Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Odveta se Slaným za 3 body! Vítězství vystřelil Robin Student, Kralupy začnou play-off doma!

1920_Kralupy_Slany_report

Kdo nepřišel, musel litovat, poslední kralupské domácí utkání základní části za návštěvu rozhodně stálo. Do Kralup dorazili slánští Lvi k sehrání odvetného zápasu, v němž chtěli domácí svému soupeři vrátit porážku 8:5 ze Slaného. Slánští zároveň hráli o naději na výhodu domácího prostředí do blížícího se předkola play-off, k čemuž Kralupanům scházelo získat jediný bod. Do utkání mezi muži zasáhli poprvé i dva útočníci úspěšné kralupské juniorky David Bradáček a Tomáš Kleveta.

Do utkání Kralupy vstoupily více než výborně. Úvodní buly sice vyhráli Slánští, ale zahajovací domácí formace kotouč ihned vybojovala a usadila se v útočném pásmu, kde částečně stihla i vystřídat. Během proměny formací se s pukem na chvíli pomazlili slánští obránci, ale forčekující Ondřej Hampl překazil jejich rozehrávku, kotouč vybojoval nazpět a předložil před brankovištěm připravenému Otu Řehákovi, který propálil bezmocného Matouška v bráně. Neuběhla ani minuty hry a tribuny mohly poprvé slavit. 1:0!

Ondřej Hampl měl poté v 7. minutě šanci vstřelit i svou první branku utkání, když ve středním pásmu vybojoval Tomáš Soukup puk a s Hamplem se dostal do přečíslení dvou na jednoho. Přes bránícího obránce dostal nejproduktivnější Kralupan žabičku přímo před slánského brankáře, ale tentokrát přesně zakončit nedokázal a neproměněnou příležitost tak mohli potrestat hosté. Martin Sekerka kotouč předložil v útočném pásmu do mezikruží Tomáši Kubinčákovi, jehož první pokus ještě Jiří Exner betonem vyrazil, bohužel však zpět na Kubinčákovu hůl. Slánský útočník už se napodruhé nemýlil a srovnal na 1:1.

Sotva potom uběhlo dalších 45 sekund hry a skóre se měnilo znovu. Jiří Exner nejprve fantastickým zákrokem vychytal samostatný únik Stanislava Lapáčka, načež ale hosté založili novou útočnou akci. Lapáček dostal do středu hřiště přesný pas od Vodičky, v mezikruží naznačil střelu a předložil před odkrytou klec Kasalovi, který už měl jednoduchou pozici a svůj tým dostal poprvé v utkání do vedení. 1:2.

13. minuta hry přinesla šanci na srovnání, když zavezl do útočného pásma kotouč Ota Řehák, jenž před bránou našel další přesnou žabičkou Robina Studenta, který prudký kotouč tečoval mezi tři tyče, ovšem Lukáš Matoušek ve slánské bráně předvedl výtečnou poziční hru a skvělým zákrokem domácí příležitost zneškodnil. Radost ze zákroku mu však přesto dlouho nevydržela. V následujícím střídání totiž puk převzal od juniorské posily Davida Bradáčka Ondřej Hampl, který se prosmýkl s pukem podél pravého mantinelu do útočného pásma a schovanou střelou za obráncem překvapil slánského brankáře střelou k bližší tyči. Kralupské ochozy byly znovu v euforii, skóre bylo opět srovnané. David Bradáček si navíc hned ve svém premiérovém utkání mezi muži připsal premiérový bod za důležitou gólovou asistenci a v 17. minutě hry byl dokonce blízko i své první brance, když ho po dalším Soukupem založeném útoku našel Hampl před brankovištěm. Tentokrát se ale zaskvěl hostující brankář Matoušek a vyrovnaný stav tak vydržel až do konce první dvacetiminutovky.

Stejně jako Kralupy první, začali druhou dvacetiminutovku lépe hosté. Aktivně hrající David Bradáček usedl hned v úvodu třetiny na trestnou lavici za pozdní dohrání a Slánští následně svou třetí přesilovou hru utkání využili. Lapáček našel v mezikruží Petruse, jehož střelu ještě Jiří Exner vytěsnil, ale u levé tyče v dráze vyraženého puku číhal Jan Vodička, který nadvakrát černou pryž dostal až do domácí sítě. Na tabuli svítil stav 2:3 a hosté byli znovu ve vedení. 

Radost slánským ovšem příliš dlouho nevydržela. Ve 25. minutě totiž Robin Student aktivním forčekingem napadl slánskou rozehrávku, vybojoval v útočném pásmu puk, jehož se následně ujal Jakub Kaprál. Pozornosti středního útočníka neuniklo uvolnění se Romana Verbíka, který se vydal od modré na výlet do mezikruží, od Kaprála obdržel přesný pas a přízemní střelou trefil přesně! 3:3!

Vyrovnávací branka dodala domácím borcům další dávku sebevědomí a pohody na hokejky, což chvíli po srovnání skóre málem zužitkoval hračička Ondřej Hampl, který se po zmatcích ve slánské rozehrávce náhle objevil s pukem před Matouškem a s prohozenou hokejkou mezi nohami se pokusil gólmana překvapit střelou, jíž v posledních letech nejvíce proslavil Tomáš Hertl brankou ve své nováčkovské sezóně v NHL Martinu Bironovi, v té době ještě brankářské dvojce newyorských Rangers. Lukáš Matoušek se však nenechal zaskočit a střelu s trochou štěstí vychytal.

Kralupy ovšem v útočných nájezdech nepolevovaly a o minutu později to tribunami zahučelo znovu po pohledné sólové akci Tomáše Roubala. Útočník třetí formace převzal kotouč za vlastní bránou, podél levého mantinelu s ním projel až do útočného pásma, kde se povedenou "stahovačkou" zbavil obránce a po protlačení se až před Matouška už akci chyběla jen gólová tečka. Slánský brankář ovšem své mužstvo podržel a stav udržel vyrovnaný, stejně jako v dalším Roubalově střídání, kdy útočník, jehož na ledě poznáte hlavně díky černému košíku na helmě, s nímž v každém utkání nastupuje, tentokrát od mantinelu našel přesným pasem před bránu najíždějícího Hanžla, jehož teč znepříjemnila Matouškovi práci, ovšem skóre ani tentokrát neupravila. 

Ve 34. minutě se poté po delší době do vážnější příležitosti dostali Slánští, když Husarik vybojoval za domácí brankou kotouč, který následně předložil do vyložené šance Nekvindovi. Jiří Exner ovšem tváří v tvář slánskému útočníkovi předvedl výstavní zákrok a soupeřovu šanci zneškodnil, stejně jako 80 sekund před koncem třetiny proti Vodičkovi, který se na jeho branku řítil po zaváhání domácí obrany úplně sám. Kralupský fantóm však tradičně své mužstvo podržel a vyrovnané skóre udržel až do přestávky.

Ještě lepší vstup, než do první dvacetiminutovky, měli domácí do té třetí. Uběhlo z ní sotva 20 sekund a elitní formace znovu využila nepřipravenosti slánské pětky a dokonala obrat. Roman Verbík od vlastní brány založil útok a Ota Řehák zavezl kotouč až před brankáře Matouška. Tam ho předal na středem hřiště dojíždějícího Studenta, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a vrátil svému týmu vedení! 4:3!

Ve zbytku třetího dějství se toho poté už příliš nestalo, ovšem za zmínku stojí rozhodně gesto fair play v podání Martina Hanžla, když chtěl hlavní rozhodčí Doubek poslat na trestnou lavici jednoho ze soupeřů za vysokou hůl. Hanžl sudímu vysvětlil, že se o nedovolený zákrok nejednalo a Doubek tak signalizovaný trest odvolal, čímž si kralupský útočník vysloužil ovace jak kralupských ochozů, tak obou střídaček. Slanému to nakonec přesto nebylo nic platné, protože o pár sekund se Martin Šimáček provinil podrážením a tentokrát již oprávněně muselo Slaný přeci jen do čtyř.

Následnou přesilovou hru Kralupy nevyužily, ale trápit je to nemuselo. Těsný náskok udržely až do konce třetí části i přes vyloučení Roubala za hrubost 97 sekund před koncem. Závěrečnou přesilovku Slánští sehráli bez brankáře v šesti hráčích v poli, což ale k dalšímu vyrovnání nevedlo i díky obětavým pádům do tvrdých slánských střel v podání Jakuba Šaršeho či Jakuba Verbíka, který lehl do té vůbec poslední střely hostů od modré a bolestivá grimasa ve tváři nejproduktivnějšího obránce značila jasně, že to nebylo nic příjemného. Jeho počin ovšem ocenila celá kralupská střídačka vědoma si toho, že se mohlo klidně jednat o střelu prodlužující zápas o další minuty navíc. 

"Dnes to pro nás bylo hodně důležité utkání," komentoval zápas hlavní trenér Dušan Sikela. "Potřebovali jsme získat alespoň bod, abychom začínali play-off doma a z toho možná ze začátku pramenila trochu nervozita. V první polovině zápasu se tam na obou stranách udála spousta chyb, hrálo se nahoru-dolů a my jsme věděli, že pokud chceme vyhrát, musíme zlepšit obrannou činnost. To se nám ve druhé polovině zápasu povedlo, srovnali jsme na 3:3 a pak už jsme věřili, že ten výsledek uhrajem. Třetí třetina pak byla hodně těžká, ale kluci hráli dobře a hlavně bojovali, zlepšili hru dozadu a pomáhali Ekymu (brankáři Exnerovi, pozn. red.), což byl základ celého úspěchu a dnešní zápas to nakonec rozhodlo."

Kvůli absenci zraněných útočníků Jana Hávy a Jiřího Brandejského dostali v utkání se Slaným příležitost i mladé kralupské naděje z juniorské kabiny David Bradáček a Tomáš Kleveta, jejichž ochotu doplnit sestavu trenér Sikela jen kvitoval. "Jsem moc rád, že kluci přišli a chtěli nám pomoct. Kleveta měl sice asi jen tři střídání, ale potřebovali jsme nějak oživit hru a tak tu příležitost dostal," vysvětloval Sikela. "Bradáček ale odehrál celý zápas a myslím si, že hrál výborně. Bojoval, snažil se, předvedl parádní výkon."

Kralupy udělaly důležitý krok pro vývoj následující fáze letošního ročníku krajské ligy a zajistily si výhodu domácího prostředí pro případné předkolo play-off. Po zaváhání Rakovníka okupujícího druhou příčku západní skupiny je navíc stále ve hře přímý postup do čtvrtfinále, na nějž Kralupané ztrácí pouhé dva body. Vzhledem ke vzájemným výsledkům, které by v případě rovnosti bodů obou mužstev rozhodovaly o pořadí, by však v posledním kole Rakovník proti Velkým Popovicím nesměl bodovat a Kralupy by naopak musely v derby na Mělníku vyhrát v základní hrací době. Jelikož ale míří kralupské cíle výš, než jen do čtvrtfinále, má trenér Sikela na celou věc trochu jiný pohled. "Pro nás je asi i lepší hrát to předkolo, než 10 dní stát a ve čtvrtfinále pak narazit na rozjetého soupeře," vysvětluje. "Jsme mužstvo, které potřebuje hrát a pro které bude nejlepší vstoupit do play-off tímto způsobem." 

O tom, v jaké fázi Kralupy do play-off nakonec naskočí, rozhodne až samotné poslední ligové kolo, v němž čeká Kralupany derby na ledě Mělníku. Pokud se bude v Kralupech hrát velmi pravděpodobné předkolo, je už nyní po výsledcích 21. ligového kola jisté, že se náš tým utká jedním z mužstev Benešova, Vlašimi, Kolína či Kutné Hory. 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

V případě zájmu o zaslání fotografií v plné kvalitě pište na email: 1Spesnanda1@seznam.cz

  • Komentáře jsou prázdné.