Reklamní sdělení
Dobrokrok z. s., správným směremhttps://www.dobrokrok.czDali jsme si za cíl pomáhat zvířatům a seniorům. Pomáhat můžete i vy, třeba nákupem Dobromisky.
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
ONE LOVE - ONE GODhttps://www.jinedimenze.netZábava i poučení z jiných dimenzí. Povídky, příběhy, knihy, hudba, láska a mnoho dalšího...

Přestřelka ve třetí třetině kralupské body nepřinesla, Slánští uhájili domácí neporaženost.

1920_Slany_Kralupy_report

V rámci 8. kola krajské ligy zavítaly Kralupy na led slánských Lvů, kde mohly v případě výhry poskočit na druhé místo ve skupině. V cestě jim stál ovšem soupeř, který na svém ledě dosud ani jednou nezaváhal, což potvrdil i v tomto zápase a již v první třetině prakticky rozhodl o utkání, v jehož zbytku pak už Kralupští jen marně stahovali ztrátu.

Rozdílovým faktorem ve hře obou týmů byla v tomto utkání obranná hra. Větší důmysl scházel v té kralupské, aby mohli hosté v utkání ve Slaném pomýšlet na bodový zisk. 

Hned na počátku druhé minuty se sám před Exnerem zjevil nikým nekrytý Nekvinda, kralupský brankář však proti jeho pokusu vytasil svou lapačku a uklidnil slánské publikum.

Útočná chuť ale Kralupům nechyběla. Na domácí akce reagovaly rychlými protiútoky, puk prolétával brankovištěm, ovšem vždy chyběl poslední krok k tomu, aby skončil v domácí síti. 

V 5. minutě se ocitl ve velké šanci Ota Řehák, když se puk překvapivě odrazil od zadního mantinelu před brankoviště přímo k němu, ale domácí brankář Matoušek se nenechal zaskočit a udržel bezbrankový stav.

Obrovskou příležitost pak měl na druhé straně o dvě minuty později Vodička, který si najížděl před brankoviště, kam také dostal přihrávku, "z první" však trestuhodně netrefil puk ideálně a kralupský gólman tak ani nemusel zasahovat.

Na začátku 10. minuty už se ale domácí dočkali. Zilcherovu střelu Exner nedokázal zkrotit a puk mu vypadl z výstroje, za dorážkou se vrhli okamžitě Martinové Slánský s Frolíkem, načež druhý jmenovaný nakonec dostrkal puk až za brankovou čáru. 1:0.

Odpovědět mohl téměř okamžitě Jan Háva, ale jeho střela skončila na tyči domácí brány. Háva se však nenechal odradit a hrál nadále velmi aktivně. S jeho napadáním měla slánská obrana při rozehrávce nemalé problémy.

Ve 13. minutě pak domácí udeřili podruhé. V předbrankovém prostoru se k odraženému kotouči jako první dostal Jan Vodička, proti jehož střele už nemohl Exner nic dělat. 2:0.

Trenér Dušan Sikela pak vycítil, že jeho mužstvo potřebuje uklidnit a vzal si oddechový čas. Následovaly šance na kralupské straně. Nejprve střílel Robin Student k pravé tyči Matouškovy brány, o chvíli později vyslal Davídek do protiútoku Jana Hávu, ale i s jeho zakončením si Matoušek poradil a slovo tak převzali domácí. Slánský předal Špičanovi, ten s pukem podél levého mantinelu pronikl až do útočného pásma a střelou mezi betony nachytal kralupského brankáře. Na tabuli svítil stav 3:0 a Exnera střídal v brankovišti Pavel Kresta.

Netrvalo dlouho a druhý kralupský gólman si připsal svou první inkasovanou branku sezóny. Osamocený Vodička dostal před bránu přesnou přihrávku od Lapáčka a opět trefil přesně. 4:0.

Do další domácí příležitosti se hrnul o minutu později Martin Slánský, ale ztroskotal na kralupském obránci Martinu Davidovi, pro nějž to bylo obzvlášť speciální utkání. Ještě v loňské sezóně nastupoval ve stejném dresu jako jeho dnešní soupeř a motivovanost na něm byla po celý zápas hodně znát.

V závěru první třetiny získaly Kralupy možnost přesilové hry díky nedovolenému bránění Michala Voháňky. Těsně před jejím koncem nebezpečně tečoval Ondra Davídek Hávovu střelu, puk si ale mezi tři tyče cestu nenašel a Slaný si do druhého dějství odneslo čtyřbrankové vedení.

Hned z kraje druhého dějství dostala do tempa Kralupy další přesilová hra po držení Tomáše Kubinčáka. Domácí v jejím začátku sice ujeli dva na jednoho, slánskou šanci ale skvěle eliminoval Jakub Verbík, který přečetl přihrávku před Krestovu bránu, akci zastavil a rozjel protiútok, po němž se hosté usadili v pásmu a tvořili si šance. Přesilovkový tlak na chvíli přerušilo zranění jednoho z domácích hráčů, kterého jedna ze střel trefila do oblasti hlavy a krku a ledovou plochu zanesla jeho krev. Domácí hráč však opustil hřiště sám bez nutné pomoci druhých a po očištění mohli Kralupy mohly pokračovat v přesilovce, v níž měl velkou šanci vstřelit branku svému bývalému týmu Martin David, ale v předbrankovém prostoru netrefil puk přesně.

Přesilová hra skončila bez využití, ale pár sekund po jejím skončení se Kralupy přeci jen konečně prosadily. Mladík Jiří Neiss našel dnes opět velmi aktivního Ondřeje Davídka, který puk dostal poprvé za Matouškova záda a snížil na rozdíl tří branek. 4:1.

Vstřelená branka Kralupany nakopla a ve druhém dějství jako by hrál úplně jiný tým, než v tom prvním. Ve 29. minutě předvedla pohlednou kombinaci na jeden dotek trojice Soukup - Hampl - Háva, ale gólovou tečkou akce neskončila.

Až v dalším střídání našel Jakub Kaprál před brankou Robina Studenta, ten už se nemýlil a svou třetí brankou v sezóně stáhl kralupské manko na dva góly. 4:2.

A kralupské šance neutichaly. O minutu později posílal Ondra Hampl puk před brankoviště na Tomáše Soukupa, od jehož bruslí se puk odrazil a jen tak tak minul levou tyč domácí brány.

Motivovaný Martin David pak v polovině utkání zabránil téměř jistému pátému domácímu gólu, když zastavil přihrávku mířící před odkrytou klec na volného Špičana a otočil hru na druhou stranu, kde Jakub Kaprál o chvíli později našel do oblasti kruhu pro vhazování si najíždějícího Jakuba Verbíka, k němuž se však na poslední chvíli stihl stáhnout jeden ze slánských obránců a svou holí zblokoval Verbíkovu střelu.

Ve 35. minutě nemohl Robin Student udělat na vlastním brankovišti jinak, než odstavit protihráče v šanci krosčekem, za nějž dostal dvě trestné minuty. V následné přesilovce si domácí vytvořili tlak a po jedné ze střel už se slánští hráči radovali ze vstřeleného gólu, ovšem puk zastavil téměř na brankové čáře po skvělém zákroku Pavel Kresta. 

Ve 38. minutě se s pukem do domácího brankoviště procpal štírek Tomáš Soukup, atakovaný domácím obráncem ale v pádu nedokázal bekhendem najít skulinku v Matouškově výstroji a dostat puk do brány.

V závěru třetiny sice získali Kralupští výhodu přesilové hry, ovšem po uplynutí 70 sekund viděl rozhodčí Jelínek hákování Jana Hávy a síly na ledě se srovnaly. Hra ve čtyřech se ve třetí třetině překlenula v domácí přesilovou hru, kterou Slánští využili a brankou Tučka si vzali tříbrankové vedení nazpět. 5:2.

Kralupy hýřily útočnou aktivitou a nehodlali nic vzdát. Ondřej Hampl nejprve před domácí bránou hledal Tomáše Soukupa, jeho přihrávku domácí obrana zastavila a tak o něco později čelil další šanci tváří v tvář Matouškovi sám, ale ani tentokrát neuspěl. 

Ve 45. minutě se vyznamenal Pavel Kresta. Hosté nechali na své obranné modré zapomenutého Vodičku, který dostal přesnou přihrávku a ujížděl úplně sám na Krestu. Svým bekhendovým blafákem si však na kralupského brankáře nepřišel a Kresta svůj tým držel nadále ve hře. 

O něco později likvidoval Kresta pokusy Kubinčáka. Nejprve z bezprostřední blízkosti přímo na brankovišti, poté vyrážel jeho prudkou střelu od mantinelu svou helmou. 

49. minuta nabídla další šance Hamplovy lajny. Nejprve po jeho průniku do předbrankového prostoru střílel nepřesně Háva, chvíli na to vyslal dělovku od modré Cafourek. Jeho pokus olízl horní tyč a zmizel za mantinely. 

Ke slovu se tak v 50. minutě dostali opět domácí. Stanislav Lapáček nepohrdl nabídkou odkryté brány, kdy se před ním objevil vyražený kotouč po Špičanově střele a poslal Lvy po druhé v utkání do čtyřbrankového vedení. 6:2.

Pavel Kresta se nenechal další brankou rozhodit a o dvě minuty později likviduje nadvakrát Lapáčkův pokus mezi jeho betony. Do šance se tak chvíli na to mohl dostat Ondřej Hampl, jehož střela po dalším z jeho typických průniků nejprve skončila na Matouškových betonech, puk ale zůstal v útočném pásmu a k Hamplovi se pár sekund poté odrazil znovu a tentokrát před ním zívala odkrytá brána. V cestě mu stál jen blokující obránce, jehož nakonec svou střelou i smolně trefil a na svou sedmou branku sezóny si tak musel ještě chvíli počkat, což nesl velmi nelibě.

V 54. minutě měl další velkou příležitost Jakub Kaprál, v přímém souboji s Matouškem ale neuspěl. Kralupská obrana pak zachytila domácí vyhození z pásma a puk obrátila zpět na domácí bránu. Puk se cestou však hodně vrtěl a skákal, čtyři hráči ho nedokázali zpracovat a tak se dostal až před Matouškovu bránu, kde číhal Robin Student. Ani on však neposedný puk netrefil ideálně a Matoušek ho po Studentově pokusu ukryl ve své výstroji.

V 55. minutě se kotouče ujal opět Ondřej Hampl, který se rozhodl vypustit ze sebe na střídačce dušenou frustraci z neproměněné šance z posledního střídání, nabral rychlost, projel domácí obranou a z levého křídla vystřelil na Matouška. Ten jeho pokus jen vyrazil betonem zpět na jeho hůl, načež už se z dorážky Hampl nemýlil a odstartoval divokou pětiminutovku, která některé pamětníky vrátila zpět do hokejových 80. let, kdy hokeji vládl útok a obrana téměř neexistovala. 

Pár sekund na to totiž rozjel útok Robin Student, který předal kotouč Řehákovi a ten našel v mezikruží najetého Kaprála. Elitní centr potvrdil svou střeleckou formu a svou pátou brankou sezóny snížil na 6:4.

O minutu a půl později čelil domácí brankář další Kaprálově šanci, když kralupský centr dojel jako první odražený kotouč před brankovištěm a bekhendovou kličkou se snažil pokořit Matouška podruhé, tentokrát však uspěl domácí gólman a dát o sobě vědět tak mohli opět domácí. Martin Slánský poslal přesnou přihrávku na před odkrytou klecí nikým nehlídaného Nekvindu, který "z první" trefil přesně a uklidnil domácí střídačku. 7:4.

V dalším střídání zkoušel procedit puk Matouškovou výstrojí střelou z předbrankového prostoru Martin Hanžl. Slánský brankář si sám nebyl jistý, jestli mu puk výstrojí prošel nebo neprošel, ale přesná přihrávka zpoza brány nakonec Hanžlem zužitkována nebyla.

Až v 58. minutě opět zaúřadoval první útok. Ota Řehák chvíli míchal s pukem u pravého mantinelu v útočném pásmu, načež si obhodil napadajícího slánského obránce, předložil před bránu Jakubovi Kaprálovi a ten vsítil svou druhou branku v utkání. 7:5.

Hostující střídačka už si pohrávala s myšlenkou zkusit ještě hru v šesti, tu však nechal rozplynout Martin Frolík, když zachytil kralupskou rozehrávku a sám proti Krestovi upravil na finálních 8:5.

Ani pět branek v posledních dvou třetinách tak nepřinesl Kralupům bodový zisk. Po jednoznačné první třetině museli hosté po celý zbytek utkání stahovat soupeřův náskok, který si Slaný už vzít nenechalo a potvrdilo domácí neporaženost, která tvá již pět utkání v řadě. "Dnes jsme předvedli nejhorší obranný výkon," komentuje výsledek hlavní trenér Dušan Sikela. "Zápas jsme celkově špatně začali. Špatně jsme bránili jako celek, nechávali jsme soupeře snadno přecházet střední pásmo a špatně jsme bránili prostor před vlastní brankou, což rozhodlo o výsledku."

Po prohře ve Slaném se Kralupy propadají vyrovnanou tabulkou na páté místo západní skupiny, přičemž na druhou příčku obsazenou aktuálně Rakovníkem ztrácí jediný bod. Už příští sobotu se svou pozici budou snažit vylepšit v zápase proti Žabonosům, které ve východní skupině budou chtít navýšit dvoubodový náskok na poslední Vlašim. "Na Žabonosy se musíme lépe připravit. V domácím prostředí budeme chtít hrát aktivně, dostat soupeře pod tlak a donutit ho ke stejným chybám, jaké jsme dělali my dnes proti Slanému."

 

Text: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

 

 

 

  • Komentáře jsou prázdné.