Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Po dvou výhrách zakončují Kralupy přípravu těsnou porážkou po nájezdech. Trenér Sikela je s výkony spokojený

Kralupané mají za sebou poslední přípravné utkání před novou sezónou s bilancí dvě výhry a jedna prohra po samostatných nájezdech. Kralupskému publiku se během přípravy stihly představit všechny nové posily, jejichž výkon si trenér Sikela pochvaluje. "Kluci zapadli do mužstva hodně rychle a jak v zápasech, tak na tréninku se jejich herní kvalita jasně projevuje," říká kralupský trenér, který si chce ale hodnocení celé přípravy pokorně nechat až po výsledcích prvních kol nového ročníku středočeské krajské ligy. Tu Kralupané odstartují v sobotu na vlastním ledě proti loňskému semifinalistovi z Velkých Popovic. 

Stejně jako loni započal A-tým Kralup i letos sérii předsezónních přípravných utkání bitvou s dravými kralupskými juniory, v jejímž průběhu museli muži dokonce dotahovat jednobrankový náskok mladíků, přestože skóre zápasu po akci ofenzivního beka Martina Davida otevřel šikovnou tečí Martin Hanžl. "Při prvním utkání jsme byli teprve podruhé na ledě," vysvětluje Sikela. "Chtěli jsme se co nejdříve dostat do zápasového tempa a trochu si osahat hřiště, k čemuž jsme zvolili utkání s našimi juniory, protože zápas je přeci jen něco jiného, než pouhý trénink." V zápase postupně zkušenější mužstvo dle očekávání přeci jen převzalo otěže zápasu a po brankách nově příchozího Pavla Husarika, dvou trefách Jakuba Kaprála a rovněž příspěvku kralupského odchovance Tomáše Rubeše, který zde strávil pouze přípravné období před startem třetí nejvyšší německé soutěže, kde v dresu Modrých Ďáblů z Weidenu působí, nakonec porazilo nástupnickou generaci v poměru 5:4. 

Po tomto nakonec vcelku dramatickém utkání následoval o pár dní později zápas proti zástupcům stále rostoucí a prestižnější univerzitní ligy, reprezentantům Univerzity Karlovy. "Cílem v tomto utkání bylo dát příležitost zahrát si každému hráči v týmu, což si myslím, že bylo splněno," říká Sikela. "K tomu jsme navíc zvítězili a obzvlášť ze začátku měl zápas z naší strany určitě kvalitu," naráží na pětibrankový náskok, který si Kralupy v prvních polovině utkání po brankách Roubala, Soukupa, Husarika, Davida a Hávy vypracovaly. I tento zápas se však neobešel bez dramatu. Mladým studentům se ve třetí třetině podařilo náskok stáhnout a chybělo opravdu málo a střetnutí dotáhli až do prodloužení. To by ovšem osud do svých rukou nesměla vzít další z nově příchozích útočných posil Martin Příhoda, který se usadil v elitní formaci po boku dravého tandemu Kaprál - Soukup a necelých 5 sekund před vypršením časomíry dorazil střelu Jakuba Verbíka až do sítě univerzitního mužstva. Kralupy - Univerzita Karlova 7:6.

Do zápasu s "Karlovkou" rovněž vůbec poprvé v kralupském dresu zasáhla z předsezónních posil ta vůbec nejčerstvější, jíž je útočník Tomáš Kubinčák. Dvaačtyřicetiletý veterán do Kralup přichází z kabiny rivala ze Slaného, kde odehrál posledních 9 sezón, v nichž zaznamenal úctyhodných 197 bodů. "Tomáš nás oslovil s tím, že už nebyl spokojený ve svém bývalém působišti a sám chtěl udělat nějakou změnu. Vzhledem k tomu, že se chceme v sezóně pohybovat nahoře a prát se o ty nejlepší příčky, jsme potřebovali kádr, obzvlášť v té útočné fázi, zkvalitnit a já věřím tomu, že nám s tím Tomáš svou zkušeností pomůže," vysvětluje Sikela příchod veterána, který v posledním ročníku krajské ligy dokázal ve 20 zápasech nasbírat 22 bodů za 9 branek a 13 asistencí a že věk je jen číslo, dokazoval i v obou přípravných utkání za Kralupy. Svou zarputilostí a bojovností leckdy předčil o roky mladší soupeře a proti Karlově Univerzitě už si dokonce připsal i svou první neoficiální asistenci v kralupských barvách na otevírací brance Tomáše Roubala.

Generálkou na nový ligový ročník byl urputný boj s jedním z každoročních favoritů soutěže Rakovníkem. Kralupy v něm otevřely brankový účet po pohotové střele Jakuba Kaprála mezi Pravdovy betony. Rakovník následně vývoj utkání dvěma trefami otočil a jednobrankový náskok držel až do posledních minut zápasu. Krátce před poslední pětiminutovkou se však slova ujal opět snajpr Martin Příhoda, který zužitkoval přesný pas Rubeše od modré a k levé tyči rakovnické brány trefil přesně. Utkání nakonec dospělo do samostatných nájezdů, kde se z vítězství po dvou úspěšných pokusech radovali hosté. "Trochu mě mrzí, že jsme dnes nemohli nastoupit v kompletní sestavě," litoval po zápase trenér Sikela. "Ale myslím si, že i ve složení, ve kterém jsme nastoupili, jsme předvedli hodně slušný výkon a i pro diváky to bylo hezké utkání," uzavřel Sikela spokojeně s tím, že zápas jako prověrka před těžkým soupeřem z Popovic rozhodně splnil účel.

 

SESTŘIH GÓLOVÝCH AKCÍ Z PŘEDSEZÓNNÍ PŘÍPRAVY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ PŘEDSEZÓNNÍ PŘÍPRAVY
 
  P HRÁČ G A B
1. Ú Tomáš Soukup 1 3 4
1. Ú Tomáš Rubeš (odchod do Německa) 1 3 4
3. Ú Jakub Kaprál 3 0 3
4. Ú Martin Příhoda 2 1 3
5. O Martin David 1 2 3
6. Ú Tomáš Roubal 2 0 2
6. Ú Pavel Husarik 2 0 2
8. Ú Martin Hanžl 1 1 2
9. Ú Jan Háva 1 0 1
10. G Jiří Exner 0 1 1
10. Ú Ondřej Hampl 0 1 1
10. Ú Karel Tůma 0 1 1
10. Ú Tomáš Kubinčák 0 1 1
10. Ú Ondřej Davídek 0 1 1
10. Ú Jiří Brandejský 0 1 1
10. O David Chládek 0 1 1
10. O Tomáš Prášek 0 1 1
10. O Roman Verbík 0 1 1
10. O Jakub Šarše 0 1 1
10. O Jakub Verbík 0 1 1

Přípravné zápasy kralupského A-týmu byly zajisté samy o sobě vynikající pozvánkou na první ligové kolo, které Kralupané odehrají už příští sobotu na domácím ledě proti ambicióznímu Slavoji Velké Popovice. Pro naše bojovníky bude úspěšný vstup do nového ligového ročníku více než důležitý, proto rozhodně neváhejte a dorazte je v boji o první body proti loňskému semifinalistovi podpořit! Společně jsme silnější! 

 

Text & video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter