Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Po dramatickém boji nakonec vítězná šňůra končí. Z Rakovníku bez bodu.

1920_Rakovnik_Kralupy_report

V rámci 6. kola krajské ligy zajížděli Kralupané na led Rakovníka, kde zakončovali sérii dvou po sobě jdoucích venkovních utkání a kde také útočili na pátou výhru v řadě, jejíž odměnou by byla druhá pozice v západní skupině. 

Trenér Sikela očekával od soupeře hokejovější hru než od předešlých oponentů, což se od počátku potvrzovalo. Rakovník hrál rychle, jednoduše a účelně, což už ve třetí minutě hry pocítil Jiří Exner, když musel čelit první vážnější šanci. Prudkou a přesnou střelu Ságnera však zkušeně vytěsnil ramenem. 

Motivovaní Kralupané nehodlali zůstat pozadu a na akce domácích reagovali rychlými protiútoky. Ve 4. minutě se dostal do přečíslení dva na jednoho Ota Řehák s Robinem Studentem. První jmenovaný vycítil v brankáři Pravdovi očekávání přihrávky na Studenta, zamířil na poodkrytou skulinku u pravé tyče a trefil přesně. 0:1.

Ačkoliv se Jiří Exner od počátku hry ukazoval ve skvělé formě, už ve čtvrté minutě bylo jasné, že čisté konto z posledního představení na rakovnickém zimáku v loňské sezóně, kdy pro Kralupy doslova ukradl vítězství 1:0, tentokrát nezopakuje. V příležitosti se ocitl zkušený kladenský odchovanec a někdejší dlouholetý hráč druholigových Řisut Václav Klaus a takový hráč se ve velké šanci zřídka mýlí. 1:1.

Rychlé vyrovnání domácí nakoplo a tvořili si další šance. V 5. minutě měli hosté velké štěstí, že Ambroz netrefil sám před brankovištěm prudkou přihrávku zpoza brány. O minutu později ujížděli Rakovničtí dva na jednoho, Exner ale skvěle přečetl přihrávku před prázdnou a po rychlém přesunu předvedl výtečný zákrok. 

V 9. minutě vyšla Macháčkovi stahovačka, jakou si mezi kralupskými beky vytvořil šanci, jeho následná rychlá střela ale Exnera nepřekvapila a betonem jí zneškodnil. Heslo "nedáš - dostaneš" se pak nějakou chvíli skloňovalo v publiku. Kralupy totiž puk následně vyhodily, kotouč se dostal až do rohu po levici brankáře Pravdy, kde ho první dojel rakovnický bek, Jakub Kaprál ho ale překvapil zezadu, puk vybojoval a předložil nikým nehlídanému najíždějícímu Robinu Studentovi, který trefil přesně! 1:2.

Rakovnické publikum i hráči byli jako opaření a Kralupy se dostaly do dalšího přečíslení. Dva na jednoho unikali Hampl s Neissem, domácí obránce si ale najíždějícího mladíka pečlivě hlídal a Hampl tak musel vzít celou akci na sebe. Vybruslil si více do středu a zkusil trefit skulinku v Pravdově výstroji. Domácí gólman jeho pokus vykryl.

Ve 13. minutě se zase trochu více ke slovu dostali domácí, kteří zamkli soupeře v jeho pásmu a tvořili si šance. Ty zůstaly bez využití, ovšem tlak umocnilo Neissovo vyloučení a následná domácí přesilová hra. Oslabení ale Kralupy sehrály na výbornou a po většinovou část přesilové hry si domácí nedokázali vypracovat větší příležitost. Až v jejích posledních sekundách se ve dvou velkých šancích ocitl Tolkner, který nejprve netrefil kotouč z první, následně ještě před bránou tečoval střelu od modré, ale opět bez úspěchu.

Tempo hry pak určoval spíše domácí Rakovník, kralupskou střelu vyslal po delší době až v 18. minutě Martin Hanžl, ale trefil jen vnější část levé Pravdovy tyče. Hosté však přesto zakončili první třetinu vítězně v poměru 1:2 z pohledu domácích.

Do druhé čási vstoupili domácí jako uragán a hnali se za vyrovnáním. Ve 22. minutě vytvořil Rakovník závar před kralupskou bránou, čehož se snažil využít ve velké šanci Grill, Exner ale jeho pokus zlikvidoval.

Ve 24. minutě se sám v útočném pásmu snažil prosadit Jakub Kaprál, když prokličkoval rakovnickou obranou, jeho následný bekhend ale neměl gólové parametry, načež se domácí dostali do protiútoku, Kos předložil Vyskočilovi a ten jeho nabídku zužitkoval. Srovnáno na 2:2.

Rakovník byl při chuti. O minutu později operoval v obranném pásmu hostů, kde předvedli jeho hráči "ťukec", jímž zmátli kralupskou obranu, nikoliv však nekompromisního Jiřího Exnera, který následnou stoprocentní šanci v bezprostřední blízkosti brankoviště zlikvidoval.

Jiřímu Exnerovi rakovnické prostředí nějakým způsobem vyhovuje, alespoň tomu odpovídají jeho výkony na zdejším ledě a stejně jako loni, i letos nadále přiváděl domácí útočníky k zoufalství. Jeden z nich zkoušel z prostoru kruhu pro vhazování prudkou střelu nad lapačku, na což jako by Exner přímo čekal a zákrok si ukázkovým semaforem doslova vychutnal.

Výkony kralupského brankáře vháněly energii do žil spoluhráčům v poli a o chvíli později se podařilo zavřít soupeře ve vlastním pásmu Hamplovu útoku. Branka z šancí ale bohužel pro hosty nepadla a po propadu se hra přesunula na druhou stranu. Zde však Rakovničtí chybovali a po faulu poskytly soupeři přesilovou hru. Během ní se v obrovské šanci ocitl Jakub Kaprál, když dostal nikým nehlídaný přesný pas přímo mezi kruhy, brankář Pravda si ale jeho pokus pohlídal. Následně však přesilovková formace propadla a do úniku se dostal Ságner, neskutečný zákrok předvedl Jiří Exner a držel nadále svůj tým ve hře, stejně jako po skončení přesilové hry v polovině utkání, kdy střelecký pokus Macháčka v brejku vytěsnil ramenem.

32. minuta pak po Cafourkově vyloučení nabídla domácí přesilovou hru. Kralupská speciální formace ale hru v oslabení sehrála opět výtečně a nejvážnější domácí šancí tak byl dlouho náhodný nevyzpytatelný odraz od zadního mantinelu až do Exnerova brankoviště. V posledních sekundách přeci jen přišel střelecký pokus ve větší šanci, ale nebylo to nic, s čím by si kralupský Ekynátor neporadil. O něco těžší práci měl po jejím skončení, kdy se jeden z hlavních bodových tvůrců Hegenbart ocitl ve stoprocentní šanci, ale Exner byl zkrátka proti.

Obrovskou příležitost pak měl Hávův útok ve 35. minutě. Pravda vyjel pro puk za bránu, kde ho však překvapil aktivní Davídek, který kotouč vybojoval a předložil do mezikruží na najetého Hávu. Jeden z rakovnických beků mu ale nedovolil do prázdné brány vystřelit a stav zůstal nadále vyrovnaný.

Ve 35. minutě byla domácí formace ve vlastním pásmu pod nátlakem Kaprálova útoku, kombinaci zakončil tvrdou střelou velmi aktivní střelec z obranných řad Martin David, ovšem bez úspěchu.

O minutu později dostal puk zpoza brány do vyložené šance Ondřej Hampl, ale autor pěti bodů z posledních dvou utkání se ne a ne prosadit. Následoval protiútok, po němž domácí zavřeli Kralupy v pásmu před Exnerem. Hosté už byli dlouho na ledě a bránili svou třetinu z posledních sil, přesto však úspěšně.

V 39. minutě byl ve velké šanci opět Kaprálův útok. Ota Řehák zavezl puk po pravém křídle do útočného pásma, předložil do středu na najíždějícího Kaprála, který kotouč tečoval na bránu. Pravda zasáhl betonem.

Poslední minuta pak přinesla jeden z nejklíčovějších momentů celého utkání. Čas odpočítávající dobu do konce třetiny se zastavil na 13 sekundách po té, co Hegenbart našel v mezikruží najíždějícího Kose, který měl nikým nehlídaný dostatek času Exnera vymíchat, hodil si puk na bekhend a poslal svůj tým gólem do šatny poprvé do vedení. 3:2.

Prvním, kdo ve třetí třetině prověřil studeného brankáře soupeře, byl Vyskočil, který zavezl puk do rakovnického útočného pásma, ale Exnera nepřekvapil.

Ve 44. minutě útočila na vyrovnání Hamplova formace, nátlak zakončil střelou Soukup, ale domácí obránce jeho střelu zblokoval. Tlak ale přinesl ovoce v podobě přesilové hry po hákování Vyskočila. První vážnější šanci během kralupské přesilovky měl však domácí Hegenbart, který vyprášil Exnerovu lapačku. Kralupy se pak dokázaly usadit v pásmu, ale hra v početní výhodě využita nebyla. 

Další příležitost na srovnání měl ve 49. minutě Ota Řehák, když při nepovedené domácí rozehrávce zachytil puk na útočné modré a řítil se sám na Pravdu. Střela z mezikruží ovšem mezi třemi tyčemi neskončila a Rakovník se vrhl do protiútoku, který nedovolil úspěšně zakončit Exner svým betonem. Následně se řítil do příležitosti v mezikruží Ambroz, jeho šanci ale zneškodnil skvělou defenzivní prací David Bunda.

Čas plynul a kralupské šance na srovnání se snižovaly. Nepřidalo tomu ani Řehákovo vyloučení za vysokou hůl. Velkou přesilovkovou šanci pak měl Matěj Kos, který rukavicí zachytil Davidův pokus o vyhození a ocitl se tváří v tvář před Exnerem. Martin David se pak ve snaze o nápravu situace vrhl rybičkou pod Kosovy nohy, načež domácí šanci úspěšně zneškodnil, ale jen za cenu vyloučení a následně tak byl nucen doplnit Řeháka na trestné lavici.

Ve dvojnásobném oslabení prožili Kralupští opravdu horké chvilky, které díky neskutečnému nasazení a obětavosti ustáli. Do střely ve stoprocentní šanci jednoho z rakovnických útočníků lehl Cafourek, další obrovskou příležitost vykryl tradičně výtečný Exner, který se vyznamenal hlavně po návratu Řeháka na led. Domácí publikum už slavilo po jedné z přesných razantních střel gól, rozhodčí však rozpažil. Nikdo nechápal jak, ale Jiří Exner vytasil další neskutečný zákrok a držel dál Kralupy ve hře.

Kralupané jakoby polití živou vodou po ubráněné dvojnásobné přesilové hře a skvělých zákrocích svého brankáře se pak tlačili za vyrovnáním, ale ne a ne najít cestu, kudy propasírovat puk za Pravdova záda. Až se kotouče ujal Robin Student, kličkou na modré se zbavil obránce a vystřelil na domácí bránu. Pravda jeho pokus ještě vyrazil, ale u kotouče pak byl první dojíždějící Tomáš Soukup, kterému se ho podařilo úspěšně protlačit za brankovou čáru. Velká radost kralupské střídačky a 4 minuty před koncem třetího dějství srovnané skóre. 3:3.

Rakovník se s vyrovnaným stavem nehodlal smířit a v závěru utkání se nepříjemně tlačil za rozhodnutím ještě před třetí sirénou. Exner však všechny šance zneškodnil, načež mohl do protiútoku vyrazit Ondřej Hampl. Jeho pokus chytil Pravda 20 sekund před koncem třetiny do své lapačky. 

Když už se vše připravovalo na prodloužení, zjevil se za kralupskou bránou autor prvního domácího gólu Václav Klaus, který ji obtočil, přesouvajícímu se Exnerovi kotouč zasunul mezi betony a 13 sekund před koncem třetí třetiny zaznamenal vítězný gól. Trenér Sikela si vzal okamžitě oddechový čas a následně dohráli Kralupané zbytek utkání s prázdnou bránu a šesti hráči v poli. Na srovnání však už nezbyl prostor.

Vítězná série tak po dramatickém boji na ledě silného Rakovníku končí. Utkání hodnotil asistent hlavního trenéra Martin Hampl takto: "Bylo vidět, že jsme dnes hráli proti úplně jinému soupeři, než doposud. Soupeřova souhra nám dělala trochu problémy a museli jsme si zvyknout na trochu jiný hokej. Byli tam šikovní hráči, zkušení hráči, byl to zápas na úrovni určitě prvních pěti, šesti mužstev. První třetina byla, dalo by se říct, dobrá, vedli jsme 2:1, ale věděli jsme, že udržet to bude těžký. Domácím se pak pár věcí povedlo a druhá třetina pro nás skončila hůř. Prohrávali jsme, ale do třetí třetiny jsme šli s tím, že se to pokusíme obrátit, podařilo se nám vyrovnat, ale konec jsme nezvládli. Nejspíš jsme si mysleli, že remíza je hotová a pak nás překvapila akce v posledních patnácti vteřinách a bohužel jsme dostali góla." Martin Hampl ale věří, že nepovedený závěr utkání hodí kralupské mužstvo za hlavu a už příští týden v domácím zápase ho proti Královu Dvoru odčiní. "Na utkání s Královým Dvorem se poctivě připravíme. Nehodláme nic podcenit a před domácím publikem budeme chtít rozhodně vyhrát."

Utkání proti Královu Dvoru sehrají Kralupy v sobotu 26.10. od 18:15 a naši hráči v něm budou chtít udržet domácí neporazitelnost, tak určitě neváhejte a pojďme je v tomto důležitém boji o další body do tabulky podpořit. Společně jsme silnější! 

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.