Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Na úvod soutěže nevyzpytatelný nováček, do Kralup míří rezervní tým Benátek

Krajská liga startuje! A Kralupy do ní vstupují s nemalými ambicemi. "Chceme vyhrát," prohlásil před prvním vhozením puku odhodlaně trenér Dušan Sikela, jehož svěřence už tuto sobotu jako první překážka v cestě za úspěchem po nejpovedenějším přípravném období od postupu z krajské soutěže prověří ligový nováček, rezervní tým Benátek nad Jizerou. 

Po čtyřech utkáních v rámci předsezónní přípravy to konečně všechno začíná naostro. Kralupané v přípravě vybojovali čtyři vítězství v základní hrací době, pro trenéra Sikelu to však ještě nic neznamená. "Vyhráli jsme, ale jestli byla příprava úspěšná, to se ukáže až v mistrovských utkáních. Důležitý bude zápas v sobotu." Tam čeká Kralupy souboj s B-týmem Benátek nad Jizerou.

Benátky B jsou jedním z nováčků, kteří po letní úpravě formátu středočeskou krajskou ligu obohatí. Ačkoliv byli až třetím mužstvem, kterému byla pozice 18. týmu v lize nabídnuta, rozhodně si ji zaslouží. Od únorového finále krajské soutěže totiž Benátecké dělil jediný gól v prodloužení rozhodujícího semifinále s Neratovicemi, které jinak v základní části  obrali o 4 body, díky čemuž i skončili v severní skupině se 40 body na prvním místě. Mimo to zvládli v základní části porazit na vlastním ledě i následného vítěze soutěže Nymburk, a to v poměru 7:4. 

Benátecká rezerva dlouho nebyla nebezpečnější a nevyzpytatelnější. Dlouhých 14 sezon ji totiž od A-týmu po jeho postupu do Chance ligy v roce 2008 dělily celé tři ligové úrovně a jakákoliv větší spolupráce mezi oběma celky byla téměř vyloučena. V brzy startujícím novém ročníku krajské ligy se však situace diametrálně změní. Mimo postup B-týmu se totiž zároveň A-týmu Benátek podařilo z Chance ligy sestoupit a rozdíl mezi oběma týmy je tedy rázem jediná ligová úroveň. Vzhledem k pozdějšímu startu 2. ligy a stále probíhajícímu přípravnému období hlavního mužstva Benátek se pak automaticky nabízí možnost nechat se před začátkem druholigové sezóny některé z borců prvního týmu v krajské lize rozehrát. A do Kralup prosakují informace, že k tomu skutečně nejen dojde, ale dokonce ve větším měřítku. Některé zdroje tvrdí, že rezervní tým Benátek v Kralupech nastoupí s celými dvěma formacemi sestavenými z druholigové sestavy.

Historicky Kralupští s "béčkem" Benátek jako takovým sehráli jen dvě utkání. Stalo se tak v postupové sezóně 2017/2018, kdy ještě v nižší krajské soutěži pod dozorem tehdejšího trenéra Josefa Zajíce nejprve soupeře porazili na jeho vlastním ledě 3:2 po nájezdech, aby následně doma stejným poměrem, jen už v základní hrací době, prohráli. Tehdejší střetnutí ze současné sestavy pamatují už jen tři hráči - obránce Tomáš Prášek, útočné křídlo Ota Řehák, jenž si při tehdejší výhře připsal vítězný nájezd, a centr Jakub Kaprál, který k ní pomohl první kralupskou brankou a který v dnešních Benátkách nevidí vůbec jednoduchého soupeře. "Myslím si, že nás čeká urputný hokej. Kondičně na tom budou Benátky hodně dobře, protože jsou na ledě od prvního srpna a v sestavě mají navíc hodně mladých hráčů, takže očekávám bruslivý, rychlý hokej, který bude asi i důrazný," uvědomuje si šestadvacetiletý útočník. "Musíme je přehrát chytrostí a využít domácího prostředí."

KOHO SLEDOVAT

Když pomineme očekávané posily z druholigového "áčka" Benátek, budou hosté v sobotu zajisté spoléhat na nejvýraznější útočnou postavu loňské sezóny Martina Hoška. Čtyřiadvacetiletý útočník s číslem 11 na dresu je v mladém mužstvu jedním z nejzkušenějších hráčů a uplynulý ročník krajské soutěže zakončil na suverénní první pozici týmového kanadského bodování, když stihl ve 14 utkáních nasbírat 28 bodů za 16 branek a 12 asistencí. K jeho průměru 2 body na zápas se už nikdo další z týmu ani nepřiblížil, přičemž z útočníků byl bodově nejblíže třiadvacetiletý Václav Mocek se svými 8 góly a 13 asistencemi. Hošek je navíc jedním z 10 stále mladých hráčů aktuální benátecké sestavy, kteří byli na soupisce jako tehdejší benjamínci i během posledního vzájemného souboje v sezóně 2017/2018.

I z kralupské sestavy bude jistě zajímavé sledovat výše zmíněné pamětníky posledního střetnutí, jak se s B-týmem Benátek současnosti popasují. Hlavní pozornost však upřeme na největší mladé kralupské naděje, mezi které patří stále ještě jednadvacetiletý Tomáš Soukup, či o rok mladší David Bradáček. Oba dva ovládli bodování přípravných zápasů, v nichž rychlonohý Soukup zaznamenal 7 bodů (4+3) ve 4 utkáních a David Bradáček jen o gól méně. Druhý jmenovaný navíc své umění předvedl již v uplynulém play-off, které ovládl 12 body za 4 góly a 8 asistencí v 7 odehraných zápasech. Dokáží oba útočníci na působivé výkony navázat i prvním kole nové sezóny?

ZAJÍMAVOST

Pro B-tým Benátek nad Jizerou se bude v sobotu jednat o vůbec první zkušenost se středočeskou krajskou ligou. Na 4. ligové úrovni sice "béčko" již dříve několik let působilo, ovšem tehdy se jednalo o účast v přeboru pražském, tedy soutěži o neporovnatelně nižší kvalitě, než v sousedním kraji. Na středočeská kluziště se benátecké béčko přesunulo v roce 2006, od kterého působilo s existenční přestávkou mezi lety 2011-2017 až dosud na 5. ligové úrovni v nižší krajské soutěži. Odtud zároveň pochází i jediná výše již zmíněná zkušenost Kralupanů s tímto mužstvem.

 

S ohledem na mladou a dravou soupisku Benátek, kterou navíc s největší pravděpodobností z doplní nemalé množství druholigových posil, nečeká Kralupy v prvním kole jednoduchý start do sezóny. O to větší podporu budou kralupští borci z hlediště potřebovat. "Jsem rozhodně rád, že tento zápas hrajeme doma, to bude určitě důležitý faktor," je si vědom i útočník Jakub Kaprál. "Věřím, že Benátky v té lize přivítáme, jak se sluší a patří."

Přijďte kluky v těžkém prvním domácím zápase podpořit! Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Rostislav Smolej 

  • Komentáře jsou prázdné.