Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Kralupská kanonáda a třetí výhra v řadě! Sršni odletěli s přídělem 8:2.

1920_Kralupy_KutnaHora_report

4. kolo přilákalo do Kralup hejno Sršňů až z daleké Kutné Hory, kteří pevně věřili, že si zde spraví pachuť po poslední zastávce v Kolíně, odkud si odvezli porážku 5:1. Zprávy o tom, zda jim chutnalo více, nemáme, ale naloženo dostali poctivě. Chvílema se až zdálo, že pohostinnost Kralupanů nezná mezí. Ale pěkně po pořádku. 

Už první minuta utkání dala jasně najevo, jakým směrem se bude zápas odvíjet, když se po Hamplově přihrávce trefil devatenáctiletý Tomáš Soukup. Pro něj to byla v této sezóně vůbec první trefa za kralupský A-tým, nikoliv však v kralupském dresu. Vzhledem ke svému věku totiž mimo pravidelné účasti na utkáních mužů vypomáhá ještě extraligové kralupské juniorce, kde si připsal ve 4 zápasech 4 body, z nichž 3 byly za vstřelené branky. 

V 9. minutě navýšil kralupské vedení Ondřej Hampl, když pokořil Jelínka v kutnohorské bráně sám po individuální akci. 2:0.

Opaření Sršni se ani nestačili vzpamatovat a tahali puk ze své brány potřetí. Trefil se po Práškově přihrávce navrátilec do sestavy Jan Háva, jenž dosud stihl jen jediné utkání v prvním kole soutěže, než se přesunul na marodku. Vrátil se však v plné síle a odhodlání, což kutnohorští Sršni v dnešním utkání znatelně pocítili. Do kabin se šlo za stavu 3:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se na vedoucím mužstvu mělo něco měnit.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a dlouho se stav neměnil. Neovlivnila to ani další domácí přesilová hra, již třetí v tomto utkání, která zůstala bez využití. Ve 29. minutě se ale domácí tribuny přesto rozjásaly počtvrté, když si připsal svou premiérovou trefu v sezóně Ondřej Davídek po přihrávce Jana Hávy. 4:0.

Davídkova formace byla při chuti a o 4 minuty později se radovala znovu, tentokrát po trefě Martina Hanžla, pro něhož to byl už druhý zásah aktuálního ročníku. Na tabuli svítil stav 5:0 a hosté byli na ručník.

Těsně před koncem třetiny Sršni přeci jen trochu zahrozili, když jim byla nabídnuta příležitost v podobě přesilové hry. Kutnohorští se usadili v pásmu a vyslali na domácí bránu tři nebezpečné střely. Jirka Exner se však opět vyznamenal a držel svou nepropustnost.

Ve 47. minutě zvyšoval už na 6:0 čerstvě devatenáctiletý nováček Jiří Neiss, pro něhož se jednalo o druhý zapsaný bod po dvou odehraných utkání v kralupském A-týmu a který svým výkonem trenéra Sikelu natolik oslnil, až si řekl o stálé místo v sestavě. Na Jirku se tedy můžete těšit i v dalších zápasech krajské ligy.

Ve 49. minutě o sobě dali vědět konečně také hosté, když využil přesilovou hru Lukáš Beran a připravil Jiřího Exnera 11 minut před koncem o jeho neprůstřelnost. S odpovědí na sebe však domácí nenechali dlouho čekat a o devět sekund později měli Kralupy své šestibrankové vedení zpět. Opět se trefil dnes velmi motivovaný Jan Háva, tentokrát po přihrávce Šaršeho a stav byl 7:1. 

V 53. minutě využil Kopecký další kutnohorskou přesilovku a stáhl manko svého týmu znovu na 5 branek. Efektivita v přesilových hrách byl asi jediným aspektem hry, v němž měli hosté v zápase navrch.

I co se týče využité přesilovky, se však domácí přeci jen dočkali. 105 vteřin před koncem nabil Roman Verbík Miloslavu Cafourkovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. 

Zápas skončil za stavu 8:2 pro Kralupy a nadšené publikum aplaudovalo svým hráčům. "Měli jsme výborný vstup do utkání, který rozhodl o dalším dění. Měli jsme tam i několik samostatných nájezdů, které jsme neproměnili, škoda. Pevně věřím, že na dnešní výkon navážeme v následujícím utkání ve Vlašimi," hodnotil zápas trenér Dušan Sikela, který vyzdvihl hlavně výkon navrátilce Jana Hávy či mladíka Jiřího Neisse. Radost měl také z konečně využité přesilovky. "Pořád je ale na čem pracovat," dodal vzápětí. Poslední přesilovou hru totiž využil Ondřej Hampl v prvním utkání na ledě Černošic, od té doby zůstalo téměř 15 dalších příležitostí bez vstřelené branky, až dnes tuto nelichotivou sérii ukončil svou tvrdou střelou Miloslav Cafourek.

Kralupy si po porážce Kutné Hory připisují třetí vítězství v řadě před venkovním dvojzápasem, který započne příští sobotu ve Vlašimi. Vítězství 8:2 je skvělou pozvánkou na další domácí zápas, který se v Kralupech uskuteční 26. října. Pokud byste však cítili nedostatek hokejové dávky, Kralupští hráči rádi ucítí Vaší podporu i na příštím venkovním zápase. Rádi Vás ve Vlašimi uvidíme! 


HK Kralupy nad Vltavou - SK Sršni Kutná Hora 8:2 (3:0, 2:0, 3:2)
Branky (Asistence): 1. Soukup (Hampl), 9. Hampl, 9. Háva (Prášek), 29. Davídek (Háva, Hanžl), 33. Hanžl (Davídek, Prášek), 47. Neiss (Hampl), 49. Háva (Šarše), 59. Cafourek (Verbík R.); 49. Beran (Havelka), 53. Kopecký (Jiráň, Tvrdík)

 

Text: David Palán  
Foto: Rostislav Smolej  instagram

facebook twitter                                                

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.