Reklamní sdělení
Šatoli.cz - šijeme kvalitněhttps://www.satoli.czSvatební doplňky, kapsáře na zeď, kapsáře do školky, ubrousky na svačinu, zakázkové šití.
Celostní koučink Písekhttps://www.morionlight.comKoučink, kraniosakrální terapie, tkáňové soli, Bachovy esence, produkty Finclub
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.

Kralupy zakončily přípravu osmi góly v síti Slaného a vyhlíží první ligový zápas

2122_konecpripravy

Generálka na novou sezónu jako z říše snů, i tak by se dal popsat poslední přípravný zápas kralupských hokejistů před novým ročníkem středočeské krajské ligy, ve kterém porazili rivala ze Slaného vysoko v poměru 8:4. Trenér Dušan Sikela však zůstává nohama na zemi a emoce krotí. "Dopředu jsme měli mraky šancí, ale směrem dozadu se musíme do zápasu s Rakovníkem podstatně zlepšit," říká kralupský lodivod, který už společně s celými hokejovými Kralupy vyhlíží nedělní první ligový zápas.

Se Slaným kralupské áčko celou sérii čtyř přípravných zápasů i započalo. Do prvního utkání proti rozehranému rivalovi nastoupila výrazně omlazená sestava, z níž se měli za úkol předvést hlavně nové akvizice z loňského kádru kralupské juniorky, kteří po celý zápas soupeři svou aktivní hrou zdatně zatápěli. Slaný sice ovládlo první dějství v poměru 3:0, ve druhé třetině však domácí převzali otěže utkání a po brankách Bradáčka, šikovné teči Martina Davida a Brandejského individuální akci srovnali skóre na 3:3. Ve třetí třetině se ovšem štěstí přiklonilo více na stranu hostů, kteří dvěma brankami odskočili a i přes nadějné kralupské snížení po Roubalově akci nakonec skóre zpečetili gólem do prázdné brány v poslední vteřině zápasu na konečných 4:6 z kralupského pohledu. 

Největším lákadlem celé přípravy pak bylo následné střetnutí s druholigovými Řisuty. Motivovanost Kralupanů a jejich odhodlání soupeře z vyšší ligy porazit byla znát hned od prvního buly a zaskočeného soupeře přehrávali. Ve 13. minutě lovil brankář Novotný po Kaprálově bekhendu ze své brány první puk a další na sebe nenechal dlouho čekat, když Husarik milimetrovou přihrávkou vyslal do úniku opět kralupského prvního centra a Jakub Kaprál se ani podruhé bekhendovým blafákem nemýlil. Řisuty však přesto dokázaly dvěma slepenými góly náskok domácích ve druhé třetině smazat, aby pak ve třetí třetině dokonaly obrat. Kralupy ovšem nepřestávaly svou aktivní hrou soupeři zatápět a přestože už to vypadalo, že hosté své těsné vedení udrží, přišlo zadostiučinění v podobě přesné přízemní střely Jakuba Verbíka od modré, který ve spolupráci se svým před bránou stínícím bratrem Romanem dopravil puk minutu a půl před koncem třetí třetiny při hře 6 na 4 potřetí za Novotného záda. Utkání nakonec rozhodly samostatné nájezdy, v nichž použil Jakub Kaprál svůj bekhend potřetí a opět úspěšně. Na výhru to ale přesto nestačilo a jako vítěz nakonec odjely z kralupského stadionu druholigové Řisuty. Zápas s nejzvučnějším oponentem přípravy trenér Dušan Sikela přesto hodnotil velice pozitivně, přičemž příčinu dobrého výkonu viděl mimo jiné v síle soupeře. "S lepšími soupeři se nám hraje líp, máme k nim respekt a víme, že musíme hrát dobře dozadu. Každý hráč se pak soustředí na to, aby neudělal chybu," vysvětluje Sikela. "S těmi slabšími nás to nutí tvořit hru a bohužel i tím pak děláme více chyb k nám do obrany."  

Do kategorie slabších protivníků bychom mohli zařadit i loňského nováčka soutěže ze Žebráku, který byl dalším protivníkem Kralup v přípravném období a v úvodu utkání opravdu dostával svého ligového postavení, když se Kralupy krátce po úvodní buly dostaly díky Bradáčkově akci a rychlým nohám Tomáše Soukupa do vedení, aby po následné trefě Romana Verbíka vedly velice rychle 2:0. Spartak sice dokázal snížit, ale chvíli na to proměněný brejk Ondřeje Hampla a jeho následná akce zakončená Soukupem jako "přes kopírák" s prvním gólem rozdělila jednotlivým mužstvům jasně roli v zápase. Ačkoliv hrál Žebrák ve zbytku utkání mnohem důstojnější roli a jeho zlepšená obranná hra nedovolila domácím v dalším navýšení skóre, směrem dopředu už se zápasem nic nezmohl a stejně tak jako první třetina, skončil nakonec i celý zápas poměrem 4:1.

Co se však nedařilo od druhé třetiny proti Žebráku, to si Kralupané vynahradili v odvetě proti Slanému, do které už jakožto do generálky na novou sezónu nastoupila zkušenější sestava, než tomu bylo v úvodním zápase přípravy. Slánští sice do utkání vkročili lépe, když získali dvoubrankové vedení, přesilovková dělovka Martina Davida od modré ale nastolila zápasovému vývoji opačný směr a po přesném projektilu z letní dovolené navrátivšího ostrostřelce Martina Příhody srovnala krátce před koncem první třetiny stav utkání na 2:2. Druhé dějství pak ještě chvíli patřilo Slanému, když si vzali dvoubrankové vedení nazpět, ovšem od úspěšné Řehákovy dorážky Husarikova úniku a následného srovnání po dalším brejku Ondřeje Hampla už patřil zápas jedinému mužstvu. Pátá kralupská branka pak musela všem ligovým brankářům do hlavy definitivně vtěsnat noční můry o Kaprálově smrtící bekhendu a když následně kapitán Tomáš Prášek předvedl svou jedovatou střelu zápěstím z forhendu, bylo po zápase. Po individuální akci se poté prosadil ještě Pavel Husarik a Jan Háva s Otou Řehákem pak už jen ukázkovou souhrou upravili na konečných 8:4 pro Kralupy.

SESTŘIH BRANEK Z PŘEDSEZÓNNÍ PŘÍPRAVY VČETNĚ ROZHOVORU S TRENÉREM SIKELOU:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ PŘEDSEZÓNNÍ PŘÍPRAVY
 
  P HRÁČ G A B
1. Ú Jakub Kaprál 3 6 9
2. O Martin David 2 4 6
3. Ú David Bradáček 1 3 4
3. Ú Pavel Husarik 1 3 4
5. Ú Tomáš Soukup 2 1 3
5. Ú Ondřej Hampl 2 1 3
7. O Roman Verbík 1 2 3
8. Ú Ota Řehák 2 0 2
9. Ú Jan Háva 0 2 2
9. Ú Marek Němec 0 2 2
11. Ú Martin Příhoda 1 0 1
11. Ú Tomáš Roubal 1 0 1
11. Ú Jiří Brandejský 1 0 1
11. O Tomáš Prášek 1 0 1
11. O Jakub Verbík 1 0 1
16. Ú Filip Štibran 0 1 1
16. Ú Jonáš Marek 0 1 1
16. O Jakub Kučera 0 1 1
16. O Michal Hájek 0 1 1

Krajskou ligu startuje kralupské áčko už tuto neděli na ledě ambiciózního Rakovníka. Preview k tomuto utkání vám přineseme den před utkáním, tak nás určitě sledujte a už nyní si vyhraďte nedělní večerní program na podporu našich hokejistů v prvním ligovém zápase! Společně jsme silnější!

 

Text & Video: David Palán  
Foto: Klára Spěšná instagram

facebook twitter                                                

  

  • Komentáře jsou prázdné.