Reklamní sdělení
JMK spokojenost zaručena https://www.pet-shop-jmk.czNabízíme kvalitní a bezpečné postroje pro papoušky, které jsou navrženy podle jejich potřeb..
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czUrychlíme procesy ve vašem e-shopu. Ověřujte bankovní převody efektivně.
Cepelsnakeshttps://www.uzovka-cervena.czChov a prodej barevných forem užovky červené , heterodonů, Krajty královské a korálovek

Jakub Kaprál přispěl hattrickem proti Královu Dvoru k páté výhře v sezóně!

1920_Kralupy_KraluvDvur_report

Jako by si centr elitní kralupské formace Jakub Kaprál svou střeleckou mušku šteloval přímo na tento zápas. Kromě prvního domácího utkání proti Velkým Popovicím, které rozhodl v prodloužení, dosud střelecky mlčel, ale zdá se, že se jen plnila nádrž, jejíž hráz se proti Královu Dvoru protrhla. S přispěním dvou dalších branek lídra kralupského bodování Ondřeje Hampla a jeho útočného parťáka Jiřího Hrdiny zapisují Kralupy v této sezóně již třetí výhru, v níž svému soupeři nasázely 6 a více branek.

Vše začalo už v první minutě utkání. Jakub Kaprál vyhrál buly a Kralupští se vydali na první útočnou akci. Puk projel za králodvorskou bránou a když už to vypadalo, že obranné pásmo hostů opustí, zachytil ho Ota Řehák, který našel před bránou nikým nehlídaného Kaprála, proti jehož forhendovému blafáku nemohl brankář Havel nic dělat. Neuběhla ani půlminuta utkání a na tabuli už svítil stav 1:0.

Domácí se jednou brankou rozhodně nehodlali uspokojit a obléhání králodvorského obranného pásma neustávalo. O minutu později čelil v dalším střídání Jakub Kaprál opět po Řehákově přihrávce tváří v tvář Havlovi znovu, tentokrát byl ale úspěšnější králodvorský gólman.

Na začátku 6. minuty už se však elitní formace radovala znovu. Střela Martina Davida minula branku, ale odrazila se na Kaprálovu hůl a ten zavěsil podruhé. 2:0.

I přes dvoubrankové manko se Králodvorským nedařilo tvořit si větší šance, které by je dostaly zpět do hry. V 9. minutě při jejich rozehrávce naopak vybojoval kotouč v útočném pásmu dravý Tomáš Soukup a předložil napříč pásmem Jiřímu Hrdinovi, který vypálil z první. Puk jen tak tak minul branku.

O dvě minuty později se v přečíslení dva na jednoho řítili na králodvorskou bránu Hampl s Cafourkem. Ondřej Hampl vzal střelu na sebe a zamířil na pravý roh Havlovy brány, puk si to ale zamířil o něco málo vedle, než Hampl zamýšlel. Kralupský lídr se ale nehodlal nechat odradit a hrnul se do dalších šancí. S jeho nájezdem tentokrát po pravém křídle si Havel ještě poradil, ale v 15. minutě už se domácí centr konečně prosadil. Jeden z králodvorských obránců se nechal obalamutit jeho typickou "prohazovačkou" mezi nohami a mrštného Hampla už nedokázal nikdo zastavit. Protlačil se až na brankoviště a podrážený hostujícím obráncem procpal puk až za Havlova záda. 3:0.

V jaké nepohodě Easy Flyers hrají, ukázala přesilová hra v závěru první třetiny, kdy se v největší šanci celé dvouminutovky ocitl kralupský obránce Miloslav Cafourek. Stav už se do konce prvního dějství ale neměnil a domácí si do druhé části nesli velice komfortní tříbrankové vedení.

I druhou třetinu začali hosté přesilovou hrou, když za podrážení usedl na trestnou lavici Jiří Hrdina. Ani v této hře v početní výhodě se však Králodvorští nedokázali prosadit, což se jim hned vzápětí vymstilo. Minutu po skončení přesilovky vystřelil na Havla Ota Řehák, jeho pokus králodvorský brankář jen vyrazil na hůl Jakuba Kaprála, který se tento den probudil opravdu do střelecké nálady, odražený kotouč vyslal na bránu a trefil mezírku mezi konstrukcí a Havlovým ramenem tak akorát na velikost puku. 4:0 a první letošní kralupský hattrick byl na světě!

A aby toho nebylo na strážce králodvorské svatyně málo, o necelou minutu později o sobě dala vědět opět i druhá kralupská formace. Svůj druhý zásah v sezóně zaznamenal zkušený Jiří Hrdina a vyhnal Havla definitivně z brány, v níž ho nahradil Martin Černý.

Ve 29. minutě musel čerstvý králodvorský gólman čelit první vážnější šanci, když se na něj řítili v přečíslení Tomáš Soukup s Ondřejem Hamplem. Soukup poslal na svého centra přihrávku před odkrytou klec, jeho záměr však Černý přečetl včas a po rychlém přesunu šanci zlikvidoval betonem. Z protiútoku na druhé straně se záhy vyznamenal domácí brankář, který tentokrát v králodvorském přečíslení tří proti dvěma, při němž si vyměnili puk všichni aktéři hostující formace, vychytal prudký projektil nejlepšího králodvorského střelce Patrika Pánka ramenem. 

Po na sekundu přesně odehraných 33 minutách hry si kralupská obrana vybrala slabší chvilku a nechala před svou bránou osamoceného Tomáše Bréma. Situace využil Patrik Pánek, který mu předložil přesný pas a pro Bréma už nebylo nic složitého připravit Exnera o první čisté konto sezóny. 5:1.

Královu Dvoru vstřelená branka vlila krev do žil a začali si vytvářet šance. Hned vzápětí hosté otestovali Exnerovu pozornost střelou na jeho lapačku, domácí gólman si ale po inkasované brance ihned spravil chuť a publiku předvedl ukázkový semafor.

Po páté vstřelené brance domácí celkově mírně polevili a hru tvořili spíše hosté, načež kralupská lavička usoudila, že je třeba dát mužstvu nový impuls a vzala si oddechový čas. Proslov trenéra Dušana Sikely, zdálo se, zafungoval a hned vzápětí se řítili sami na Černého branku Ondřej Davídek s Janem Hávou, první jmenovaný ale nezamířil přesně.

Krátce na to vytvořila první formace skrumáž před králodvorskou bránou, čehož se snažil využít Martin David, ale puk svou střelou houští hráčů neprocedil. Útočný výlet si pak z protiútoku udělal obránce hostů Jan Veselý, který se dostal až před domácí brankoviště a zamířil nad Exnerovu lapačku, přestřelil však i jeho bránu.

Poslední slovo ve druhé části však měly Kralupy. V závěrečných sekundách objel soupeřovu bránu Tomáš Soukup a přesným pasem našel do mezikruží si najíždějícího Ondřeje Hampla. Ten si puk potáhl a přesnou střelou zápěstím prostřelil i druhého králodvorského brankáře. 6:1. 

Na začátku třetí třetiny dostala hosty do tempa pětiminutová přesilová hra jako následek střetu Ondřeje Davídka s králodvorským obráncem Davidem Chládkem v samotném závěru prostřední dvacetiminutovky. Davídka za napadení poslali rozhodčí rovnou do sprch a na trestnou pak za něj usedl Martin Hanžl. Králův Dvůr si při hře v početní výhodě dlouho nemohl vytvořit vážnější šanci, ve 44. minutě utkání se ale přeci jen prosadil. Exner vyrazil Djobkovu střelu na hůl Patrika Piovarčiho, který z dorážky s trochou štěstí dostal kotouč až za brankovou čáru. 6:2.

Další branku v pětiminutové přesilové hře už hosté nepřidali a krátce po jejím skončení už motali hlavu jejich obraně Hampl s Hrdinou, z čehož nakonec ale žádná nebezpečnější střela nebyla. 

Ve 48. minutě byl ke svému třetímu gólu v sezóně blízko Tomáš Soukup, když při kralupské přesilové hře po vyloučení Krásla za vysokou hůl tečoval těsně před Černým Cafourkovo nahození od modré čáry, puk si ale skulinku ve výstroji králodvorského brankáře nenašel.

Na začátku 53. minuty byl ve velké šanci Robin Student, když se k němu dostal puk v bezprostřední blízkosti Černého, ale možná už byl soupeřovu gólmanovi příliš blízko. Zkusil trefit odkrývající se část u levé tyče při brankářově přesunu, puk jen těsně minul brankovou konstrukci.

Následovalo další kralupské vyloučení, tentokrát za katr usedl na 2 minuty za podrážení Tomáš Soukup. Hned z kraje oslabení se pak do úniku řítil Ota Řehák, který se stínovaný králodvorským obráncem pokusil o forhendový blafák. Na Černého s ním ale nevyzrál.

58. minuta zápasu nám ukázala nezvyklý útočný výlet obránce Romana Verbíka, který objel soupeřova obránce a dostal se až před Černého. Forhendem se mu ale nepodařilo dostat puk přes jeho výstroj, nicméně akce jen ukazovala, v jaké pohodě už kralupské mužstvo hrálo.

Přesto se hostům ještě jednou podařilo Exnera pokořit. David Bunda se totiž provinil v poslední minutovce faulem kolenem a následnou přesilovou hru hosté bleskově využili brankou Patrika Pánka.

Martin Hanžl pak měl ještě pár sekund před závěrečnou sirénou šanci při samostatném úniku na Černého, ale druhý králodvorský brankář dnes chytal opravdu dobře a nedovolil už domácímu útočníkovi stav utkání upravit. 

Kralupy tak Králův Dvůr poráží, hlavně díky jednoznačné první polovině utkání, kdy po páté brance upravující stav na 5:0 vyhnaly Havla ze soupeřova brankoviště, v poměru 6:3. Nahrazující gólman Černý už byl poté úspěšnější, část hry za jeho úřadování vyhráli hosté i díky dvěma využitým přesilovým hrám z jejich pohledu 3:1, ale na body už to dnešnímu kralupskému soupeři zdaleka nestačilo. "Dnes rozhodl začátek utkání, který jsme měli výborný a celkově velká spokojenost s první polovinou zápasu," hodnotí výsledek hlavní trenér Dušan Sikela. "Vedení nás pak ale asi trochu uspokojilo a s druhou polovinou už to bylo o něco horší, hlavně třetí třetina se nám moc nepovedla. Musíme si z toho vzít ponaučení, příští zápas nás čeká ve Slaným a tam budeme muset předvést určitě lepší výkon, než dnes ve druhé polovině zápasu."

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.