Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Kralupy slaví první vítězství v sezóně! V prodloužení ho proti Popovicím vystřelil Jakub Kaprál! 

1920_Kralupy_VelkePopovice_report2

Po nezdařeném ligovém startu na ledě úřadujícího vicemistra z Černošic hostily Kralupy první domácí zápas v nové ligové sezóně, v němž přivítaly velkopopovický Slavoj. Slunečné počasí svádělo spíše k procházce kolem řeky a užití si jednoho z posledních teplejších dnů, přesto si do hlediště zimního stadionu našlo cestu na poměry vcelku početné množství fanoušků. 

Kralupští vstoupili do utkání aktivně a ze hry měli od počátku trochu více. První větší šanci na začátku utkání si vypracoval jako vždy velmi aktivní Ondra Davídek, který se po přesné přihrávce na útočnou modrou prosmýkl kolem obránce a příklepem zamířil mezi betony brankáře Lorence. Ten je však sklapl včas.

Domácí aktivitu ale zbrzdilo už ve třetí minutě hákování Jakuba Šaršeho. Velké Popovice se nejprve v útočném pásmu příliš dlouho neohřáli, následně ho ale získali zpět pod svou moc, Luboš Rejna našel před odkrytou klecí Jaroslava Maňase, který už měl jednoduchou úlohu a bezmocného Exnera pokořil 0:1.

Kralupští se inkasovanou brankou nenechali rozhodit a ze své aktivity nepolevovali. Energií hýřící Jakub Kaprál, pro kterého se jednalo o první zápas sezóny, střílel v 5. minutě z bezprostřední blízkosti Lorence, bránu však netrefil. Ten samý hráč o chvíli později vybojoval přesilovou hru, když motal soupeře tak dlouho, až si musel pomoci nedovoleným zákrokem. 

Přestože branka v následující přesilovce nepadla, následky na hostujícím týmu zanechala Jedna ze střel trefila brankáře Lorence do nechráněného místa v okolí kolena tak bolestivě, že se hra musela na několik minut přerušit. Popovický gólman se z rány nakonec oklepal a pokračoval ve hře.

Výhoda hráče v poli nevydržela Kralupanům dlouho, Robin Student zamířil na 2 minuty na trestnou lavici za podrážení a hrálo se ve čtyřech. V této situaci se následně v další obrovské šanci ocitl Davídek, když mu do vyložené šance předložil kotouč zpoza brány obránce David Bunda. Lorenc zůstal nepokořen.

V polovině první třetiny se po křídle řítil neúnavný Ondřej Hampl, dostal se až před Lorence, který však jeho pokus i následnou dorážku Studenta vytěsnil. Stav se stále neměnil. 

Ve 13. minutě se vlivem následků nedávné střely do citlivého místa nechal popovický brankář Lorenc vystřídat a v bráně ho nahradil Michal Žingor. Tomu se hned o první horké chvilky postarala velmi aktivní útočná lajna Řehák - Kaprál - Hrdina, která se na něj řítila v přečíslení 3 na 1. Kaprál hledal Řeháka, ten však nebyl v ideální pozici ke zpracování kotouče a k zakončení nedošlo.

Ke slovu se o něco později dostala Hamplova formace. Hračička Ondřej Hampl obehrál soupeře prohozením si puku mezi nohama, načež přihrával před bránu na volného spoluhráče, ale Žingor zůstával stále bezchybný. Stejně tak o něco později po střele Řeháka z první z prostoru mezikruží, kterou vytěsnil betonem.

Obrovskou příležitost ke skórování měl v závěru třetiny Jakub Kaprál. Za nahozeným kotoučem vyrazili naráz Jiří Hrdina a popovický brankář Žingor, Hrdina nakonec vybojoval kotouč a poslal ho na u mantinelu číhajícího Kaprála, z jehož hole si to puk zamířil okamžitě na bránu. Žingor se do své brány vrátit nestihl, ale skvěle ho zastoupil jeden z obránců, kterého střela trefila do nohou. První třetina tak skončila za nelichotivého stavu 0:1 z kralupského pohledu.

Na začátku druhého dějství už se však domácí fanoušci konečně dočkali. Nahození Jakuba Verbíka od modré tečoval Robin Student tak šikovně, že skončil až za Žingorovými zády. Ochozy v euforii, stav utkání 1:1.

A vstřelená branka vlila domácím do žil novou energii. Ačkoliv o chvíli později usedl na trestnou Tomáš Prášek, soupeře v následující přesilovce Kralupané do ničeho moc nepustili, naopak do šance v oslabení vyrazila dvojice Hampl - Student, druhý jmenovaný ale svou druhou branku utkání nevsítil. Oslabení však domácí sehráli na výbornou.

Další velkou příležitost si vypracoval Kaprálův útok ve 25. minutě, kdy se sám Jakub Kaprál prokličkoval až před brankáře, Žingor bezchybný. Puk ale získal Řehák a předával zpět do další šance Kaprálovi, ten ne a ne se prosadit.

O něco později přišlo další oslabení a další šance Ondřeje Hampla, který získal puk a zleva unikal do útočného pásma, uvolnil se do středu prohozením kotouče mezi nohama a bekhendem zakončil do protipohybu Žingora, který na poslední chvíli zasáhl vyrážečkou. 

Druhá třetina zkrátka patřila Kralupům, šance střídala šanci, ve 27. minutě puk při zámku soupeře ve vlastním pásmu puk prolétl brankovištěm, jen málo chybělo k získání vedení.

O chvíli později se domácí přeci jen dočkali. Práškovu střelu ještě Žingor vyrazil, ale jen na nikým nehlídaného Hanžla, pro kterého už nebyl problém dopravit kotouč za brankovou čáru. 2:1.

O chvíli později se do další šance dral Jakub Kaprál, ale Žingor jeho úmysl přečetl a kotouč mu vypíchl. Následně se začaly Velké Popovice trochu probouzet, ale Jiří Exner vedení svého týmu držel v platnosti. V polovině utkání měl i velkou porci štěstí, když dostal do bezprostřední šance kotouč jeden z velkopopovických útočníků, ale bránu přestřelil.

O další parádu se ve 32. minutě pokoušel Ondřej Hampl, když předvedl "spin-o-rama" alá Patrick Kane, ovšem ve finální fázi mu při zakončení sjel kotouč z čepele. Odradit se ale nenechal a pár vteřin na to rozjížděl další akci. Jeho nabídku tečoval Robin Student, bohužel mimo. Vzápětí pak Hampl ještě dorážel vyraženou střelu Hanžla, což už popovický obránce neunesl a svalil kralupského útočníka na zem.

Ve 33. minutě se rozjásaly kralupské tribuny potřetí. Situaci do svých rukou vzal Martin David, který se rozjel do útočného pásma, prudkou střelou prověřil Žingora, ten jeho pokus jen vyrazil zpátky na jeho hůl a další střele už dezorientovaný popovický gólman nedokázal zabránit. 3:1.

V poslední pětiminutovce pak o sobě dal znovu vědět Ondra Davídek, který se na Žingora řítil po pravém křídle, ale při zakončení mu puk sjel z čepele. Následně však přišlo Práškovo vyloučení a další mizerná popovická přesilovka. Davídek zachytil ve vlastním pásmu rozehrávku hostů, vyslal do šance Ondřeje Hampla, jehož vyraženou střelu se Davídek ještě pokoušel dorážet, ale puk letěl vzduchem a kralupský útočník neměl úplně snadnou pozici k zakončení.

V závěru třetiny se začala projevovat popovická frustrace, po souboji u mantinelu se do křížku s popovickými útočníky dostal Martin David a vznikla potyčka, v níž nechyběli ani jinak slušní hráči jako Jakub Kaprál či Ota Řehák. Vyústěním bylo vyloučení Martina Davida za krosček a hra ve třech proti pěti, jíž však domácí zvládli na výbornou a stav už se do konce třetiny neměnil.

Oslabení ve třetí třetině začala Kaprálova formace a odehrála ho skvěle. Po skončení popovické přesilovky se však hosté přesto na chvíli usadili v pásmu a nahození Freislera doputovalo až za studeného Exnera. 3:2.

Kaprálův útok se pak postaral o skrumáž na Žingorově brankovišti, ani jedna z dorážek se však neujala a rozhodčí pak museli opět řešit drobnou potyčku. Další útok pak rozjeli hosté, Jakub Žoha naznačil střelu, načež Roman Verbík padl na zem, Žoha však kotouč ještě potáhl, předložil před odkrytou klec Vackovi a ten z jasné šance srovnal skóre. 3:3.

Ve 45. minutě zůstal jeden z popovických obránců ležet na ledě. Hra se nepřerušovala, čehož využil Jakub Kaprál a žabičkou vyzval svého nového parťáka Jiřího Hrdinu, který však netrefil.

Ve 48. minutě prolétl útočným pásmem Ondřej Hampl, naznačil pohyb na bekhend, potáhl na forhend a vyslal prudkou střelu nad Žingorovo rameno. Zazvonila horní tyč.

Svůj typický průnik pak předvedl v 50. minutě třetí třetiny kapitán Tomáš Prášek, s tradičně skvěle pokrytým pukem na holi se dostal až před popovického gólmana, jeho pokus jen těsně minul levý růžek Žingorovy klece.

Poslední desetiminutovka patřila Exnerovi. V 52. minutě kralupská obrana propadla a jeden z popovických útočníků se řítil sám na kralupskou gólmanskou jedničku, Jiří Exner skvělým zákrokem udržel domácí tým ve hře!

V 53. minutě usedl za hákování na trestnou lavici Ondra Davídek a Popovice obsadily útočné. Verbíkovo prudké vyhození o mantinel hosté na modré zachytili a ve velké šanci se ocitl Aleš Kolaja, který vyslal prudký projektil do levého rohu domácí brány, zbrusu nová lapačka Jiřího Exnera ale byla nekompromisní. Velké Popovice si během přesilové hry vytvořily ještě několik šancí, ale z výtečného Exnera se stal neprůstřelný štít přivádějící útočníky k zoufalství.

Závěr třetiny patřil i díky dalšímu domácímu vyloučení Popovicím. A taky Jiřímu Exnerovi. V horkých chvílích domácí hrdina nezklamal a i díky němu utkání nakonec dospělo až do prodloužení.

Prodloužení začal každý z týmů se třemi muži v poli, rovnovážný stav hráčů na ledě ale dlouho nevydržel a na trestnou lavici usedl další kralupský hráč. Popovice se usadily v pásmu, kombinaci završila střela nad Exnerovu lapačku. Tuhle střelu si ale fantom v domácí bráně vychutnal a předvedl ukázkový semafor! Když ne na lapačku, zkoušeli to popovičtí z první  k tyči těsně nad zemí, Exnerův beton byl ale jasně proti.

Závěr přesilovky si kralupští pohlídali. Jakub Kaprál v útočném pásmu vyhrál buly, vyvezl kotouč do středního pásma, předal na najetého Tomáše Práška, který stále za stavu tří hráčů proti čtyřem puk zavezl zpět do útočné třetiny a prověřil Žingora, který ale střelu jen vyrazil přímo Kaprálovi do jízdy. Ten se nerozpakoval, napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. 4:3, Kralupy vítězí!

Obrovská úleva na Jakubově tváři demonstruje ten obrovský počet zmařených šancí v dnešním utkání, konečně mu to tam spadlo. Jeho formace se tradičně stará o velké množství příležitostí a jeho přínos mužstvu je nesporný, což potvrzuje i trenér Sikela. "Kuba nám v minulém zápase citelně chyběl, dnes už zaplaťpánbůh mohl nastoupit a jen potvrdil svoje kvality, za což jsem moc rád." 

Zápas jako takový hodnotí kralupský trenér takto: "Po nevydařeném začátku utkání, kdy jsme dostali góla, jsme se dostali do zápasu a vytvořili si spoustu šancí se spoustou střel, bohužel bez branky. Do druhé třetiny jsme pak udělali nějaké změny a vyhráli jsme jí celkem přesvědčivě 3:0, bohužel ale přišly další vyloučení, kontaktní gól soupeře z přesilovky na začátku třetí třetiny, hned vzápětí pak na 3:3 a najednou stačilo málo a zápas jsme mohli klidně prohrát. Měli jsme zase spoustu vyloučení, hráli jsme pořád v oslabení a soupeř měl tlak, ale s trochou štěstí jsme to díky bojovnosti a našemu gólmanovi přežili a v prodloužení rozhodli."

Kralupy si tak připisují první 2 body do tabulky a dočasně se posouvají na páté místo západní skupiny. Další utkání sehraje kralupské mužstvo už příští neděli 29.9. na příbramském ledě, což zní jako fajn námět na nedělní výlet. Tak dorazte wink 


HK Kralupy nad Vltavou - HC Slavoj Velké Popovice 4:3 po prodloužení
(0:1, 3:0, 0:2 - 1:0)
Branky (Asistence): 22. Student (Verbík J., Neiss), 29. Hanžl (Prášek, Davídek), 33. David, 64. Kaprál (Prášek); 4. Maňas (Rejna, Vacek), 42. Freisler, 43. Vacek (Žoha)

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

 

 

  • Lootus
    1 0
    V neděli všichni do PB podpořit naše kluky