zvolil zdánlivě jednoduchou konfrontaci s kralupskou juniorkou, aby měli jeho svěřenci pokud možno co nejvíce prostoru se trochu rozkoukat.

Narozdíl od mužů už však byli junioři nějakou dobu v zápasovém tempu a dlouho s A-týmem ve vzájemném utkání drželi krok. Nakonec však zkušenější borci převzali otěže utkání a zvítězili v poměru 5:2.

"Utkání s naší juniorkou jsme zvolili hlavně pro to, abychom se trochu po 3 trénincích na ledě rozehráli. Průběh zápasu odpovídal mému očekávání a výsledek pro mě v tuto chvíli žádnou roli nehraje. Důležité je, že jsme toto utkání odehráli a že se hlavně nikdo nezranil," řekl trenér Sikela po utkání.


HK Kralupy nad Vltavou vs. HC Junior Mělník 3:2

V srpnovém programu nechybělo ani tradiční okresní derby s rivalem z Mělníka. Zápas drželi Kralupané dlouhou dobu pod kontrolou a ještě ve třetí třetině svítil na tabuli pohodlný náskok domácích 3:0. V posledních minutách však došlo k nečekanému dramatu, když se Mělník dvěma brankami dostal na dosah vyrovnání. Závěrečný nátlak však nakonec domácí obrana ustála a Kralupy si připsaly druhou předsezónní výhru. 

"Nevím, jestli to byl v tom závěru strach z vítězství, nebo co se stalo, ale začali jsme zbytečně zmatkovat a mohli jsme úplně zbytečně přijít o vítězství," hodnotil situaci Dušan Sikela. "Jinak se mi ale utkání líbilo a byl jsem docela i pozitivně překvapen výkonem našich kluků, takže já jsem s dnešním zápasem určitě spokojen."


HK Kralupy nad Vltavou vs. China Golden Dragons 6:5 po s.n.

Týden před startem krajské ligy sehrálo kralupské mužstvo poslední utkání v rámci přípravy s týmem China Golden Dragons. Mužstvo plné čínských reprezentantů se připravuje na blížící se olympijské hry v jejich zemi a v rámci přípravného programu bude v tomto ročníku působit i ve 2. hokejové lize.

Střelecká kvalita byla u hostů znát už během rozbruslení a prokazovali jí i následně během utkání. Už ve 4. minutě otevřel skóre pohotovou střelou Li Hang a Draci vedli 1:0.

Střelecké umění však není všechno a aspektem hry, které hostům dělalo občasné problémy, bylo rozehrávání útoku. Jedno z nich zachytil na modré kralupský Jan Háva, zavezl kotouč do čínského pásma a zadovkou našel za sebou najíždějícího Ondru Davídka, který utkání srovnal na 1:1.

O obrat se postaral hračička Ondra Hampl, když si stahovačkou doslova "povodil" jednoho z čínských beků, prohodil si puk mezi nohama a bekhendem v pádu zavěsil pod víko. Velká paráda.

Vedení však nevydrželo dlouho a Golden Dragons si ho brzy uzmuli zpátky na svou stranu. Po druhé třetině dokonce po brance Jakuba Kučery, jednoho ze tří Čechů doplňujících v klubu čínský výběr, vedli už o 3 branky a za stavu 2:5 se zdálo být utkání rozhodnuto. 

Pak však přišlo třetí dějství a začaly se dít věci. Ondra Davídek se nejprve svou druhou brankou postaral o snížení na 3:5. O chvíli později přišel velmi důležitý moment na druhé straně kluziště, kdy puk prošel Exnerovou výstrojí a byl to opět Ondřej Davídek, který se vrátil, aby domácího brankáře zastoupil, na brankové čáře puk zastavil a poslal do bezpečí. Davídkova lajna byla po celý zápas celkově hodně aktivní a zanechala v něm velmi dobrý dojem. 

v 51. minutě se k puku dostal opět Ondřej Hampl, prokličkoval čínskou sestavou a úspěšným zakončením snížil na rozdíl jediné branky. Večer Ondřejů následně Hampl podtrhl završením hattricku a vyrovnáním na 5:5. Zaskočení hosté už nedokázali zareagovat a za vyrovnaného stavu dospělo utkání do prodloužení.

Prodloužení ve stylu "3 na 3" začalo čínskou přesilovkou 4 na 3. Tato ani žádná další šance však nebyla využita a zápas musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se předvedl vynikající Jirka Exner, který pochytal všech 5 čínských pokusů a jediná kralupská branka "alá Forsberg" z hole Miloslava Cafourka tak zajistila třetí kralupské předsezónní vítězství.

"Začátek zápasu byl z naší strany dobrý, ale soupeř dal bohužel z první střely na bránu góla a i když se nám to pak podařilo otočit, tak jsme v závěru dostali po špatném postavení na buly další zbytečnou branku a přestože 1. třetina skončila nerozhodně 2:2, tak si myslím, že jsme byli lepší, " hodnotil utkání trenér Sikela. "Druhá třetina už byla z naší strany horší, měli jsme šance, měli jsme několik nájezdů, ale v koncovce jsme bohužel nebyli dostatečně důrazní a soupeř pak dal z pěti střel tři góly a utekl nám. Do třetí třetiny jsme šli ale s tím, že jsme jí určitě nechtěli odevzdat a jsem rád, že to kluci nakonec otočili a zápas jsme vyhráli."

Utkání se obešlo i bez zbytečných šarvátek, což trochu překvapilo i našeho trenéra. "Čínský tým má pověst tvrdě hrajících hráčů, kteří faulujou, což dnešní zápas nepotvrdil. Hráli vesměs čistě, bezproblémově, měli jsme více vyloučení než oni, takže tímhle mě dnešní soupeř trochu překvapil."


I poslední přípravný zápas je tedy úspěšně za námi a příští týden už čeká kralupské mužstvo první ligové utkání. Pro uspokojení potřeb opravdových fandů jsme si pro Vás na našem webu připravili několik novinek:

PODROBNĚJŠÍ HRÁČSKÉ STATISTIKY
Nově můžete od této sezóny sledovat podrobnější statistiky hráčů z jednotlivých zápasů. Připravili jsme pro Vás hráčské profily, na které se dostanete po rozkliknutí jednotlivých hráčů v sekci SESTAVA HK KRALUPY.

SEKCE DOWNLOAD
V této sekci najdete nejrůznější věci ke stažení do Vašich zařízení, ať už je to rozpis utkání do kalendáře ve Vašem PC, či wallpapery s kalendářem na aktuální měsíc včetně vyznačených zápasových dnů. V nejbližší době chystáme ještě jedno překvapení navíc. Do sekce se dostanete přes TENTO ODKAZ.

NEWSLETTERY
Chcete mít neustálý přehled o aktuálních článcích na webu? Zaregistrujte se ZDE, zaškrtněte políčko "Odebírat newsletter" a jakmile dojde ke zveřejnění nového článku na těchto stránkách, obdržíte o tom obratem informaci i s odkazem do Vašeho e-mailu. Přihlašovací údaje můžete následně využít i v komentářích pod články či diskuzním fóru pro rychlejší vkládání svých příspěvků. 

Další novinky se budou objevovat v průběhu sezóny. Sledujte nás a nic Vám neunikne. 

Vidíme se na stadionu, těšíme se na Vás!

 

 

Autor: David Palán  

facebook twitter                                                

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.