Reklamní sdělení
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.
Šatoli.cz - šijeme kvalitněhttps://www.satoli.czSvatební doplňky, kapsáře na zeď, kapsáře do školky, ubrousky na svačinu, zakázkové šití.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z

3 body z Berouna a 5. výhra v řadě! Kralupy vybojovaly proti Královu Dvoru 2. místo ve skupině! 

1920_KraluvDvur_Kralupy_report

18. kolo středočeské krajské ligy zavedlo kralupské mužstvo na zimní stadion v Berouně, kde se utkalo s domácími Easy Flyers ze sousedního Králova Dvora. Zatímco Králův Dvůr potřeboval bodovat pro udržení náskoku na poslední příčku, která by je deportovala do bojů o záchranu ligové příslušnosti, Kralupy měly v sázce druhé místo západní skupiny, jež by jim zajistila přímý postup do čtvrtfinále a o níž se už několik kol přetahují s Velkými Popovicemi.

Nelichotivé králodvorské výsledky, či snad chřipková epidemie řádící v blízkém okolí, nepřilákaly do berounských ochozů příliš početnou návštěvu a komorní atmosféra se podepsala na nasazení obou mužstev v úvodu zápasu. Kralupanům se nedařila rozehrávka, zakázaná uvolnění střídala zakázaná uvolnění a za vlažného tempa měli trochu více ze hry domácí hráči, kterým patřily i první šance v zápasu. Nejblíže k úspěchu ze všech byl nejlepší nahrávač domácího týmu Milan Piovarči, když po jeho pokusu propadl Exnerovi puk výstrojí a jen se štěstím nedoklouzal až za brankovou čáru.

Kolem 6. minuty utkání se ovšem Kralupy pomalu začínaly probouzet a přebírat otěže zápasu. Na začátku 7. minuty předvedla elitní kralupská formace první delší zámek Králodvorských a hned s gólovou tečkou. Ota Řehák našel profesorsky přesnou přihrávkou v mezikruží připraveného Robina Studenta a pro druhého muže kralupského bodování už nebylo nic složitého dopravit kotouč za záda brankáře Havla. 0:1.

Kralupy povzbuzené vstřeleným gólem pokračovaly v tlaku, na který Králův Dvůr nedokázal reagovat a než se z úvodní branky opařené domácí mužstvo vzpamatovalo, už lovil Havel puk z brány podruhé. Po kombinaci Hamplova útoku se kotouč dostal k Jiřímu Brandejskému, načež nedávná kralupská posila jen potvrdila střeleckou formu a protáhla sérii zápasů, v nichž dala minimálně jednu branku, na číslo pět. Pro Brandejského to byl zároveň 10. bod po 7 dosud odehraných utkáních v dresu Kralup. 0:2.

Druhý gól už ale králodvorský tým probral a domácí se ihned hnali za odpovědí. Blízko úspěchu byl chvíli na to nejproduktivnější hráč Králova Dvora Tomáš Brém, když se k němu po jednom z pokusů svých spoluhráčů odrazil kotouč, ovšem nabídce s odkrytou polovinou brány dokázal stylově odolat. Hráči v bílooranžových dresech už se pomalu radovali z úspěchu, ovšem Jiří Exner předvedl výstavní zákrok, za který by se nestyděla ani česká brankářská ikona Dominik Hašek. Kralupský Ekynátor se vrhl celým svým tělem do střely a doslova okradl králodvorského lídra o první radost zápasu.

Přestože tempo hry v poli určovaly v první třetině spíše Kralupy, minimálně jeden hráč domácí mužstvo udržel několikrát nad vodou. Tím byl mladý králodvorský brankář Josef Havel, jeden z reprezentantů univerzitního hokeje v krajské lize. Člen týmu s výběrem hráčů z několika pražských vysokých škol říkající si Engineers Prague, se vytáhl například při nájezdu Ondřeje Hampla ve 13. minutě, kdy nejproduktivnější Kralupan ujel králodvorským obráncům a řítil se sám na Havla, jehož se rozhodl překonat kličkou do bekhendu. Kdyby domácí brankář včas nezabránil kralupskému útočníkovi kličku jen dokončit, zcela jistě by Hampl slavil svou 13. branku sezóny, Havel ovšem zareagoval na jedničku a puk Hamplovi na poslední chvíli vypíchl.

Ve druhém dějství se Králodvorští pokusili na Kralupy "vlétnout", ovšem obrana hostů fungovala na jedničku a nakonec to byly naopak Kralupy, které dokázaly otevřené hry domácích využít. Po jedné z akcí Králova Dvora se puku ujal obránce Jakub Šarše, který viděl rychlost nabírajícího centra Martina Hanžla, přesným pasem do jízdy ho vybídl a uvolnil do samostatného úniku. Devětadvacetiletý centr si s brankářem Havlem zkušeně poradil, forhendovým blafákem si ho rozhýbal a poslal svůj tým do pohodlného tříbrankového náskoku.

Zatímco první třetina se obešla zcela bez vyloučení, ve druhé části se s trestnými minutami roztrhl pytel. Jednu z příležitostí na návrat do utkání měli domácí po vyloučení Řeháka za pozdní dohrání, ovšem hra v početní převaze se jim příliš nedařila. Naopak ve vlastním oslabení zaútočil Ondřej Hampl, který se objevil sám s pukem tváří v tvář Havlovi, domácí brankář však znovu prokázal své kvality a nejúspěšnějšího kralupského střelce vychytal. Na králodvorských hráčích se následně začala projevovat frustrace z nemožnosti skórovat, což ještě v průběhu přesilové hry vyústilo v potyčku mezi sběratelem králodvorských asistencí Milanem Piovarčim a kapitánem Kralup Tomášem Práškem. Oba borci si to mezi sebou dosti důrazně vyříkávali, ovšem škodní na celé situaci byly v následném dění hlavně Kralupy, jejichž obránce poslal hlavní rozhodčí  rovnou pod sprchy. Králův Dvůr tak měl k dispozici pětiminutovou přesilovou hru, který byla, vzhledem ke stále trvajícímu Řehákově trestu, téměř půlminuty navíc dvojnásobná. Mužstvo v bílooražnových dresech si při ní však větší příležitost vypracovat nedokázalo.

Stejně jako domácím se ovšem hru v početní převaze nedařilo proměňovat ani hostům z Kralup a skóre už se do sirény oznamující konec druhé části nezměnilo, přestože šance na to byly. V závěru třetiny byl sám proti Havlovi blízko ke své druhé brance v utkání Martin Hanžl, o chvíli později se zase vyznamenal fantóm kralupského brankoviště Jiří Exner, který vychytal téměř z brankoviště nejúspěšnějšího králodvorského střelce Jakuba Mahela.

Hosté si tak přenesli tříbrankový náskok do třetí dvacetiminutovky, kde měl velkou šanci ho hned v jejím úvodu navýšit Jiří Brandejský, když mířil z úhlu na odkrytou horní polovinu Havlovy branky. Puk jen těsně přeletěl horní tyč. 

V dalších minutách třetí části se hrálo bez větších šancí. Kralupy kontrolovaly hru a Královu Dvoru se nedařilo se proti připravené kralupské obraně prosadit. Až ve 48. minutě dostali domácí šanci se zápasem ještě něco udělat po vyloučení Ondřeje Davídka, ovšem přesilová hra se opět ukázala spíše jako jejich nepřítel. Velkou šanci ke skórování měl nejprve v oslabení Jakub Kaprál, když jeho bekhendový pokus prošel až za Havla, ale ke štěstí Králodvorským nikoliv za brankovou čáru. V dalším střídání byl v podobné příležitosti i Ondřej Hampl, který mířil bekhendem pod víko domácí brány po vzoru Patricka Kanea, ale ani on netrefil přesně. V každém případě si hosté ve vlastním oslabení vypracovali více příležitostí, než domácí v početní převaze. 

Skóre se znovu měnilo až v polovině 50. minuty, kdy iniciativu převzal drzým průnikem Tomáš Roubal, který se s pukem na holi prokličkoval až před králodvorského brankáře, s lehkostí ho objel a bekhendem dovezl kotouč až za brankovou čáru. 0:4.

Kralupy vedly o 4 branky a Sikelova družina byla na koni. Chvíli po poslední brance ujížděli hosté v dalším přečíslení, v němž Ota Řehák přihrál Robinu Studentovi, který měl dostatek času na to si s domácím brankářem trochu pohrát. Student se rozhodl pro bekhendovou kličku, ovšem Havel byl svým zákrokem tentokrát úspěšnější. 

5 minut do konce utkání vše nasvědčovalo tomu, že Jiří Exner vychytá své druhé čisté konto sezóny, 57. minuta však všechny vyvedla z omylu. Kralupy nechaly Králův Dvůr v závěru utkání trochu více hrát a domácí mužstvo toho dokázalo využít. První králodvorskou branku zápasu vstřelil Jiří Veber, který ovšem k překvapení všech posledním domácím střelcem nebyl. O necelé dvě minuty později se totiž Králodvorští postarali o další závar před Exnerovou brankou, kde v bezprostřední blízkosti kralupský brankář nejprve vyrazil střelu Piovarčiho, bohužel však jen na hůl Jakuba Mahela, který už měl do odkryté klece snadnou pozici a donutil hostující střídačku vyžádat si oddechový čas.

Oddechový čas splnil svůj účel a uklidnil kralupský tým, kterému se do zbytku zápasu vrátila jistota na hokejky a závěr utkání dohrál v poklidu daleko od své svatyně. Žádné drama už tedy Kralupští nedopustili a připsali si zasloužené tříbodové vítězství, které bylo zároveň již pátou výhrou v řadě a tedy i součástí dosud nejdelší kralupské vítězné série od začátku sezóny.

"Dnes jsme měli 55 minut utkání jasně pod kontrolou, byli jsme lepší a soupeře jsme k ničemu nepouštěli," hodnotí zápas hlavní kralupský trenér Dušan Sikela. "Na konci jsme to s tím klidem ale trochu začínali přehánět, začali jsme hrát trochu profesorsky, což soupeři vyhovovalo, dal góla, hned na to druhého a donutil nás vzít si time-out. Řekli jsme si dvě, tři věty a dohráli jsme to už bez problémů, ale je to škoda, tenhle zápas měl skončit jasným vítězstvím 4:0."

Kralupy tímto vítězstvím zároveň prodloužily i sérii zápasů, v nichž dokázaly bodovat a která čítá již 8 utkání v řadě. Naposledy totiž odjely bez bodového zisku z ledové plochy Benešova, s nímž prohrály 16. listopadu loňského roku v poměru 5:2 a po pochybení Velkých Popovic v Mělníce se zaslouženě posunuly na kýžené 2. místo ve západní skupině zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. V dalším ligovém kole tedy budou zastávat novou roli obhájce této pozice, v níž je příští sobotu poprvé prověří soupeř hned z těch nejtěžších, kterým je úřadující mistr z Čáslavi. 

"Příští týden ten zápas bude asi úplně o něčem jiném, než proti Královu Dvoru," říká Dušan Sikela. "Čáslav je loňský vítěz soutěže s velkou hráčskou kvalitou, náš výkon tohle vědomí určitě ovlivní a já jen doufám, že k lepšímu. Myslím si, že s lepšími soupeři se nám hraje o něco líp, takže určitě budeme hrát dobře a věřím tomu, že Čáslav potrápíme."

Utkání Čáslavi v Kralupech bude předposledním domácím zápasem v letošní základní části. Nehledě na sílu soupeře si už jen proto zápas příští sobotu určitě nenechte ujít, dorazte naše hráče v dalším těžkém boji podpořit! Požeňme společně kralupské bojovníky k uhájení 2. pozice v tabulce západní skupiny, která našemu týmu zajistí účast ve čtvrtfinále následného play-off! Společně jsme silnější! 



Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

  • Komentáře jsou prázdné.